Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Irodák nyílnak a metaverzumban

Irodák nyílnak a metaverzumban

A virtuális világ irányába egyre több cég nyitott az utóbbi időben. A McDonald’s étteremmel próbálkozik, a Nike cipőt hoz létre, a Manchester City foci csapata pedig egy egész stadiont álmodott meg a metaverzumban. De vajon mi lenne, ha a munkavégzés helyéül szolgáló irodák kerülnének át a virtuális térbe? Tényleg lehet ez? Megmutatjuk!

 

Véget ért a metaverzum hype?

Ha az elmúlt egy év Google kereséseit vizsgáljuk az NFT és a metaverzum kulcsszavakra, akkor akár azt is megállapíthatnánk, hogy az egykor szép napokat megért fogalmak iránt jelentősen esett az érdeklődés. Ez természetesen a világgazdasági folyamatokra jellemző bizonytalansággal is magyarázható, amely kialakulásához nem csak a pandémia, hanem az ukrán-orosz háború is alaposan hozzájárult. A keresőszavak iránti érdeklődés március folyamán mélypontra zuhant, ami leginkább pont az utóbbival magyarázható.

Ettől függetlenül a cégek továbbra is látványosan foglalkoznak a metaverzummal és próbálják kiaknázni az abban rejlő lehetőségeket. Márciusban több cég is elindította virtuális jelenlétét vagy legalábbis ismertette ezirányú terveit. Ezek a tervek tulajdonképpen a metaverzumban létrehozott irodákról szólnak. Ami lehet akár egy konferencia terem is, ahol a nemzetközi partnerekkel találkoznak a szóban forgó cégek, de lehet akár egy olyan lehetőség is, amely nyomán új szintre emelkedhetnek az ügyfélkapcsolatok.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Atom a metaverzumban

A Mumbai székhelyű Atom (nem összetévesztendő a kriptovalutával) például a napokban jelentette be, hogy elkészült az első metaverzumbeli irodája. A Decentralandban vásárolt virtuális területtel a cég célja, hogy rajta keresztül könnyebben elérheti a nemzetközi partnereit, illetve a jövőben akár különböző rendezvényeknek is helyszínt adhat a virtuális tér. Ez utóbbival kapcsolatban a cég szándéka szerint egyrészt a fiatalabb korosztály válik könnyebben elérhetővé, másrészt lehetőséget biztosít egy globális expanzióhoz is.

 

Építészet és a metaverzum

Szintén a Decentralandot választotta új irodájának helyszínéül a Vice Media Group. Az ő virtuális irodaházukat a dán építész stúdió, a Bjarke Ingels Group tervezte. A ,,Viceverse” irodaház egyfajta kísérleti céllal készült el, amelyben a média cég alkalmazottai megismerkedhetnek a metaverzumban rejlő lehetőségekkel. Egy kommunikációs cég részéről elég komoly jelzéssel bír a piac számára, ha elkezd ismerkedni a metaverzummal. A vezetés elmondása alapján tisztában akarnak lenni azzal a technológiával, ami iránt a megrendelőik egy része már egyébként is érdeklődést mutat.

Viceverse I Cryptofalka A Vice Media központi épülete a metaverzumban. Forrás: dezeen.com

 

KuCoin iroda a metaverzumban

A digitális eszközök tőzsdei szolgáltatásában érdekelt KuCoin a Bloktopiát választotta virtuális irodájának helyszínéül. A KuCoin Meta Office nevet viselő helyet azért hozták létre, hogy újfajta interakció lehetőségét biztosítsa a felhasználók számára. Az biztos, hogy a kriptotőzsdék piacán meglehetősen komoly verseny van.

A legkritikusabb pont sok esetben éppen az ügyfélkapcsolatokhoz való hozzáállásban rejlik. Ahogy mondani szokták: addig nincs baj, amig nincs baj. És ez hatványozottan érvényes egy olyan technológiára, mint a blokklánc és a kriptovaluták. Ezért fontos lehet a kriptóra nyitott felhasználók számára a virtuális térben történő kommunikáció lehetősége, ami indokolhatja a KuCoin lépését is.

 

Összegzés

Az előbbiekben néhány gyakorlati példát láthattunk arra vonatkozólag, hogy milyen lehet majd a jövő munkahelye, irodája vagy ügyfélkapcsolati kiszolgáló központja, esetleg konferenciaterme. Az ne tévesszen meg senkit, hogy a fogyasztói érdeklődés talán alábbhagyott a metaverzum iránt. A virtuális valóságban rejlő lehetőségek még csak most kezdenek igazán kibontakozni

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.51% $69,496.28
Ethereum ETH -2.49% $3,676.75
BNB BNB 0.24% $614.41
Solana SOL 0.11% $179.31
XRP XRP -2.62% $0.5293
Dogecoin DOGE -3.05% $0.1639
Cardano ADA -4.44% $0.4789
Litecoin LTC -2.72% $86.11
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!