Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Metaverzumban épít stadiont a Manchester City

Metaverzumban épít stadiont a Manchester City

A metaverzum – egyfajta virtuális valóság – egészen biztosan meghatározó része lesz a jövőnknek. Egy olyan világ, amelyet többek között a Microsoft, a Google, a Meta (Facebook) vagy az Apple fontosnak tart, minden bizonnyal újfajta világképet alakít ki a évtizedben. Ezúttal azt mutatjuk be, hogy akár stadion is építhető a metaverzumban!

 

Élet a metaverzumban

A Cryptofalkán már többször is hírt adtunk a metaverzum jelenlegi aktuális trendjeiről. A virtuális földvásárlásban rejlő lehetőségekről, a McDonalds vagy a Nike megjelenéséről a digitális világban. Ezek mind azt támasztják alá, hogy vagy együtt mozgunk a fejlődéssel, vagy lemaradunk benne. De mi is az a metaverzum? Leegyszerűsítve egy olyan virtuális valóságot takar, amelyet digitális avatárunkkal tudunk felfedezni. Ez az avatár lényegében a digitális megfelelőnk ebben a világban.

Aki a metaverzumban rejlő lehetőségek szemléletesebb bemutatására vágyik, annak érdemes elolvasni az Ernest Cline által jegyzett ,,Ready Player One” című könyvet vagy megnézni a könyv alapján, Steven Spielberg által rendezett filmet. Rendkívül tanulságos és elgondolkodtató. A lényeg tehát, hogy ezekben a virtuális terekben lesz lehetőségünk dolgozni, játszani, tanulni, vásárolni, de akár focizni vagy focit nézni is.

 

Manchester City az éllovas

A nemzetközi foci szerelmeseinek, az angol bajnokság rajongóinak nem kell bemutatni a manchesteri csapatot. Az angol első osztály, a Premier League jelenlegi éllovasának története meglehetősen hullámosra sikeredett. Az 1880-ban létrejött angol csapat egyike a legsikeresebb angol csapatoknak, ugyanakkor ők az egyetlen angol csapat, amelyik úgy esett ki története során egy alkalommal az első osztályból, hogy az azt megelőző évben még megnyerte azt.

A 20. század utolsó három évtizede meglehetősen gyászosra sikeredett számukra, az új évezredbe lépve azonban újra fejlődési pályára állt a csapat. Ezt koronázta meg az a tény, hogy 2008-ban az abu dhabi milliárdos, Mansour sejk lett a csapat új tulajdonosa. A tulajdonosi kör megváltozásának eredménye lett az is, hogy a csapat stadionjának nevét 2011-ben megváltoztatták. Ebben az évben felvette az Egyesült Arab Emírség nemzeti légitársaságnak, az Etihad Airwaysnek a nevét. Így lett ,,Etihad Stadium”.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

Manchester City a metaverzumban

A City azonban nem csak a Premier League ponttáblázatában számít éllovasnak. Ők lettek az első csapat az angol bajnokságban, akik beléptek a metaverzum kapuján. Bár ezzel a lépéssel valószínűleg nem csak az angol bajnokság vonatkozásában vitt véghez egyedülálló dolgot, ugyanis az Etihad Stadion lesz a világ első focistadionja a metaverzumban. A hírek szerint három évre szóló megállapodást írt alá a klub vezetése a Sonyval, a munkában pedig segítségükre lesz a Sony digitális feltérképezésért felelős leányvállalata, a Hawk-Eye is.

 

manchester-city-etihad-stadion I Cryptofalka Forrás: dailymail.co.uk

 

És mi szükség van erre? A kérdésre Nuria Tarre, a City Footbal Group marketingért és közönségkapcsolatokért felelős vezetője adja meg a választ. A virtuális valóságban megépített új stadion befogadóképessége gyakorlatilag korlátlan. Aki nem tud elmenni a meccsre, mert esetleg másik országban vagy kontinensen lakik, az ugyanúgy szurkolhat a metaverzumban otthonról, mintha ott lenne Manchesterben. Ezt ugyan a tévéközvetítésen keresztül is megtehetné, de a metaverzum kitágítja a lehetőségeket.

A virtuális stadionban a rajongó azon kívül, hogy több millió szurkolóval tud együtt szurkolni a kedvenc csapatának, arra is lehetőséget kap, hogy szabadon és kedve szerint változtathassa a nézőpontot és abból a szögből nézze a mérkőzést, amelyikből éppen szeretné. Nem merül fel például az a probléma, hogy mindig csak egy kapu mögött ül az ember, pedig félidőnként változik, hogy az éppen melyik csapat kapuja. A lehetőségeket illetően a határ a csillagos ég!

Tarre szerint 5 vagy maximum 10 év múlva már nem a ma ismert ,,fotelból tévézős” foci szurkolás lesz a normális és átlagos dolog. A világ olyan gyorsan fejlődik, hogy a metaverzum hamar helyet követel magának ebben. A szórakoztatás élményének megváltozása mellett azonban mindez komoly anyagi következménnyel is járhat az iparág számára. Jelenleg ugyanis egy szervezetnek értékesítik a klubok a közvetítési jogokat. A metaverzum térnyerésével azonban felmerül a harmadik személy megkerülésének lehetősége és a közvetítési jogokat akár a csapatok közvetlenül is értékesíthetik a rajongóknak. Közvetítő kikapcsolása egy ügyletből? Vajon honnan lehet ez a koncepció ismerős?

 

Összefoglalás

Tovább robog a metaverzum vonat. Ezúttal a Premier League egyik legsikeresebb csapata szállt fel rá azzal, hogy létrehozzák a Sonyval közösen saját stadionjuk mását a metaverzumban. Ezzel a szurkolói élmény egy egészen más szintre lesz emelhető. Ez talán sokak számára elsőre ijesztőnek tűnhet, de jobb, ha elkezdünk megbarátkozni a gondolattal. A következő időben sok hasonló hírrel fogunk még találkozni.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.34% $69,811.13
Ethereum ETH -2.35% $3,720.26
BNB BNB -0.40% $616.01
Solana SOL 1.11% $180.73
XRP XRP -3.27% $0.5308
Dogecoin DOGE -4.37% $0.1648
Cardano ADA -5.29% $0.4796
Litecoin LTC -2.30% $86.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!