Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A McDonald’s is belép a Metaverzumba

A McDonald’s is belép a Metaverzumba

Az ikonikus gyorsétteremlánc, a McDonald’s étel házhozszállítással, kávézóval és koncertek szervezésével lép be a Metaverzumba.
 
 

McDonald’s a Metaverzumban

A Gartner kutatócég februári jelentése szerint 2026-ra az emberek 25%-a tölt majd legalább 1 órát a virtuális világban. Ezt támasztja alá az a jelenség is, hogy több multicég dönt úgy, hogy részévé akar válni a Metaverzumnak. Többek között az Adidas, Nike és a Gucci után, most a McDonald's is megjelenik a digitális világban. Josh Gerben védjegyjogász állítása szerint a cég tíz védjegykérelmet nyújtott be a virtuális térre.

[embed]https://twitter.com/JoshGerben/status/1491449758967562240[/embed]

A február 4-én benyújtott kérelem egy „valós és virtuális árukat kínáló virtuális étterem” terveire mutat rá. A McDonald's első sorban egy virtuális éttermet hozna létre, ami étel kiszállítást kínál, de ezen kívül a felhasználóknak „letölthető médiafájlokat” is biztosít majd, például műalkotásokat, hangfájlokat, videofájlokat és nem helyettesíthető tokeneket (NFT). A vállalat metaverzum iránti érdeklődése egyébként körülbelül két héttel azután érkezett, hogy a közelmúltbeli piaci hanyatlás során twitteren gúnyolta ki a kriptopénz HODLereket. 
 
McCafe Metaverzum I Cryptofalka Forrás: Vegnews.com
 
 
A gyorsétteremlánc a főként kávéházi vonalat képviselő leányvállalatát, a McCafe-t is bevonta a tervekbe. A márka olyan szórakoztatóipari szolgáltatásokat kínálna, mint „valós és virtuális online koncertek és egyéb virtuális események” rendezése. Ha ezek a tervek megvalósulnak, a gyorsétteremlánc képes lesz felvenni a versenyt a többi virtuális koncertszervezővel.
 
Az ilyen koncertek egyre népszerűbbek, ugyanis megszüntetik azokat a földrajzi korlátokat, amelyek megakadályozzák a rajongók és az előadóművészek közti gyakoribb interakcióit, nem beszélve arról, hogy ezzel a lehetőséggel jelentősen csökkennének a turnék költségei, sőt még a Covid-19 vírus terjedését is meg tudják akadályozni.
 
 

Virtuális hamburger

A McDonald's egy nappal azután nyújtotta be védjegykérelmét, hogy a Panera Bread pékség és kávézólánc hasonló tervekkel állt elő. Az utóbb említett vállalat "PANERAVERSE" néven virtuális éttermek és kávézók láncát fogja üzemeltetni. A McDonald's-hoz hasonlóan a Panera Bread is letölthető médiatartalmakat, NFT-ket, virtuális ételeket és italokat, valamint virtuális tárgyalótermeket kínál majd.
 
Metaverzum hamburger I Cryptofalka Forrás: beincrypto.com
Úgy gondolom, hogy a következő 12 hónapban minden nagyobb márka benyújtja majd ezeket a beadványokat. Nem hiszem, hogy bárki is teljesen figyelmen kívül hagyná a közelgő új technológiákat.” -nyilatkozta Josh Gerben védjegyjogász.
Egyéb események is a Metaverzum növekedését jelzik. Tavaly év végén például Kínában a jegybank ellenzése ellenére, több mint 1 300 cég nyújtott be védjegybejegyzésre irányuló kérelmet a Metaverzumba. De a Szilícium-völgy technológiai óriásai, mint az Apple, a Meta és a Microsoft is kipróbálja magát ezen a területen.
 

A jövő kapujában

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalának átlagosan körülbelül kilenc és fél hónapot vesz igénybe a kérelmek feldolgozása. Gerben azonban meg van győződve arról, hogy sem a McDonald's-nak, sem a Panera Bread-nek nem kell aggódnia az eljárással kapcsolatban és véghez viszik terveiket.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.44% $67,394.04
Ethereum ETH -4.15% $3,706.43
BNB BNB -2.24% $596.21
Solana SOL -5.20% $165.72
XRP XRP 0.71% $0.5303
Dogecoin DOGE -2.67% $0.1619
Cardano ADA -3.77% $0.4624
Litecoin LTC -0.43% $85.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!