Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem csökken a hype a metaverzum körül

Nem csökken a hype a metaverzum körül

A metaverzum projektek harmadik negyedéves kereskedési volumene 80%-kal vissza esett, ám továbbra is nagy az érdeklődés.
 

 

Továbbra is fennáll az érdeklődés a metaverzumok iránt

A 10 legnagyobb metaverzum projekt harmadik negyedéves kereskedési volumene 80%-kal vissza esett a második negyedévhez képest, de az érdeklődés továbbra is fennáll a virtuális világok iránt.
 
Metaverzum | Cryptofalka Forrás: verdict.co.uk
 
A metaverzum iparágat sem kerülte el a medvepiac és többször negatív hírek is megjelentek, hogy különösen alacsony felhasználói aktivitás tapasztalható. A DappRadar legújabb kimutatása szerint, bár a kereskedési volumen erősen megcsappant a harmadik negyedévben, az NFT eladások átlagos száma a 10 legnagyobb projekt esetében csak 11,55%-kal csökkent a második negyedévhez képest.
 
A DappRadar kifejti, hogy az alacsonyabb kereskedési volumen pusztán az eszközárak csökkenését tükrözi, és nem feltétlenül az érdeklődés hiányát, megjegyezve:
„Ezt egy bullish jelnek tartjuk, mert azt mutatja, hogy az ilyen típusú projektek körüli felhajtás nem csökkent. Ehelyett a kriptovaluták árának esése az érdeklődés hiánya helyett a projektek általános kereskedési volumenére hatott.”
Nexo kriptovaluta váltó
 
Azonban azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy a 10 legnagyobb metaverzum projekt közül 8-ban jelentősen csökkent az NFT-eladások száma. Azonban vannak olyan projektek, amik a fellendülés jeleit mutatják. A The Sandbox és a korábbi Minecraft-alapú NFT Worlds V2 platform az NFT eladások számát 190%-kal, illetve 79%-kal növelte.
 
A DappRadar ezt a The Sandbox Alpha 3. évada körüli felhajtásnak tulajdonította, amely számos új játékélményt és gyűjthető tárgyakat kínál. Míg az NFT Worlds V2-t a Minecraftból fejlesztették, amit a felhasználók „vásárlási lehetőségnek” tekintettek.
 
 
 

A virtuális földek minimális ára zuhan

Eközben a DappRadar jelentése azt is megjegyzi, hogy az NFT telkek minimális árai (floor price) átlagosan 75%-kal csökkentek, ami alapja lehet a kereskedési volumen csökkenésének.
 
Top 10 metaverzum projekt floor price | Cryptofalka Forrás: DappRadar
 
A virtuális és a fizikai ingatlan árak is ingadozásnak vannak kitéve, „a metaverzum ingatlanok jelenleg nagyon leértékelődtek” – szögezte le a DappRadar, hozzátéve, hogy a csökkenő árak összhangban vannak a kriptoszektor tágabb medvepiacával.
 
Az elemző cég, a múlt héten kénytelen volt megvédeni azon állításait, amelyeket úgy értelmeztek, hogy az olyan platformoknak, mint a Decentraland, kevesebb mint 40 napi aktív felhasználója van. A Decentraland közölte, hogy felhasználói adateszköze csak a felhasználók blokklánccal való interakcióját követi, általában tranzakciók esetén, és nem veszi figyelembe a „nem blokklánc-alapú tevékenységeket”, például a nem pénzt költő felhasználókat.
 
A Sandbox október 10-én egy tweetben közölte, hogy napi 39 000 aktív felhasználót ért el, és 201 000 havi aktív felhasználót az elmúlt 30 nap során. A Decentraland emellett arról számolt be, hogy október 8-án napi 8000 aktív felhasználója és 56 697 havi aktív felhasználója volt.
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.23% $56,914.92
Ethereum ETH 1.91% $3,238.95
BNB BNB -1.87% $395.03
Solana SOL -2.11% $108.31
XRP XRP 5.84% $0.5827
Cardano ADA 0.79% $0.6269
Dogecoin DOGE 8.56% $0.0971
Litecoin LTC 2.27% $73.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!