Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Play-to-Die: Te kipróbálnád?

Play-to-Die: Te kipróbálnád?

Mi lenne, ha a halál a kripto-játékokban is végleges lenne, ugyanúgy, mint a való életben? Érkezik a play-to-earn mellé a play-to-die?

 

Mi is az a play-to-die?

Mi lenne, ha a halál a kripto-játékokban is végleges lenne, ugyanúgy, mint a való életben? Egy ilyen kezdeményezés "rengeteg újfajta élményt és játékélményt nyitna meg" - mondja Dave Stanton kriptokutató és befektető.

Stanton nemrégiben egy vadnak tűnő ötletet terjesztett elő. Ez a play-to-die. Egy olyan rendszert akar felépíteni, amely lehetővé teszi, hogy egy szeretett karakter, aki meghal a játékban, örökre eltávozzon. A karaktert NFT formájában mintelik, amelyet a nyílt piacon lehet megvásárolni vagy eladni.

Ha a karakter meghal, az NFT-t elégetik.

play-to-die | Cryptofalka ledgerinsights.com

 

"Úgy gondolom, hogy az NFT karakterek értékpotenciálja sokkal nagyobb, mint a hagyományos játékkaraktereké" - írta Stanton egy blogban. "Így a játékban a halál általi veszteség koncepciójának bevezetése sokkal érdekesebb, mint korábban."

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mi az újdonság az elképzelésben?

A halál nem új fogalom a játékokban, így a play-to-die könnyű átmenetet jelenthet. A first-person lövöldözős játékokban (FPS), valamint a szerepjátékokban (RPG) szereplő karakterek "meghalnak" a játékban. A játékosok bizonyos számú életet kapnak, amely lehet korlátozott számú vagy végtelen.

A létező elképzelés szerint azonban a játékban a halál nem jelent mást, mint "egy visszajelző mechanizmust, hogy a játékmenet egy bizonyos aspektusában rosszul teljesítettél". A való életben, ha meghalsz, "a játéknak végleg vége". Ha play-to-die játékban halsz meg, az is végleges halált jelent.

Stanton úgy véli, hogy a tényleges halálélményt a kriptovaluta-játékokra is lehetne alkalmazni. Reméli, hogy ez "új élményeket nyit meg a játékban, új lehetőségeket teremt a játékosok számára a pénzkeresésre, és potenciálisan a legcsábítóbb nézői élményeket teremti meg".

 

play-to-die | Cryptofalka xrtoday.com

"Az NFT-ket lehet vásárolni, eladni, kereskedni velük, vagy más kontextusban is felhasználni, nem csak egy játékban" - mondta. "Ezek a szempontok jelentősek... a korábbi játékélményekhez képest. Ahelyett, hogy a játékos csak az adott játékban használhatná a karaktert, mostantól a nyílt piacon is kereskedhet vele".

 

Hogyan működne a play-to-die?

"Ha a játék nagyon népszerű lenne, bármelyik játékos a semmiből indulhatna, és pusztán az érdemei alapján felépíthetne egy magasan képzett karaktert" - részletezte Stanton. "Elméletileg a magasan képzett karakterek ritkák lennének, mivel sokan állandóan meghalnának a játékban. Ezzel a karakterrel aztán játszhatnának, vagy eladhatnák valakinek, aki egy képzett harcost szeretne, de nem akarja beletenni a munkát, hogy elérje a megfelelő szintet."

Stanton azzal érvelt, hogy ez "kereseti lehetőséget teremthet a jó játékosok számára, akiknek kevés vagy semmi tőkéjük nincs. A ritkaság nem véletlenszerű (mint a jelenlegi NFT mintelés esetében), hanem a készségen, erőfeszítésen és túlélésen alapul".

A játékban meghalni azt jelenti, hogy a játékosok elveszítik a karakterüket. Stanton szerint a játékosok "még jobban elköteleződhetnek és kötődhetnek a karakterükhöz, mivel sokkal alaposabban átgondolják a tetteiket. Ez lényegesen elkötelezettebb játékosokat eredményezhet".

"A harcok/csaták közvetítése sokkal több nézőt vonzhatna a játékokon belül és, ami még fontosabb, azokon kívül is. (...) Ennek oka az ilyen események iránti érdeklődés mértéke és a popkultúrára gyakorolt hatása. Mivel a karakterek a játékban 'meghalnak', ha veszítenek, ez sokkal több érzelmet vált ki a nézőkből, és érdekesebb lehet, mint a jelenlegi játékok."

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan fogadták az új játékmodell ötletét?

Stanton ötletétől nem mindenki van ennyire elragadtatva. Long Do, az NFT pixel art play-to-earn játékplatform, az Anomura játékigazgatója szerint a kriptojátékokban a permanens halál koncepciója gyenge.

"A modell gyengesége az, hogy a legtöbb befektető olyan modelleket szeretne látni, ahol kevés a kockázat és hatalmas a nyereség" - mondta Do.

Dave Stanton elismerte, hogy a játékvilágban a végleges halállal kapcsolatos korábbi kísérletek kudarcot vallottak. Azonban úgy gondolja, "ha ezt átveszik a kriptojátékokban, akkor sok új, alacsony belépési korláton alapuló, érdemi gazdasági lehetőséget fogunk látni a játékosok számára".

Emellett "forradalomra van kilátás a játéknézésben, ugyanis a nem játszó nézők számára is valóságosabbnak és zsigeribbnek fog tűnni az egész. Hasonlóan ahhoz, ahogy a sportrajongók érzik magukat, amikor egy meccset néznek, tudván, hogy a sportolók a testüket, és bizonyos esetekben, mint a motorsportok és a küzdősportok esetében, az életüket teszik kockára". - mondta Stanton.

Te mit gondolsz, lehet jövője a play-to-die játékoknak?

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.30% $66,574.78
Ethereum ETH 6.81% $3,257.44
BNB BNB 4.48% $583.35
Solana SOL 7.34% $153.85
XRP XRP 5.63% $0.5174
Dogecoin DOGE 5.81% $0.165
Cardano ADA 4.89% $0.4917
Litecoin LTC 2.93% $81.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!