Nem csökken a hype a metaverzum körül

Szerző: | okt 21, 2022 | Kriptovaluta

A metaverzum projektek harmadik negyedéves kereskedési volumene 80%-kal vissza esett, ám továbbra is nagy az érdeklődés.
 

 

Továbbra is fennáll az érdeklődés a metaverzumok iránt

A 10 legnagyobb metaverzum projekt harmadik negyedéves kereskedési volumene 80%-kal vissza esett a második negyedévhez képest, de az érdeklődés továbbra is fennáll a virtuális világok iránt.
 
Metaverzum | Cryptofalka

Forrás: verdict.co.uk

 
A metaverzum iparágat sem kerülte el a medvepiac és többször negatív hírek is megjelentek, hogy különösen alacsony felhasználói aktivitás tapasztalható. A DappRadar legújabb kimutatása szerint, bár a kereskedési volumen erősen megcsappant a harmadik negyedévben, az NFT eladások átlagos száma a 10 legnagyobb projekt esetében csak 11,55%-kal csökkent a második negyedévhez képest.
 
A DappRadar kifejti, hogy az alacsonyabb kereskedési volumen pusztán az eszközárak csökkenését tükrözi, és nem feltétlenül az érdeklődés hiányát, megjegyezve:
„Ezt egy bullish jelnek tartjuk, mert azt mutatja, hogy az ilyen típusú projektek körüli felhajtás nem csökkent. Ehelyett a kriptovaluták árának esése az érdeklődés hiánya helyett a projektek általános kereskedési volumenére hatott.”
Nexo kriptovaluta váltó
 
Azonban azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy a 10 legnagyobb metaverzum projekt közül 8-ban jelentősen csökkent az NFT-eladások száma. Azonban vannak olyan projektek, amik a fellendülés jeleit mutatják. A The Sandbox és a korábbi Minecraft-alapú NFT Worlds V2 platform az NFT eladások számát 190%-kal, illetve 79%-kal növelte.
 
A DappRadar ezt a The Sandbox Alpha 3. évada körüli felhajtásnak tulajdonította, amely számos új játékélményt és gyűjthető tárgyakat kínál. Míg az NFT Worlds V2-t a Minecraftból fejlesztették, amit a felhasználók „vásárlási lehetőségnek” tekintettek.
 
 
 

A virtuális földek minimális ára zuhan

Eközben a DappRadar jelentése azt is megjegyzi, hogy az NFT telkek minimális árai (floor price) átlagosan 75%-kal csökkentek, ami alapja lehet a kereskedési volumen csökkenésének.
 
Top 10 metaverzum projekt floor price | Cryptofalka

Forrás: DappRadar

 
A virtuális és a fizikai ingatlan árak is ingadozásnak vannak kitéve, „a metaverzum ingatlanok jelenleg nagyon leértékelődtek” – szögezte le a DappRadar, hozzátéve, hogy a csökkenő árak összhangban vannak a kriptoszektor tágabb medvepiacával.
 
Az elemző cég, a múlt héten kénytelen volt megvédeni azon állításait, amelyeket úgy értelmeztek, hogy az olyan platformoknak, mint a Decentraland, kevesebb mint 40 napi aktív felhasználója van. A Decentraland közölte, hogy felhasználói adateszköze csak a felhasználók blokklánccal való interakcióját követi, általában tranzakciók esetén, és nem veszi figyelembe a „nem blokklánc-alapú tevékenységeket”, például a nem pénzt költő felhasználókat.
 
A Sandbox október 10-én egy tweetben közölte, hogy napi 39 000 aktív felhasználót ért el, és 201 000 havi aktív felhasználót az elmúlt 30 nap során. A Decentraland emellett arról számolt be, hogy október 8-án napi 8000 aktív felhasználója és 56 697 havi aktív felhasználója volt.
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.