Mi is az a Bitcoin ETF és hogyan hathat majd az árfolyamra?

Szerző: | okt 11, 2021 | Kriptovaluta

Aki érdeklődik a befektetés, kereskedés világa iránt, már valószínűleg hallott már az ETF-ekről. Mi az a Bitcoin ETF, és milyen hatása lesz?

 

Mi pontosan a Bitcoin ETF?

Az ETF más néven exchange-traded funds. Először is egy kis áttekintés. Az ETF egy tőzsdén kereskedett alap, azaz olyan befektetési alap, amely nyomon követi egy mögöttes eszköz árát. Az ETF -ek számos iparágban és eszközosztályban léteznek. Például az arany ETF-ek évtizedek óta léteznek, és követik az arany árát.

A Bitcoin ETF ugyanúgy működne. Az ETF ára követné a Bitcoin árát. Az ETF-ek szabályozott pénzügyi termékek, mint ilyenek, a hagyományos piacokon, például a NASDAQ-on vagy a NYSE-n kereskedhetőek, és nem egy kriptovaluta -tőzsdén. Ez azonban a jövőben változhat, mivel a határok a hagyományos pénzügyek és a kriptovalutaszektor között elmosódhatnak.

Mi is az a Bitcoin ETF?

Forrás:https://news.bitcoin.com/bitcoin-etf-approval-expected-by-months-end-prominent-hedge-fund-puts-more-weight-behind-btc/

Általában, amikor az emberek ETF-ről beszélnek, elsősorban az amerikai piacra gondolnak. ETF azonban számos különböző piacon létezhet. Például a kanadai tőzsdén elindították az első BTC ETF-et. Ezt Purpose Bitcoin ETF-nek hívják, és a Torontói Értéktőzsdén a BTCC jelzéssel kereskedik.

Ennek ellenére a legtöbb tekintet az amerikai szabályozókra irányul, mivel ez a világ legnagyobb pénzügyi piaca. Egy amerikai BTC ETF megszilárdíthatja a Bitcoint, mint befektetési eszközt.

Számos kísérlet történt Bitcoin ETF bevezetésére az Egyesült Államokban. 2021 márciusától az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) mindegyiket elutasította. Most azonban az a hír járja, hogy ez a hozzáállás változni fog.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Miért fontos a Bitcoin ETF?

Nos, a Bitcoin egy nagyon különleges eszköz. A felügyelet például komoly fejfájást okozhat, ha szigorú szabályozás mellett dönt. A szabályozás kialakítása pedig elkerülhetetlen. Valószínűleg a stable coinok (USDT, USDC, BUSD) lesznek az elsők. Ez várható, hiszen a Goldman Sachs nem csak egy hardver pénztárcát csatlakoztat egy laptophoz, és YOLO (átutalást kezdeményez) 2 milliárd dollárt Bitcoin-ra. A nagy pénzügyi intézmények nem ugyanúgy működnek, mint az egyéni befektetők, és összetett szabályozási keretre van szükségük.

Ez az oka annak, hogy egy ETF nagy utat tehet a technológiai adaptáció és a potenciális befektetői kör bővítése érdekében. Egy ilyen ETF a Bitcoinon kívül más eszközöket is tarthat. Például egy kriptovaluta ETF eszközkosarat tárolhat, például Bitcoin, Ethereum, Tesla részvény, arany stb. Ez némi diverzifikációs előnyt jelenthet a befektetők számára. Ez pedig az árfolyam robbanásszerű emelkedését hozhatja magával, a jövőben. Egyes hírek szerint, a mostani emelkedés hátterében is, egy lehetséges BTC ETF elfogadásáról szóló pletyka áll.

Mi pontosan a BTC ETF?

Forrás:https://decrypt.co/82788/bitcoin-price-soaring-sec-btc-etf

 

Érdemes-e ebből bevásárolni?

Egy ETF a megfelelő pénzügyi eszköz lenne Bitcoin befektetéshez? Nos, ha olyan egyén vagy, aki meg akarja védeni megtakarításait a fiat olvadó értéke ellen, akkor lehet, hogy jobb, ha csak simán Bitcoint veszel. Végül is a Bitcoin a pénzügyek demokratizálásáról szól. A megtakarítások közvetlen felügyelete erős érv lehet. Arról nem is beszélve, hogy számtalan módon szerezni, ha már van nálunk valamennyi BTC. Ezzel együtt előnyei is vannak a BTC ETF-be történő befektetésnek. Így ha például a minél magasabb szabályozottság fontos valakinek, akkor az ETF is jó választás lehet.

[buzzsprout episode=’6216340′ player=’true’]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka