Mutatjuk a világ első kriptoalapú bankját

Szerző: | márc 30, 2022 | Kriptovaluta

A Gamefi és az NFT után a metaverzum lehet a következő nagy dobás a kriptovaluták számára, ahol a Meta Bank a virtuális tér bankja akar lenni.

 

A világ első decentralizált bankja a metaverzumban

A kriptovaluta tranzakciókat lebonyolító decentralizált bank új szereplő lesz a metaverzumban. Ezzel pedig csatlakozik a már jelenlévő hitelezők növekvő listájához.

A Meta Bank Defi nemrégiben bejelentette, hogy új platformot fejleszt a decentralizált finanszírozás egyedülálló előnyeinek kiaknázására. A közleményből az is kiderül, hogy a projekt elsősorban az egyszerű és megbízható digitális banki eljárások fejlesztésének elősegítésére fókuszálnak. A kriptoprojekt honlapja szerint ez a világ első decentralizált, 360 fokos megoldású bankja, amely beépül a metaverzumba.

Mutatjuk a világ első bankját a Metaverzumban

Forrás: bloomberg.com

 

A koncepció egy olyan virtuális társadalmat képzel el, amelyben “minden ember egyenlő lehetőségekkel indul, és szabadon élhet és kereshet bőrszíntől, nemtől, etnikai származástól, szexuális irányultságtól, nyelvtudástól vagy bevándorlási státusztól függetlenül” – áll a Meta Bank közleményében.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Bankok a metaverzumban

A Meta Bank szerint az online bankolás továbbra is időigényes munka a fejlődő országok többségében, mivel hiányzik egyrészt az infrastruktúra másrészt pedig további erőforrások a gyors és hatékony internetes pénzügyi szolgáltatások nyújtásához.

A vállalati bankok és más pénzintézetek túlságosan nagy ellenőrzést gyakorolnak a magánszemélyek vagyona felett. Továbbá köztudottan a saját érdekeiket helyezik előrébb, mint a kiszolgálni hivatott ügyfelekét. A JPMorgan, az Egyesült Államok legnagyobb bankja a múlt hónapban jelentette be, hogy ő lett az első bank, amely belépett a metaverzumba, és létrehozta társalkodóját a Decentralandben, egy blokklánc alapú virtuális világban.

Mutatjuk a világ első bankját a Metaverzumban

Forrás: beincrypto.com

 

Az Onyx lounge elindítása mellett a New York-i székhelyű hitelező whitepapert is készített arról, hogyan aknázhatják ki a vállalkozások a virtuális világban rejlő lehetőségeket. A JPMorgan pedig optimista; a bank előrejelzése szerint a metaverzum éves bevételét tekintve 1 milliárd dolláros piaci potenciállal kecsegtető ipar lesz és úgy véli, virtuális világai „valamilyen módon minden szektorba beszivárognak az elkövetkező években”.

 

Összefoglalva

A felhasználók digitális avatarok segítségével fedezhetnek fel különböző virtuális környezeteket. Itt többek között szocializálódhatnak, játszhatnak, földet és egyéb ingatlant vásárolhatnak, vagy digitális műalkotásokat tekinthetnek meg.

„A Meta Bank célja a decentralizált banki szolgáltatások megvalósítása. A metaverzum megismertetésével továbbá a felhasználókat a saját pénzügyi lehetőségeik megválasztásával segíti abban, hogy valóban megértsék a virtualizáció fogalmát.”

A vállalat jelezte, hogy web 3.0-s szándékai túlmutatnak egy bankon és szándékaik szerint egy vegyes valóságú metaverzum kerületet fejlesztenek ki, ami a jövőben több platformon is át fog terjedni.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka