A JPMorgan az első nagybank a metaverzumban

Szerző: | febr 19, 2022 | Kriptovaluta

A JPMorgan hivatalosan is az első nagybank a metaverzumban. A cég virtuális lounge-ot nyitott Decentralandban.

 

1 milliárd dolláros piaci potenciál

Az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JPMorgan hatalmas lépést tett a metaverzum irányába. A vállalat virtuális társalgót nyitott a népszerű blokklánc-alapon működő világban, a Decentralandban, miután korábban “1 milliárd dolláros lehetőségként” aposztrofálta a szektort.

Decentraland Metajuku shopping negyedében található lounge látogatóit egy kóborló tigris és Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatójának digitális portréja fogadja. Ha a játékosok felsétálnak az emeletre, megnézhetnek egy vezetői beszámolót a kriptopénzek gazdaságáról.

JPMorgan metaverse Cryptofalka

forrás:Decentraland

 

Lehetőségek a metaverzumban

Az Onyx Lounge a JPMorgan házon belüli blokklánc-fizetési rendszeréről kapta a nevét. A társalgó bemutatásával egyidőben elérhetővé  vált egy a bank által közzétett jelentés is, amelyben részletezik az üzleti lehetőségeket a metaverzumban. Ennek bevezetőjében ezt olvashatjuk:

„Nem azt sugalljuk, hogy a metaverzum, ahogyan ma ismerjük, átveszi az összes emberi interakció helyét. Azért vagyunk mi itt, hogy feltárjuk a számos izgalmas lehetőséget, amelyet e tér a fogyasztók és a márkák számára egyaránt kínál. Legyen szó olyan nagy technológiai szereplőkről, mint a Microsoft, akik valósághű munkaterek létrehozását tervezik, vagy egy Ariana Grande koncert. Az interaktív, digitális világok által kínált lehetőségek határtalannak tűnnek. A metaverzum valószínűleg minden ágazatba beszivárog valamilyen módon az elkövetkező években, a piaci lehetőségeket pedig több mint 1 milliárd dollárra becsülik éves szinten.”

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Web3 és NFT-k a középpontban

A jelentésben kiemelik, hogy az emberek évente már most is nagyjából 54 milliárd dollárt költenek virtuális árukra – kétszer annyit, mint zenevásárlásra. Ezt tetőzi, hogy a virtuális földek átlagára tavaly június és december között 6 000 dollárról 12 000 dollárra duplázódott, továbbá becslések szerint a játékon belüli reklámfelületek bevétele 2027-re elérheti az évi 18,4 milliárd dollárt is.

A JPMorgan a metaverzum gazdasági hajtóerejét abban látja, hogy az alkotók rohamosan felismerték annak lehetőségét, hogy termékeiket a Web3 technológia által egy újfajta módszerrel tehetik pénzzé.

“A demokrácia elvén működő tulajdonlás az interoperabilitás lehetőségével párosulva hatalmas gazdasági potenciált nyújt. Ezek révén a digitális áruk és szolgáltatások többé nem kötődnek egyetlen játékplatformhoz vagy márkához sem”.

A metaverzum egyre szélesebb körben való elterjedését a gigamárkák érdeklődése is elősegíti – jegyezte meg a JPMorgan. Így például az Adidas és a Nike NFT alapú termékei és kirakatai, valamint a Samsung metaverzumban helyet foglaló boltjának megnyitása mind a technológia elfogadását támogatja.

JP Morgan Metaverse

Forrás: euronews.com

 

A JPMorgen után a Disney is követi a trendeket

Mintha csak az előbbieket támasztaná a Disney közelmúltban kiadott nyilatkozata, miszerint egy nemrégiben megválasztott új vezető, Mike White a cég metaverzumba való belépését fogja előirányozni. Bob Chapek, a Disney vezérigazgatója elmondta, hogy szeretné kiterjeszteni meséit és történeteit a digitális területre is.

“Ma lehetőségünk van arra, hogy összekapcsoljuk ezeket az univerzumokat és egy teljesen új paradigmát hozzunk létre arra vonatkozóan, hogy a közönség hogyan éli meg és hogyan kapcsolódik a történeteinkhez” – mondta Chapek.

Hozzá kell tenni azonban, hogy a JPMorgan jelentése nem csak pozitív pontokat tartalmazott.  A “Navigating hype vs. reality” című részben a beszámoló megállapítja, hogy:

“A metaverzum lehetőségeivel kapcsolatos sok izgalom ellenére, ahhoz, hogy a benne rejlő teljes elköteleződési, közösségépítési, önkifejezési és kereskedelmi potenciál kiaknázható legyen, kulcsfontosságú területeket kell továbbfejleszteni, és a projekteknek hosszú távon működőképesnek kell maradniuk.”

Ezzel utalván az általános felhasználói élmény hiányosságaira, az avatárok gyenge teljesítményére és a kereskedelmi infrastruktúrával kapcsolatos nehézségekre.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.