Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A világ legnagyobb múzeuma NFT művészeti kiállítást nyitott

A világ legnagyobb múzeuma NFT művészeti kiállítást nyitott

Az orosz Ermitázs múzeum egy nagyszabású NFT kiállítást rendez, ami a metaverzumban kínál egyedülálló élményt digitális műalkotásokkal. 

 

Az első teljesen virtuális kiállítás az Ermitázsban

440 000 dollárt gyűjtöttek NFT-k eladásával a Binance-on. Az Ermitázs most arra kíváncsi, hogy az NFT-k a művészetről szólnak-e, vagy inkább csak a pénzről. Az orosz állami Múzeum tovább folytatja a helyezkedését a nonfungible tokenek (NFT-k) iparágában azzal, hogy bemutatta első teljesen virtuális digitális művészeti kiállítását.

Röviddel azután, hogy szeptemberben több mint 400 000 dollárt gyűjtött a Binance-on tartott első NFT aukcióján, az Ermitázs most egy ingyenes kiállítást rendez kizárólag a virtuális térben létező NFT műalkotásokból. A kiállítás az úgynevezett "égi Ermitázsban", vagyis a múzeum digitális avatárjában lesz megtekinthető.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Az Ermitázs kiállításának címe Éteri Éter, és a metaverzum koncepciójára épül. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális avatárokat hozzanak létre, és PC-k, okostelefonok, virtuális valóság szemüvegek és más eszközök segítségével járjanak körbe a virtuális helyszínen. A virtuális helyszín a helyi nevezetesség, a régi szentpétervári tőzsde belső tereit utánozza. Azonban a projekt egyik vezető kurátora szerint a tényleges kiállításnak semmi köze a tőzsdézéshez.

russian ermitage A szentpétervári múzeum ad otthon az egyedülálló digitális kiállításnak

"A kiállítás műtárgyai nem eladóak. Kerülünk minden olyan témát, amely a művek árával kapcsolatos, hogy arra összpontosítsunk, hogy megmutassuk, mi is valójában a digitális művészet, mert a művészet ára másodlagos az értékéhez képest" - mondta az Ermitázs kortárs művészeti igazgatója, Dimitri Ozerkov.

 

Metaverzum Oroszország legnagyobb múzeumában

Ozerkov megjegyezte, hogy az Ermitázs a kiállítás december 10-i befejezése után azonnal visszaadja az összes műtárgyat az eredeti tulajdonosoknak, köztük a művészeknek és a gyűjtőknek. "A további események már nem tartoznak a múzeum hatáskörébe" - tette hozzá.

Egy sajtótájékoztatón Ozerkov hangsúlyozta, hogy az Ermitázsnak "semmilyen pénzügyi érdeke" nincs az ingyenes kiállítás lebonyolításában. Megjegyezte, hogy a múzeum igyekszik felderíteni az NFT-k valódi értékét. "Azt akarjuk látni, hogy mi marad az NFT-ből, ha kivonjuk belőlük a pénzt" - mondta.

A The Ethereal Aether (Az éterikus éter) című kiállításra a művészek és művek kiválasztását Ozerkov és Anastasia Garnova, az Ermitázs Kortárs Művészeti Osztályának munkatársa végezte.

"Úgy véljük, hogy a kurátorok által végzett válogatás kulcsfontosságú egy múzeumi kiállítás számára, mivel a témák és a fejezetek tekintetében integráltabbá teszi azt. A kiválasztás elve azon alapul, hogy a műalkotások mennyire jelentősek az NFT lényegének megértéséhez" - mondta Garnova a Cointelegraphnak. "A művészek nem pályázhattak a kiállításon való részvételre" - tette hozzá.

 

Jelentős iparági szereplők és digitális műalkotások

A műalkotások teljes listája elérhető a kiállítás hivatalos weboldalán, ahol összesen 37 műalkotás szerepel. Köztük a CryptoKitties által készített Schrödinger macskája, egy népszerű blokkláncjáték, amelyet a kanadai Dapper Labs stúdió épített az Ethereum hálózaton. A listán egy szentpétervári művész, Darkzuu nevű alkotása is szerepel.

A kiállításon olyan NFT platformok és jelentős iparági szereplők is részt vesznek, mint a Snark.art, Masters digital, The Art Exchange, Rarible, Superrare, KnownOrigin, ArtBlocks, Alterhen.art és OpenSea. A kiállítás a The Aksenov Family Foundation, egy helyi kulturális és társadalmi innovációs alap támogatásával kerül megrendezésre.

 

A kiállítótér az Arhead.io kiterjesztett valósággal foglalkozó startup, a Masters Digital és Oleg Soroko meta-architekt közös munkája. Az Arhead.io társalapítója, Ivan Puzyrev kiemelte, hogy a szocializáció a kiállítás egyik legfontosabb eleme. "A projektet arra az elképzelésre építettük, hogy a digitális élményt megosztják a látógatók. Az emberek megosztják, megbeszélik és nevetnek, amikor elmerülnek a tér textúráiba" - jegyezte meg Puzyrev.

Nadia Taiga, a Snark.art művészeti produkciós platform ügyvezető igazgatója és kurátora, az Éteri Éter mögött álló egyik kulcsember a kiállítás tanácsadójaként tevékenykedik. "Ha egy évvel ezelőtt még csak jóslásokba bocsátkoztunk, hogy a múzeumok digitalizálják gyűjteményeiket és digitális kiállításokat hoznak létre a metaverzumban. Most, látva az Ermitázs példáját és ezt a kiállítást, tudjuk, hogy ez már valóság" - tette hozzá.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.19% $51,117.34
Ethereum ETH 0.13% $2,958.67
BNB BNB 1.14% $380.12
Solana SOL 0.29% $102.06
XRP XRP 1.56% $0.5435
Cardano ADA 0.70% $0.5888
Dogecoin DOGE 1.85% $0.08545
Litecoin LTC 2.82% $70.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!