A Nike piacra dobta az első metaverzum cipőt

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

A Nike sport- és divatóriás az RTFKT stúdióval közreműködve kiadta első CryptoKicks cipőjét az Ethereum láncon.

 

Megkérik a virtuális Nike cipők árát

A Nike Dunk Genesis Cryptokicks néven ismert cipő 20 000 NFT-ből (nem helyettesíthető tokenből) álló gyűjtemény, amelyet a metaverzumban való használatra terveztek.

A cipő  virtuális megjelenését megváltoztathatjuk a „Skin Vials” gyűjtemény használatával. Ez pedig minimum 0,8 ETH-ért (2500 USD) lehetséges. Az egyes skinek (külső kinézetet befolyásoló elemek) ritkasága eltérő lesz. A legritkább skinek némelyike ​​magasabb áron kapható.

Az egyik CryptoKick egy ritka skinnel például 45 ETH-ért (nagyjából 133 000 dollár) kelt el, míg a kollekció legritkább darabja, az Alien fiola 150 Ethereum-ba (449 500 dollár) került. Az RTFKT azt is kijelentette, hogy bizonyos online küldetések teljesítésével lehetséges lesz a skinek fejlesztése. Ezekről a küldetésekről azonban még nem árultak el részleteket.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A Nike mellett az Adidas is a metaverzumban terjeszkedik

Az RTFKT egy tweet-ben jelentette be a projekt indulását. Nem közölt további információt arról, hogy az NFT tulajdonosai fizikailag is kapnak-e cipőt. Ezzel ellentétben egy Snapchat szűrőt biztosítottak a tulajdonosok számára, hogy megmutathassák cipőjüket a kiterjesztett valóságban és a közösségi médiában is.

Nem a Nike az egyetlen cipőgyártó, amely a metaverzumra fogad. Közeli versenytársa, az Adidas 30 000 NFT-ből álló gyűjteményt adott ki a Bored Apes-szel együttműködve még 2021-ben. Az Into the Metaverse nevű NFT kollekció elérhető az OpenSea-n. Ebben az esetben az NFT tulajdonosa virtuális és valós ruhákat is kap a vásárláskor.

A Nike piacra dobja az első metaverzum cipőt

Forrás:boardroom.tv

 

A két nagyvállalat közötti rivalizálás a virtuális térben is megindult. A Nike egy virtuális üzlet tulajdonosa a Roblox-on, ameddig az Adidas nemrégiben vásárolt telket a játékorientált Sandbox-ban.

 

Összefoglalva

Az emberek különösen a nagyvárosokban viszonylag kevés szabad térrel rendelkeznek és lehetséges, hogy a jövőben virtuális terekbe “menekülnek” majd. Mindkét említett cégben nagy az érdeklődés a metaverzum iránt. A két óriás mellett még a Dolce & Gabbana, a Gucci és a Burberry csupán néhány olyan márka, amelyek metaverzumban indítottak projektet. Az NFT-től a blokkláncon futó virtuális üzletekig, számos újdonsággal próbálkoznak a gyártók.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka