Top kripto mémek és jelentésük

Szerző: | jan 26, 2023 | Blokklánc hasznos, Kriptovaluta

A mémek lehetőséget nyújtanak arra, hogy az emberek könnyed, humoros módon birkózzanak meg a piac hullámvölgyeivel.

 

A mémek virágkorukat élik

A kriptopiac rendkívül változékony, a kriptovaluták ára rövid időn belül drámaian ingadozhat. A mémek lehetőséget nyújtanak az embereknek arra, hogy könnyed, humoros módon fejezzék ki érzelmeiket, és megbirkózzanak a piac hullámzásaival.

A kriptokultúra nagymértékben az online közösségek és a közösségi média köré épül, a mémek pedig mostanában a kommunikáció széles körben használt formái közé tartoznak. Lehetővé teszik, hogy az emberek gyorsan, a közösség többi tagja számára könnyen érthető módon közvetítsenek összetett gondolatokat vagy érzelmeket.

A kriptovilág számos fogalma és kifejezése kihívást jelenthet azok számára, akik még nem ismerik a területet, a mémek segítségével viszont leegyszerűsíthetünk és elmagyarázhatunk sok mindent. A kripto tele van spekulációval és hype-okkal, a mémek pedig lehetőséget adnak arra, hogy kigúnyoljuk a szokatlanabb állításokat.

Íme egy válogatás a legnépszerűbb kripto mémekből.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A legnépszerűbb kripto mémek

Hodl

A “Hodl” a “hold” angol ige helyesírási hibájából származik egy 2013-as Bitcoin Forum bejegyzésben. Az eredeti hozzászóló, aki nyilvánvalóan frusztrált volt a Bitcoin volatilitása miatt, véletlenül azt írta, hogy “I am hodling” ahelyett, hogy “I am holding”. Az elírás megragadta sokak figyelmét, és hamarosan a hodl népszerű kifejezéssé vált a kriptoközösségben, amelyet egy olyan hosszú távú befektetési stratégia kifejezésére használnak, amely a rövid távú piaci ingadozásokon keresztül tartja az adott kriptovalutát.

A mém gyakran használatos a kriptopiac volatilitásával összefüggésben, hogy kifejezze azt a hitet, hogy egy adott kriptovaluta értéke hosszú távon növekedni fog. A közösségi médiában, fórumokon és csevegéseken egy adott coin és egy hosszú távú befektetési stratégia támogatásának kifejezésére szolgáló módszerként találkozhatunk vele. A “Hold on for dear life” kifejezés háttereként is használják, utalva a kriptopiac volatilitására.

mémek | Cryptofalka

knowyourmeme.com

When moon?

A “hodl”-hoz hasonlóan a “When moon?” is egy olyan kifejezés, amelyet az emberek az interneten használnak, hogy jelezzék izgatottságukat vagy a reményt, hogy egy adott kriptovaluta értéke drámaian nőni fog, és hatalmas megtérülést fog nyújtani. A “When moon?” mémhez gyakran társulnak olyan képek vagy GIF-ek, amelyeken karakterek vagy állatok, vagy éppen izgatott és reménykedő emberek néznek fel a holdra.

When Lambo?

A “When Lambo?” mém gyakran használatos, hogy kifejezze az emberek reményét, hogy hatalmas összegeket fognak keresni egy kripto befektetéssel – eleget ahhoz, hogy megvegyenek egy Lamborghinit, egy olyan luxus sportautó márkát, amely nagy teljesítményéről és a gazdagsággal és sikerrel való társításáról ismert. A “When Lambo?” kérdést feltevő emberek gyakran mellékelnek GIF-eket és Lamborghiniket vagy Lamborghinit vezető karaktereket ábrázoló képeket.

When Binance?

A “When Binance?” egy másik népszerű kérdés, amelyet a kripto közösségen belül a befektetők tesznek fel, akik remélik, hogy az őket érdeklő coin a Binance-en, a volumen szerint vezető kriptovaluta tőzsdén jegyezve lesz. Minden tőzsdének vannak szabványai és követelményei, és egy eszköznek egy jelentős tőzsdére való bevezetését gyakran az eszköz értékének jeleként és a projekt legitimitásának támogatásaként értékelik.

When institutional investors?

Az intézményi befektetők jellemzően nagy pénzügyi szervezetek, például bankok, fedezeti alapok és nyugdíjalapok, amelyek jelentős pénzügyi forrásokkal és befektetési tapasztalattal rendelkeznek. A kriptopiacra való belépésüket a technológia mainstream elfogadottságának és érvényesítésének jeleként értékelik. A “When Binance?” mémhez hasonlóan a “When institutional investors?” is kifejezi a reményt, hogy az intézményi befektetők belépnek a kriptopiacra.

mémek | Cryptofalka

news.bitcoin.com

Doge

A kriptovilágban a “Doge” a Dogecoin kriptovalutára utal, amelyet 2013-ban viccből hoztak létre a népszerű “Doge” internetes mém alapján, amely egy Shiba Inu kutyát ábrázol. Eredete ellenére a Dogecoin komoly követőkre tett szert, és mára jelentős kriptovalutává vált.

A Doge mémhez gyakran társulnak képek vagy GIF-ek egy Shiba Inuról, a Dogecoin kabalájáról. A mémek gyakran tartalmaznak olyan kifejezéseket, mint az “such wow” és a “much moon”, és gyakran használják őket arra, hogy kifejezzék a Dogecoin értéknövekedésének lehetősége miatti izgatottságot, vagy hogy kigúnyoljanak más, komolyabb projekteket.

 

És végül, de nem utolsó sorban…

When Satoshi?

A “When Satoshi?” kifejezi azt a reményt vagy várakozást, hogy a Bitcoin álnéven működő létrehozójának, Satoshi Nakamoto-nak a valódi személyazonossága kiderül. Nakamoto kiléte továbbra is ismeretlen, és a Bitcoin alkotója(i) körüli rejtély sok találgatást és kíváncsiságot vált ki a mai napig. A mémben gyakran szerepelnek Nakamoto-t ábrázoló karakterek vagy személyek, illetve a Nakamoto álnév képei.

Neked melyik a kedvenc mémed?

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka