Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Hogyan részesülj passzív jövedelemben, mi is az a staking?

Manapság 3 módszerrel tudunk profitot elérni a kriptovaluták használatával:  kereskedéssel, bányászattal, illetve a staking adta lehetőséggel. Na de mi is az a staking?

 

Mi is az a staking?

A staking nem más mint, hogy a kriptovaluta pénztárcánkban különböző coinokat tárolunk huzamosabb ideig, amivel támogatjuk a blokklánc hálózat működését. Lényegében kriptovaluták zárolása, a jutalom megszerzése érdekében. A legtöbb esetben ez a folyamat a felhasználóktól függ, akik blokklánc-tevékenységekben vesznek részt, egy, egy személyes kripto-pénztárcán keresztül. Ilyen például Trust Wallet.

 

Proof of Stake (PoS)

Mint már említettük, a stakelés az a folyamat, amelyben  kriptovalutát tartunk a jutalom elnyeréséhez, miközben hozzájárulnak a blokklánc műveleteihez. A stakinget széles körben alkalmazzák azokon a hálózatokon, amelyeken elfogadják a Proof of Stake (PoS) konszenzusmechanizmust vagy annak egyik változatát. Ellentétben a Proof of Work (PoW) blokkláncokkal, amelyek bányászaton alapulnak az új blokkok ellenőrzésében és érvényesítésében, a PoS láncok új blokkokat állítanak elő és ezeket érvényesítik. Ez lehetővé teszi a blokkok előállítását anélkül, hogy bányászati ​​hardverekre pl:ASIC gépekre kellene támaszkodni.

Tehát ahelyett, hogy a következő blokkért komoly számítási munkával versenyezzenek, a PoS validátor, az általa tartott coin mennyiség után kapja meg a reward méretét.

PoS PoS, staking

 

Általában azok a felhasználók, akik nagyobb mennyiségű coint kötnek le, nagyobb eséllyel kerülnek ki blokk érvényesítőként. Míg az ASIC bányászat jelentős beruházást igényel a hardverben, addig a staking közvetlen befektetést (és elkötelezettséget) igényel.A blokkok egymással történő előállítása nagyobb skálázhatóságot tesz lehetővé. Ez az egyik oka annak, hogy az Ethereum hálózat az Ethereum Casper frissítése során végül átáll a PoW-ból a PoS-be.

 

Hálózati infláció

Egyes hálózatok esetében a staking jutalmakat fix százalékos "inflációs rátával" határozzák meg. Ez arra ösztönzi az egyéneket, hogy használják a coinjainkat (nem csupán a HODL). Így ez a folyamat minden token-tulajdonos számára csökkenti a hálózat üzemeltetési költségeit.Például a Stellar (XLM) elosztja a heti inflációt azoknak a felhasználóknak, akik egy staking poolon keresztül tárolják coinjaikat.

 

Hálózati infláció Hálózati infláció

 

Ennek a megközelítésnek az egyik előnye, hogy a hálózat rögzített vagy ellenőrzött kamatot fizethet ki. Ennek eredményeként, ha a felhasználó 10 000 XLM-et zárol egy évre, és a tranzakció aláírásával meghatározza a láncon belüli rendeltetési hely inflációját, akkor körül-belül 100 XLM üti majd a markát az egy éves időintervallum leteltével.

 

Staking pools

A staking pool akkor alakul ki, amikor több coin tulajdonos egyesíti a forrásait, hogy növelje az esélyeiket a blokkok érvényesítésére és a jutalmak megszerzésére. Egyesítik részesedési képességüket, és az esetleges blokk jutalmaikat arányosan osztják meg egyedi hozzájárulásukkal, pontosan úgy mint a bányászatnál.

A poolok a leghatékonyabbak azokban a hálózatokban, ahol a belépés akadálya - akár technikai, akár pénzügyi. A poolok gyakran jelentős beállítást, fejlesztést és karbantartást igényelnek, illetve fee-t számít fel a résztvevőknek kiosztott staking rewardokból.

Staking pools Staking pools

 

Binance által támogatott coinok stakelésre:

Tezos, ATOM, TRON, Algorand, ONE, Fetch.ai, Elrond, Stratis, QTUM, Komodo, Vechain, Ontology, NEO, Stellar.

 

Binance stake opciók Binance stake opciók

A felhasznált képek a cointelegraph tulajdonában állnak.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.64% $70,759.33
Ethereum ETH 1.79% $3,565.17
BNB BNB 2.43% $583.33
Solana SOL 2.44% $186.3
XRP XRP 1.47% $0.6207
Dogecoin DOGE 16.20% $0.2196
Cardano ADA 2.67% $0.6525
Litecoin LTC 0.32% $94.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!