Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Binance megkerülhette az Iránnal szembeni szankciókat

A Binance megkerülhette az Iránnal szembeni szankciókat

A Binance, a legnagyobb forgalmú kriptotőzsde a jelentések szerint lehetővé tette az iráni felhasználóinak, hogy az USA által bevezetett szankciókat megszegve kereskedjenek - állítja a Reuters vizsgálata.

 

A kereskedők felhívják a figyelmet a Binance gyenge ellenőrzési szabványaira

A jelentés szerint a tőzsde megkerülhette az USA által 2018-ban bevezetett szankciókat. Ez ellentmond a Binance állításainak, miszerint ugyanezen év novemberében leállította az iráni ügyfelek kiszolgálását. Bár a tőzsde megjegyezte, hogy nem sokkal később felszámolta az összes iráni kereskedő számláját, legalább hét kereskedő azt állítja, hogy megkerülve a tilalmat, továbbra is a használják a tőzsdét.

A Reuters szerint ezek a kereskedők 2021 szeptemberéig továbbra is használták Binance számláikat, amikor is szigorúbb pénzmosás elleni (AML) szabályokat vezettek be. A lap szerint még 11-en állították, hogy aktív kereskedők voltak a Binance-en. Asal Alizade, egy teheráni kereskedő a Reutersnek nyilatkozott: "Volt néhány alternatíva, de egyik sem volt olyan jó, mint a Binance. Nem volt szükség személyazonosság-ellenőrzésre, ezért mindannyian azt használtuk".

Egy másik névtelen kereskedő Ali néven érvelt: "A kriptopénz jó módja a szankciók megkerülésének és jó pénzkeresésnek".

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

CZ szerint a VPN-ekkel szemben tehetetlenek

Changpeng Zhao, közismert nevén "CZ", a Binance alapítója és vezérigazgatója a Twitteren közölte, hogy "A Binance 2018 óta használja a Reuters WorldCheck-et, mint a KYC ellenőrzés egyik eszközét", hogy ezzel üzenjen vissza a jelentésnek. Nem sokkal később CZ az AML protokollok iránti elkötelezettségéről is tweetelt. A blogbejegyzésben azzal érvelt: 

"A Binance nem amerikai vállalat, és nem is ott van a székhelyünk, de az amerikai törvények és Amerika globális gazdaságban betöltött szerepe iránti tiszteletből minden hozzáférést blokkoltunk a platformunkhoz bárki számára, aki Iránban lakik, mivel fejlettebb, összetettebb felderítő eszközöket vezettünk be, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy még jobban lecsapjunk a szankcionált régiókban élő felhasználókra, akik hozzáférnek kifinomult álcázó eszközökhöz".

A Binance azonban arra utal, hogy a kereskedők olyan eszközöket használnak, mint a VPN, hogy megkerüljék a felügyeletet. "Ennek a technológiának a hatása a geolokációs blokkolás megkerülésének képessége" - jegyezte meg a blog.

"Bár aktívan dolgozunk a felhasználók azonosításán további tényezők, például a felhasználói viselkedés alapján, szemben a csak a geolokációval, néhány felhasználó mégis átcsúszik a résen, ahogyan ez más vállakozások esetében is előfordul".

 

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

 

A felsővezetők tisztában lehetettek a megkerüléssel

A vizsgálat azt állítja, hogy "legalább három vezető Binance alkalmazott tudott arról, hogy a tőzsde továbbra is népszerű maradt Iránban, és az ottani ügyfelek használták" a 2018-as tiltás után is.

https://twitter.com/cz_binance/status/1546483746232303617?cxt=HHwWgoC8kcGxm_YqAAAA

A jelentés tovább mélyítheti a bajokat a Binance számára, amely ellen már vizsgálat folyik az Egyesült Államokban. Annak ellenére, hogy a Binance holdingcége a Kajmán-szigeteken van bejegyezve, a leleplezés kiterjesztheti a vizsgálatot a tőzsde orosz szankcióknak való megfelelésére is.

"[A nem amerikai tőzsdék] szankcionálható magatartás elősegítése miatt következményekkel szembesülhetnek, amennyiben lehetővé teszik a tranzakciók feldolgozását szankcionált felek számára, vagy ha ilyen típusú felhasználókat vesznek fel" - mondta Erich Ferrari, a washingtoni Ferrari & Associates ügyvédi iroda vezető ügyvédje a Reutersnek.

A Binance US azonban a szakértők szerint a tőzsde számára némi védelmet jelenthet, mivel a Binance.US egy különálló egység a Binance holdingon belül.

A Binance US nemrégiben vette fel Tammy Weinribet, egy francia bank pénzügyi bűnözéssel kapcsolatos compliance részlegének korábbi alelnökét, az európai részleg pedig Jonathan Farnellt, az eToroX korábbi compliance vezetőjét, hogy betöltse vezetői posztjait, miközben folytatja a globális terjeszkedést.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.62% $69,970.77
Ethereum ETH -1.12% $3,733.61
BNB BNB 0.11% $617.78
Solana SOL 1.74% $181.19
XRP XRP -2.97% $0.5314
Dogecoin DOGE -2.90% $0.1653
Cardano ADA -4.84% $0.4802
Litecoin LTC -1.70% $86.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!