Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Perrel néz szembe a Binance US a Luna és a UST miatt

Perrel néz szembe a Binance US a Luna és a UST miatt

Csoportos kereset indult a Binance US ellen, állításuk szerint a tőzsde félrevezető volt a Terra UST stabilcoin és a natív token LUNA biztonságát illetően.

 

Beperelték a Binance US-t

Csoportos kereset indult a Binance US ellen. A keresetben az áll, hogy a kriptovaluta tőzsde félrevezette a fogyasztókat a Terra UST stabilcoin és a natív token LUNA biztonságát illetően. Állításuk szerint, a Binance megsértette a szövetségi törvényt az UST és a LUNA kriptovaluták eladásával, amelyek a felperesek szerint olyan értékpapírok, amelyeket be kellett volna jegyezni a SEC-nél.
 
Binance I Cryptofalka Forrás: https://totalkrypto.com/
 
Az Egyesült Államok észak-kaliforniai körzeti kerületi bíróságán benyújtott csoportos kereset az első jelentős kísérlet az amerikai bírósági rendszer felhasználására az UST és a LUNA múlt hónap eleji látványos összeomlása által okozott károk orvoslására. A felperesek a Binance hirdetéseire hivatkoznak, amelyek az UST összeomlását megelőző hónapokban „biztonságosnak” és „fiat-alapúnak” hirdették a stabilcoint.
 
Az UST egy algoritmikus stabilcoin, amely a többi valós eszközökkel támogatott stabilcoinokkal ellentétben a stabilitás érdekében kizárólag a Terra natív tokenjével, a LUNA-val épített algoritmikus kapcsolatra támaszkodott. A tervnek megfelelően egy olyan mechanizmust hoztak létre, amely mindig lehetővé teszi 1 UST 1 LUNA-ra történő cseréjét. Ennek a beállításnak az volt a célja, hogy ösztönözze a spekulánsokat az UST és a dollár közötti értékkülönbségek megszüntetésére. A mechanizmus egészen a múlt hónapig működött, amikor is az UST hirtelen elvesztette a dollárral való kötöttségét és a LUNA árfolyama összeomlott.
 
A kereset szerint az, hogy a Binance elmulasztotta felfedni az UST és a LUNA kockázatait, szándékos és alapvető a Binance hosszú távú stratégiája szempontjából. „A Binance U.S. üzleti modellje azon alapul, hogy illegálisan lehetővé teszi a be nem jegyzett értékpapírok minél több amerikai befektető számára történő értékesítését.” – áll a panaszban.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A múlt héten egy kétpárti szenátusi törvényjavaslat javasolta a SEC felügyeletének megszüntetését a 200 legértékesebb kriptovaluta felett, és ezt a joghatóságot a szövetségi kormány árupiaci felügyeletére, a Commodities Future Trading Commisionra (CFTC) ruházták át. Ugyanez a törvényjavaslat megtiltja a 100%-os készpénztartalékkal nem rendelkező stabil érmék értékesítését is, mint például az UST.

 

 

Mi lesz ezután?

A múlt héten egy jelentés felfedte, hogy a SEC jelenleg azt vizsgálja, hogy a Terra megsértette-e a szövetségi befektetővédelmi szabályokat. A dél-koreai ügyészek már nyomozást folytatnak a Terra társalapítója, Do Kwon ellen az esetleges visszaélések miatt.
 
Terra Luna | Cryptofalka Forrás: outlookindia.com
 
Bár a közelmúltban arra kötelezték, hogy működjön együtt egy SEC vizsgálattal, az Egyesült Államokban még nem indítottak nagyobb pert Terra vagy Do Kwon ellen. Az ügyben jártas ügyvéd azt nyilatkozta, hogy mostani kereset mögött álló ügyvédek először a Binance US-t keresték meg. A központosított tőzsde beperelése a lehető legjobb azonnali lehetőséget kínálta arra, hogy a károsult befektetők minél több pénzt visszaszerezzenek.
 
Ugyanezen forrás szerint a Binance-per felpereseit képviselő cégek – a New York-i székhelyű Roche Freedman és Dontzin Nagy & Fleissig – azt tervezik, hogy hasonló pert indítanak a Terra ellen. Ezután választottbírósági eljárásba lépnek más, az UST-t és a LUNA-t értékesítő központosított tőzsdékkel, beleértve a Coinbase-t is. Nagy Tibor, a per felpereseinek egyik ügyvédje úgy véli, hogy az olyan központosított tőzsdék, mint a Binance és a Coinbase, kritikus szerepet játszottak abban, hogy az átlag befektetők károkat szenvedjenek el.
 
„Lakossági befektetők ezrei veszítették el megtakarításaik jelentős részét. A központosított tőzsdék, úgy döntöttek, hogy profitálni akarnak az olyan nem bejegyzett értékpapírok eladásából, mint az UST. A tőzsdéknek felelniük kell azért, amit tettek.” – nyilatkozta Nagy Tibor.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.08% $51,632.77
Ethereum ETH 2.61% $3,035.79
BNB BNB 0.83% $384.29
Solana SOL 0.51% $102.54
XRP XRP -0.14% $0.5443
Cardano ADA 0.27% $0.5888
Dogecoin DOGE 0.82% $0.08606
Litecoin LTC 0.32% $70.04
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!