Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blackrock teljes ETF forgalmának nagy részét a Bitcoin adja

Blackrock teljes ETF forgalmának nagy részét a Bitcoin adja

Kiemelkedően teljesítenek a Bitcoin Spot ETF-ek, a Blackrock és Fidelity összes ETF forgalmának nagy hányadát már a kriptovaluta ETF adja.

Hasítanak a BlackRock és Fidelity Bitcoin Spot ETF-jei

Az iShares Bitcoin Trust (IBIT) és a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) lenyűgöző teljesítményt nyújtottak a január 11-én elfogadott Bitcoin Spot ETF-ek között a két nagy alapkezelőnél.

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF elemzője szerint a Bloomberg Intelligence adataira hivatkozva a Bitcoin ETF-ek 26%-ot, illetve 56%-ot tesznek ki a BlackRock és a Fidelity által kezelt teljes ETF portfóliókból. Vagyis az alapkezelők forgalmának jó részét a kriptovalutákkal kapcsolatos termékek bonyolították idén.

A Farside Investor adatai szerint a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) és a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) 16,6 milliárd és 8,9 milliárd dolláros beáramlást ért el közel öt hónappal ezelőtti indulása óta.

blackrock fidelity bitcoin | CRYPTOFALKA

Az IBIT most már a világ legnagyobb spot Bitcoin ETF-je, és a Fidelity FBTC is sikeresen vonzza a befektetőket.

Ugyanakkor a Vanguard, amely nem kínál Bitcoin ETF-eket, továbbra is messze vezet a teljes ETF tőkebeáramlás terén, 102,8 milliárd dollárnál jár az év eleje óta, míg a BlackRock 65,1 milliárd dollárt ért el eddig.

Az Bitcoin ETF királyok

A BlackRock jelenleg 433 ETF-t tartalmaz, amelyek összesen 2,8 billió dollárnyi kezelt eszközt képviselnek. Ezzel szemben a Fidelity csak 70 ETF-t kínál, amelyek összesen 74 milliárd dollárt tesznek ki.

blackrock fidelity bitcoin | CRYPTOFALKA

Az Invesco is jelentős tőkebeáramlást ért el az év során, bár csak 0,9%-a származik a Bitcoin ETF-jéből. A Bitcoin ETF-k tőkebeáramlása azonban az utóbbi időben kiegyenlítődött, sok kiadó napokig nem regisztrált tőkebeáramlást vagy kiáramlást. A Farside Investors szerint például a Franklin Bitcoin ETF-hez (EZBC) május 16-óta nem volt sem beáramlás, sem kiáramlás.

Már csak második helyen a Grayscale Bitcoin Trust

A Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) korábban a világ legnagyobb spot Bitcoin ETF-je volt, de az IBIT most már megelőzte azt. A Bloomberg május 29-i, saját összeállítású adataira hivatkozó jelentése szerint kedden az alap 19,68 milliárd dollárnyi Bitcoint, míg a Grayscale 19,65 milliárd dollárt birtokolt. A Fidelity ETF-ajánlata 11,1 milliárd dollárt tett ki.

A GBTC kezdetben 620 000 Bitcoin-t tartott, de azóta tömeges kiáramlást tapasztalt, és most csak 285 139 BTC-t tart, ami jelenlegi áron körülbelül 19,6 milliárd dollárt ér. A Bitcoin befektetési termékek jelenleg átlagosan 141,7 millió dolláros tőkebeáramlást látnak minden kereskedési napon, főként az IBIT, a FBTC és részben az ARK 21Shares Bitcoin ETF révén.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.50% $61,286.84
Ethereum ETH -0.52% $3,384.69
BNB BNB 0.04% $574.53
Solana SOL 7.32% $135.64
XRP XRP 0.78% $0.4782
Dogecoin DOGE 1.62% $0.1228
Cardano ADA 2.41% $0.3882
Litecoin LTC -1.75% $70.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!