Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Új rekordok: még mindig pörög az amerikai Bitcoin ETF piac

Új rekordok: még mindig pörög az amerikai Bitcoin ETF piac

Az amerikai kriptopiac az elmúlt hetekben jelentős élénkülést mutatott, különösen a Bitcoin ETF-ek iránti kereslet tekintetében.

A Bitcoin ETF-ek népszerűsége tovább növekszik Amerikában

Az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a Bitcoin ETF-ek (Exchange-Traded Fund) iránt. Ezek az eszközök lehetővé teszik a befektetők számára, hogy közvetlenül a tőzsdén keresztül fektessenek be a Bitcoinba anélkül, hogy közvetlenül birtokolnák azt. Az elmúlt hónapokban jelentős beáramlás történt ezekbe az alapokba, amely a Bitcoin iránti kereslet növekedésére utal.

Az amerikai Bitcoin ETF piac fellendülésének több oka is lehet. Az intézményi befektetők egyre inkább felismerik a Bitcoin potenciálját, mint értékőrző eszköz és befektetési lehetőség. 

Érdekesség, hogy a Kaiko Research szerint a bitcoin kereskedési volumene megugrik az amerikai kereskedési órák elején és zárásakor. Ezen túlmenően csütörtökön zajlik a legmagasabb kereskedési aktivitás, ami az összesített napi mennyiség közel 15%-át teszi ki.

bitcoin blackrock etf | CRYPTOFALKA

Toby Winterflood, a CCData kriptoadat-ipari cég termékigazgatója megjegyezte, hogy a Bitcoin teljesítménye az amerikai piaci órákban a korábbi időszakokhoz képest mérsékelt volatilitást tükröz.

"Ez a szó szoros értelmében megmutatja, milyen hatást gyakoroltak ezek az ETF-ek, nemcsak a Bitcoinnak az S&P-vel való korrelációjára, hanem a többi altcoinnal és más kriptoval való lehetséges dekorrelációjára is" -  mondta Winterflood.

BlackRock Bitcoin ETF: újra rekordot döntött a beáramlás 

A világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock, az elmúlt hat hétben jelentős beáramlást tapasztalt Bitcoin ETF-jeibe. A beáramlás elérte a legmagasabb szintet az elmúlt időszakban, ami jelentős hatással van a bitcoin piacára és árfolyamára.

A BlackRock Bitcoin ETF-e tette ki az összes egyesült államokbeli spot Bitcoin ETF beáramlás 95%-át május 21-én, amely összesen több mint 300 millió dollár nettó bevételt eredményezett. 

bitcoin blackrock etf | CRYPTOFALKA

A Farside Investors előzetes adatai szerint a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) is jelentős, 290 millió dolláros beáramlást könyvelt el május 21-én. Mind a tizenegy ETF-kibocsátó nettó beáramlása összesen 305,7 millió dollár volt.

A legfrissebb napi adatokkal együtt a BlackRock alap 16 milliárd dollárnyi beáramlást ért el indulása óta a Farside Investors szerint. A termék hivatalos weboldalán azonban 19 milliárd dolláros kezelt vagyon (AUM) látható. 

Ezzel a BlackRock IBIT-je nagyon közel kerül az iparágvezető Grayscale-hez, amely 20 milliárd dolláros AUM-val rendelkezik a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ETF-hez a hivatalos weboldal szerint.

bitcoin blackrock etf | CRYPTOFALKA

Eközben a GBTC május 21-én nulla kiáramlást regisztrált, így a nettó kiáramlás nélküli kereskedési napok száma ötre nőtt. Az alapba az elmúlt öt napban 72,5 millió dolláros beáramlás történt, ami megfordította a négy hónapos folyamatos kiáramlási trendet. A BlackRock Bitcoin ETF iránti érdeklődés növekedése azt is jelzi, hogy a befektetők hosszú távon bíznak a Bitcoin potenciáljában. 

Az amerikai piac hatása a kriptodevizák piacára

Az amerikai piacok jelentős befolyással bírnak a globális gazdaságra, és ez alól a kriptodevizapiac sem kivétel. Az Egyesült Államokban tapasztalható Bitcoin ETF-ek iránti növekvő kereslet valószínűleg más országokban is hasonló érdeklődést vált ki, ami hosszú távon stabilizálhatja és növekedési pályára állíthatja a globális kriptopiacot.

A szabályozási környezet és a technológiai fejlődés tovább erősíti a Bitcoin ETF-ek iránti keresletet, így az Egyesült Államok szabályozó hatóságai szintén kulcsszerepet játszanak a Bitcoin ETF-ek jövőjében. A szabályozások és jóváhagyások nagyban befolyásolják, hogy milyen mértékben válhatnak ezek az eszközök elérhetővé a szélesebb közönség számára.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.01% $61,033.07
Ethereum ETH -0.02% $3,373.45
BNB BNB 0.72% $571.31
Solana SOL 8.85% $135.55
XRP XRP 0.91% $0.4759
Dogecoin DOGE 3.27% $0.1226
Cardano ADA 4.23% $0.388
Litecoin LTC -0.53% $70.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!