Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már 1 millió bitcoint birtokolnak az intézményi befektetők

Már 1 millió bitcoint birtokolnak az intézményi befektetők

A Bitcoin ETF-ek elérték az 1 millió BTC-t, ami a teljes készlet 5%-át jelenti. A Grayscale és a BlackRock vezetik a szektort.

A Blackrock és a Grayscale vezeti a Spot Bitcoin ETF piacot

A legfrissebb adatok szerint az ETF-ek összesített Bitcoin állománya 2024. május 23-án elérte az 1 057 039 BTC-t. Az amerikai Grayscale GBTC alap több mint 291 000 BTC-vel vezeti a piacot, míg a BlackRock IBIT alapja szorosan követi 279 500 BTC-vel. 

Az Arkham Intelligence jelentése szerint a legutóbbi frissítések után a Grayscale GBTC alapja már 293 000 BTC-t, a BlackRock IBIT alapja pedig 284 526 BTC-t birtokol.

btc etf intézmény | CRYPTOFALKA

Azonban, az újabb fejlemények szerint a BlackRock IBIT alapja túlszárnyalta a Grayscale GBTC alapját, és jelenleg a legnagyobb Bitcoin ETF-ként szerepel, több mint 293 000 BTC-vel.

A Bloomberg május 29-i, saját összeállítású adataira hivatkozó jelentése szerint kedden az alap 19,68 milliárd dollárnyi Bitcoint, míg a Grayscale 19,65 milliárd dollárt birtokolt. A Fidelity ETF-ajánlata 11,1 milliárd dollárt tett ki.

Mindkét ETF januárban ugyanazon a napon indult, és azóta a BlackRock ETF-je adja a beáramlás oroszlánrészét mind a 11 Spot Bitcoin ETF-hez.

Az amerikai Bitcoin ETF kibocsátók dominálnak

Ez az adat egyértelműen mutatja, hogy az amerikai ETF kibocsátók messze megelőzik a többi ország vagyonkezelőit. Michael Saylor, a prominens Bitcoin támogató, szintén kiemelte ezt a tendenciát. 2024. május 24-én az amerikai ETF-ek összesen 855 619 BTC-t tartottak, míg a globális ETF-ek összesen 1 002 343 BTC-t halmoztak már fel.

Az amerikai ETF-ek vagyonkezelési adatai azt mutatják, hogy a Grayscale domináns marad annak ellenére, hogy a piaci részesedése kissé csökkent. A BlackRock és a Fidelity stabil piaci részesedéseket tartanak, miközben más szereplők, mint a WisdomTree, Franklin Templeton, Valkyrie, VanEck, Invesco, Bitwise és 21Shares minimális piaci részesedésekkel rendelkeznek, kisebb eltérésekkel.

Az ETF-ek stabilitása és növekedése nemcsak a befektetői bizalom mutatói, hanem a kereskedési volumen mozgatórugói is. A Kaiko Research szerint a spot-Bitcoin ETF-ek elindítása a kereskedési volumen megugrásához vezetett az amerikai piaci órákban, ami a januártól áprilisig tartó összesített forgalom 46%-át tette ki. Ez a tendencia folytatódott, az ETF-ek 10 hét óta a legmagasabb nettó áramlást tapasztalták.

Európai és hongkongi Bitcoin ETF-ekre is növekvő az érdeklődés

Az Egyesült Államokon kívül a németországi BTC Bitcoin Exchange Traded Crypto (BTCE) a legnagyobb tartó, 20 837 BTC-vel. A svéd ETF-ek, a Bitcoin Tracker Euro (COINXBE) és a Bitcoin Tracker One (COINXBT) 17 830 BTC-t és 14 580 BTC-t kezelnek. Ezek az ETF-ek egyre növekvő érdeklődést mutatnak az európai befektetők körében.

Hongkongban hét újonnan indított Bitcoin ETF együttesen 3630 BTC-t birtokol, bár a befektetői érdeklődés még mindig várat magára. Az ázsiai piacok azonban potenciális növekedést mutatnak, és a jövőben további befektetői érdeklődést vonzhatnak.

A brazil Hashdex is jelentős szereplő az ETF piacon, több mint 7900 BTC-t birtokol a HASH11 alapjuk révén. A cég befolyása az USA-ban is érezhető a Bitcoin ETF-je, a DEFI révén, amely 185 BTC-t tart. Ez azt mutatja, hogy a dél-amerikai piacok is kezdik felismerni a Bitcoin ETF-ekben rejlő lehetőségeket.

Összefoglalva, a Bitcoin ETF-ek elérték az 1 millió BTC-t, ami jelentős mérföldkő a kriptovaluta befektetések világában. Az amerikai ETF-ek dominanciája, valamint az európai és ázsiai piacok növekvő érdeklődése azt jelzi, hogy az intézményi befektetések továbbra is erősödnek, ami elősegíti a Bitcoin globális elfogadását és stabilitását.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.39% $58,047.88
Ethereum ETH 1.91% $3,135.88
BNB BNB 2.67% $536.02
Solana SOL 2.48% $139.08
XRP XRP 10.77% $0.5154
Dogecoin DOGE 2.46% $0.109
Cardano ADA 5.48% $0.4227
Litecoin LTC 1.91% $70.33
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!