Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Grayscale ETF: 642 millió dollár értékű BTC áramlott ki

Grayscale ETF: 642 millió dollár értékű BTC áramlott ki

A GBTC indulása óta a legnagyobb napi kiáramlást könyvelte el, de az ETF-elemzők továbbra is optimisták; a BTC ETF-ek még csak most lendülnek bele.

Grayscale rekord: több mint 640 millió dollár értékű Bitcoin kiáramlás

A Grayscale GBTC az indulása óta a legnagyobb mértékű kiáramlást tapasztalta. Március 18-án több mint 640 millió dollár értékű Bitcoin áramlott ki a kriptoeszköz-kezelő spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjából (ETF), ami az alap legnagyobb napi kiáramlását jelenti azóta, hogy január 11-én spot ETF-re alakították át. 

Ezzel egyidejűleg a Fidelity Bitcoin ETF-be beáramló összeg 5,9 millió dollárra esett vissza, ami rekord alacsony értéknek számít. A végeredmény tekintetében a spot Bitcoin ETF-ek összesen 154,3 millió dolláros nettó kiáramlást regisztráltak, ami a kriptopiac aktív mozgásait tükrözik, és jelzik a Bitcoin ETF-ek piaci hangulatát valamint befektetői bizalmát.

grayscale bitcoin rekord eladás | CRYPTOFALKA

Bitcoin ármozgások és BTC ETF-ek jelenlegi helyzete

A Bitcoin ára az elmúlt napokban változékonyan alakult, és jelentős hatást gyakorolt az ETF piacra. Számos piaci kommentátor a Bitcoin ETF-ek áramlásainak lassulására, az előrejelzett halving eseményre, valamint a FOMC március 20-i ülésére hivatkozva magyarázza a BTC napokban tapasztalt árcsökkenését.

Grant Engelbart, a Carson Group befektetési vállalat alelnöke elmondta a Bloomberg TV-nek, hogy csak néhány tanácsadó került kapcsolatba olyan ügyféllel, aki befektetést kezdeményezett Bitcoin ETF-ekbe. Emellett megjegyezte, hogy az ügyfelek által befektetett tőke csupán 3,5%-át fordították Bitcoin ETF-ekre.

Az interjúra reagálva a Bloomberg ETF elemzője, Eric Balchunas azt mondta, hogy az interjú összhangban van azokkal az információkkal, amelyeket a Bitcoin ETF alapok kiadóitól hallott, tehát hogy jelenleg még csak egy maroknyi korai befektető vállal jelentős tőkeallokációt a spot Bitcoin ETF-ekben.

Kilátások és tendenciák a Bitcoin ETF piacon

A Bitcoin ETF-piac jelenlegi állapota és az elmúlt napok eseményei alapján néhány elemző optimista kilátásokat vázol fel a jövőre nézve. Bár az áramlások lassulása és az árcsökkenés okai aggodalomra adnak okot, sokan úgy vélik, hogy a Bitcoin ETF-k még csak most lendülnek bele.

"A tanácsadók még nem keresnek új ügyfeleket. Az eddigi eladások a bejövő megkeresésekből származnak." 

- tette hozzá Balchunas utalva arra, hogy a Bitcoin ETF-be való befektetett összegek továbbra is növekedhetnek a jövőben.

Más kommentátorok a Grayscale GBTC könyvében fennmaradt Bitcoin mennyiségére - körülbelül 370 000 BTC - hivatkoztak, mint hosszú távú bikás kilátásokra az ETF áramlások tekintetében.

A Grayscale Bitcoin Trust-ot egy intézményi alapból alakították át spot ETF-é január 11-én, egyidejűleg kilenc másik spot Bitcoin ETF jóváhagyásával, beleértve a BlackRock és a Fidelity alapjait. Az elkövetkező időszakban fontos lesz figyelni a Bitcoin ETF-piac mozgásait és reakcióit, valamint felkészülni az esetleges változó tendenciákra.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.52% $64,509.95
Ethereum ETH -5.15% $3,093.84
BNB BNB -5.34% $556.45
Solana SOL -4.22% $141.24
XRP XRP -8.12% $0.4951
Dogecoin DOGE -7.33% $0.1557
Cardano ADA -7.30% $0.4631
Litecoin LTC -6.63% $79.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!