Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
HVGblog írója próbálta ki a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkat

HVGblog írója próbálta ki a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkat

Stier Kata, a HVGBlog írója keresett meg minket azzal, hogy szívesen írna egy összefoglalót a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkról, az ő tapasztalatait és írását olvashatjátok ma nálunk.

 

Néhány szó a HVGblog írójáról

Régóta érlelődött bennem már az elhatározás, hogy szeretném megtanulni a tőzsdei kereskedés fortélyait. Jogász vagyok, tanultam az egyetemen közgazdaságtant, mikro-és makroökonómiát, statisztikát és pénzügy jogot, de utáltam mindegyiket. Őszinte leszek, gimiben kétszer buktam matekból, szóval eléggé távol áll tőlem a számok világa, pláne a grafikon elemzés. Ennek ellenére, szakmai pályafutásom úgy alakult, hogy egyetem után a NAV (akkoriban még adóhivatalnak hívták) jogásza lettem, majd külföldre költözésem után Head of Compliance-ként dolgoztam egy letétkezelő kripto startup-nál.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Csak hogy mindenkinek világos legyen, feladatom a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni szabályzatok végrehajtása és a megfelelő céges stratégiák és eljárások kialakítása volt, nem kellett elemzéseket készítenem a kriptovaluták várható vagy múltbéli piaci magatartásáról. Mindezzel pusztán azt próbálom szemléltetni, hogy szakmai hátterem ellenére, ugyanolyan laikus vagyok a témában, mint a legtöbb korombeli nő. Ha már itt tartunk, demográfiai besorolásom alapján egy 40-es éveiben járó, két gyermekes, házas, felsőfokú végzettséggel rendelkező nő vagyok. Nem éppen a tipikus tőzsdei kereskedő profil.

Rövidre vágva, elhatároztam, hogy ezen változtatok, és befizettem a Cryptofalka Tőzsdei Gyorstalpaló Oktatására

 

A Cryptofalka tőzsdei gyorstalpaló oktatását próbáltam ki

A Cryptofalkáról egyébként először a Google -től (ki mástól?) hallottam. Ha jól emlékszem ez valamikor 2018 tájékan lehetett. Hiába éltem (és élek azóta is) külföldön természetesen kíváncsi voltam, hogyan alakulnak a dolgok Magyarországon kriptofronton. Már akkor láttam, hogy egy nagyon alapos platformról van szó, ahol rengeteg információ található.

Szóval idén tavasszal belevágtam. Az oldalon a Webshop fülre állva a legördülő menüben megtalálod a tőzsdei kereskedés online gyorstalpalót. Egyébként rengeteg oktatási anyag közül válogathatsz. Én úgy gondoltam, hogy kezdésnek - mivel fogalmam sem volt, hogy mire számíthatok - egy 7450 Ft-os kurzus nem a világvége, viszont ha színvonalas akkor csupán aprópénz.

technikai analízis

A csomag ezért az árért egy öt videóból álló előadássorozatot tartalmaz, illetve kapsz mellé PDF kiegészítő anyagot is. A fizetéssel örökös hozzáférést kapsz a tananyaghoz, szóval bármikor visszanézheted és felfrissítheted a tanultakat.

 

Tapasztalataim a tőzsdei gyorstalpaló kurzusáról

Az első rész

Egy bevezető tőzsdei oktatás, ahol hallhatsz a tőzsde pszichológiájáról illetve a kereskedés megnyitásáról és általános tőzsdei alapfogalmakról. A piacok mozgásáról, medve és bika ciklusokról, tőzsdei hangulatról. Az oktató - Honti Roland, a Cryptofalka alapítója - jól összeszedett, gyakorlati tapasztalattal bíró szakember. Engem speciel az első videótól kezdve inspirált, hogy még többet halljak és tanuljak.  

Befektetett energia és tanulás nélkül, garantált a bukás.”- mondja Roland, és igaza van.

Azt javaslom, hogy már az első alkalomra regisztrálj egy Binance fiókot magadnak, hogy párhuzamosan, és a videó végeztével a gyakorlatban is megcsináld azt, amit Roland elmagyaráz. Nem mondom, hogy első ránézésre olyan egyszerű, viszont kis gyakorlással és a tanultak értelmezésével könnyen átlátható a platform kezelése. Az első részben még olyan fogalmakat tanulhatsz, mint a kereskedés különböző típusai, vagy az order és azok típusai.

A második rész

A második rész első felében a fő téma a blokklánc technológia és a bitcoin, illetve egyéb kriptovaluták bemutatása. Ha még soha sem hallottál a blokklánc technológiáról, igazán jól érthető definíciót hallhatsz a videóban, annak felhasználási módjairól gyakorlati példákon keresztül bemutatva. Ugyanez igaz a bitcoinra. Megtanulhatod például, hogy miért alkalmas a bitcoin kereskedésre, vagy mi az érték a bitcoin mögött. 

A videó második fele a technikai elemzés alapjairól szól. Gyertyák, trendek és az ezekhez tartozó alapfogalmak bemutása, támaszok és ellenállások érintőlegesen, indikátorok. Megjegyzem, minden fent említett alapfogalom, külön minikurzus tárgya is, szóval ha jobban el akarsz mélyedni a témában, van rá lehetőséged.

Mindig realizálj profitot! - Roland tanácsa, és legfőbb konklúzióm a második rész végén.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

A harmadik és negyedik rész

Megmondom őszintén a harmadik videónál kétsébeestem. A téma, a tőzsdei grafikonok elemzése a tradingview.com grafikai elemző platform segítségével. Regisztráltam az ingyenes verzióra és parallel csináltam, amit Roland csinál a prezentációban. Persze ez nem mindíg sikerült, de mivel bármikor meg tudod állítani a videót, így bőven van időd kísérletezni és felfedezni a funkciókat illetve egyáltalán kiigazodni az oldalon. Szűz szemnek - mint, amilyen az enyém is - elsőre talán bonyolultnak tűnhet, de kellő gyakorlással az alapokat érteni fogod.

Az egy óra rengeteg információt tartalmaz és zsongott a fejem rendesen, mire a végére értünk. Talán kicsit el is bizonytalanodtam, hogy mit keresek én itt. Aztán nagy lendülettel nekiálltam a negyedik résznek, amelyben a trendek és trendvonalak kerülnek bemutatásra. Itt volt egy kis sikerélményem, mert sok minden visszaköszönt az előző leckékből. Valamint megèrtettem azt, hogy nem kell elsőre mindent èrtenem. Ahogyan mondani szokták, ez nem sprint, hanem maraton!

Kriptovaluta kereskedés alapjai I Cryptofalka

Az ötödik rész

Az ötödik - egyben utolsó - részt már teljes lelki nyugalomban néztem végig, és csak arra koncentráltam amit értek, és nem azon stresszeltem magam, amit nem. Nyilván ezek a személyiségemből fakadó élmények, szeretem azt érezni, hogy kézben tartom a dolgokat. A videó a támaszok és ellenállások bemutatásáról szól. Példákon keresztül segít felismerni és beazonosítani, mikor érdemes venni vagy eladni.

Az utolsó videó elején Roland is elmondja - ami egyezik az én véleményemmel is - hogy öt alkalom után ne számíts arra, hogy iszonyatosan profi tőzsdecápa válik belőled. Arra viszont tökéletes, hogy megértsd az alapokat és eldöntsd szeretnél-e belevágni és még többet tanulni. 

Összeségében a végén azt éreztem, hogy jól döntöttem és egyáltalán nem bántam meg a rászánt időt, energiát és pénzt. 

 

Pozitív és negatív tapasztalatok a tőzsdei gyorstalpaló kurzussal kapcsolatban

Pozitìv

 • közvetlen, személyes hangvétel
 • személyes érintettségből származó, életszerű példák
 • érthető, gyakorlatias magyarázatok/definíciók
 • praktikus, gyakorlatban használható tanácsok

Negatív (Ez nem igazán negatív pont, de azért mellékesen megjegyezem.)

 • jobb, ha legalább alapszinten beszélsz angolul, mert a videóban is többször angolul hangoznak el szakkifejezések, amiket amúgy is a későbbiekben így fogsz látni, használni.

Ha szeretnél tanulni a témáról én nyugodt szívvel ajánlom a Cryptofalka kurzusát, már így az elején is sokat tanultam belőle!


Stier Kata
https://blockchainter.hvgblog.hu/
https://blockchainter.com/
https://www.facebook.com/blockchainter
https://www.instagram.com/blockchainter/

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.20% $67,064.68
Ethereum ETH 0.54% $3,124.9
BNB BNB -0.03% $581.14
Solana SOL 0.55% $173.78
XRP XRP -0.30% $0.5224
Dogecoin DOGE -0.43% $0.1554
Cardano ADA -0.49% $0.4822
Litecoin LTC 0.03% $84.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!