Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Miért perlik már megint a Binancet?

Miért perlik már megint a Binancet?

A Binance elleni vádak súlyosak, és a büntetés akár véget vethet a vállalkozásnak. Mit kell tudnunk az eseményekről és milyen fényt vet ez a kriptóra? 👇🏼

 

A CFTC perli a Binance-t

A Commodities Futures Trading Commission (CFTC) Binance ellen indított végrehajtási eljárása leállíthatja a tőzsdét, ha a szabályozó hatóság tiltó végzése és büntetése iránti kérelmei fennmaradnak. Ennek ellenére a Bizottság felszólításában sokkal több van, amit érdemes lehet kicsomagolni.

A CFTC hétfő reggel nyújtotta be a Binance elleni keresetét, ami CZ szerint "váratlan és kiábrándító" volt, hivatkozva a szabályozó hatóságokkal való folyamatos együttműködésére. A Binance közleményében azt is elmondta, hogy nagymértékben befektetett a megfelelőségi csapatába, "hogy biztosítsa, hogy ne legyenek amerikai felhasználók aktívak a platformunkon".

binance I Cryptofalka

A per azt állítja, hogy a Binance többszörösen megsértette a származtatott ügyletek kereskedelmét, sőt nem is volt megfelelően regisztrálva, hogy származtatott ügyleteket kínáljon az amerikai ügyfeleknek. Emellett nem felügyelte megfelelően a tőzsdei tevékenységet, nem volt megfelelő a pénzmosás elleni (AML) és a know-your-customer (KYC) ellenőrzés, tudatosan kijátszotta vagy segítette az amerikai ügyfeleket a szabályozók kijátszásában, és talán a legsúlyosabb: a saját ügyfelei ellen kereskedett.

Zhao maga is kifejezetten alperesként szerepel a perben Samuel Lim volt megfelelőségi alkalmazottal együtt.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Több száz belső üzenetet elemzett a CFTC

A CFTC panaszából kiderül, hogy a vizsgálat részeként több száz belső üzenetet, beszélgetést és dokumentumot osztottak meg a bizottsággal. Nem ez az első alkalom, hogy a Binance ellen eljárás indult, de úgy tűnik, ez a legátfogóbb.

Zhao szerint ez nem más mint politikai nyomásgyakorlás, ugyanis ez már idén a 4. alkalom, hogy FUD-ot próbálnak generálni a tőzsde körül.

CFTC Binance I Cryptofalka

"Magam is szigorúan betartom ezeket az irányelveket. Soha nem vettem részt a Binance Launchpad, Earn, Margin vagy Futures programokban sem." - tette hozzá, utalva azokra a vádakra, hogy személyesen ő irányította az ügyfelek elleni kereskedésre használt számlákat.

A CFTC-per részleteket is feltárt belső vállalati beszélgetésekből. A panasz egyik részében az amerikai ügyészek Lim üzeneteit idézték, amelyek olyan tranzakciókra utalnak, amelyekről úgy gondolják, hogy kapcsolatban állnak a Hamasszal, az egyiptomi Muzulmán Testvériség militáns ágával. A 2019-es üzenetekben azzal érvelt, hogy a kisebb tranzakciók miatt nem érdemes aggódni, mert a CFTC panasza szerint valaki "600 dollárból aligha tud venni egy AK47-est".

A bizottság azt állítja, hogy azok az alkalmazottak, akiknek az volt a feladata, hogy azt a látszatot keltsék, hogy a Binance komolyan veszi a megfelelőséget, például egy pénzmosásért felelős jelentéstevő, arra panaszkodtak, hogy sziszifuszi feladatot kaptak.

 

CFTC vs. SEC: Most akkor a kripto árucikk, értékpapír vagy egyik sem?!

Az évek óta tartó vizsgálat és a hétfői keresetben a CFTC kifejezetten árucikknek nevezi a BTC-t és az ETH-t, ami jelentős lehet az iparág számára. A perben a Litecoin (LTC) is említésre kerül. A Litecoin Twitter-fiókja mögött álló csapat megosztott egy képernyőfotót a perről, és azzal viccelődött, hogy "jó tudni, hogy ebben most már mindannyian egyetértünk".

A SEC és a CFTC között már régóta folyik a szócsatározás a kriptovaluták - különösen az ETH - besorolásáról, és így szabályozásáról. A SEC és a Ripple között zajló jogi csatározásban kiemelt szerepet kapott William Hinman, a SEC vállalati pénzügyi igazgatójának 2018-as beszéde, amelyben amellett érvelt, hogy az ETH valószínűleg nem értékpapír.

Érdemes megjegyezni, hogy Gary Gensler, a SEC elnöke ezzel szemben meglehetősen közvetve jellemezte az ETH-t értékpapírként. Szeptemberben azt nyilatkozta a The Wall Street Journalnak, hogy a Howey-teszt alapján a proof-of-stake eszközök értékpapírnak minősülhetnek.

 

Záró gondolatok

A Binance elmondta, hogy a bűnüldöző és szabályozó ügynökségek korábbi tagjait alkalmazta, és több mint 80 millió dollárt költött a tranzakciók megfigyelésére, a piacfelügyeletre és a nyomozati eszközökre, hogy támogassa a megfelelőségi programját. 

Ennek ellenére valószínűleg ameddig nem lesz valódi egyértelműség azzal kapcsolatban, hogy az amerikai szabályozó hatóságok hogyan osztályozzák a kriptovalutákat és a kripto cégekre hagyjuk, hogy kikövetkeztessék, mit kellene és mit nem kellene csinálniuk, addig ez a fejlődő iparág számára valóban kellemetlen.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.66% $64,211.63
Ethereum ETH 0.19% $3,067.7
BNB BNB 1.62% $561.69
Solana SOL 0.41% $144.25
XRP XRP 4.02% $0.5149
Dogecoin DOGE 2.35% $0.1557
Cardano ADA 9.36% $0.4955
Litecoin LTC 2.76% $82.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!