Új csúcs a Bitcoin piaci kapitalizációjában 2020-ban

Szerző: | nov 18, 2020 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

A maximális árban még nem, de a teljes piaci kapitalizációban 3 év után új csúcsot állított be a Bitcoin 2020 novemberében. 🎉

 

A medve piac után itt az első új Bitcoin csúcs

2017 decemberében egy klasszikus lufi fújódott a Bitcoin grafikonján, melynek következtében a vezető kriptovaluta ára 4000 dollárról néhány hét alatt egészen 19 000 dollárig szárnyalt. Ennek következtében rengeteg új csúcsot is beállított ezzel a Bitcoin. Piaci kapitalizációja akkor átlépte a 300 milliárd dollárt is.

A tőzsdei árfolyamok ciklikussága miatt ez az állapot azonban hosszú ideig nem volt fenntartható és hamar pukkant is az a bizonyos lufi. Ezt közel 2 év medve piac és a kriptovaluták árfolyamának tartós csökkenése követte.

tőzsdei piac ciklusai I Cryptofalka

2019 tavaszával fogott aljat a Bitcoin árfolyama, ahol a korábbi 19 000 dolláros csúcs után nagyjából 4000 dolláron stabilizálódott. Ekkor egyértelműen megtört a korábbi csökkenő trendünk és újra erőt gyűjtött a vezető kriptovaluta árfolyama. Ennek következtében újra 10 000 dollár fölé került itt a Bitcoin árfolyama, de tartós emelkedést még egy jó ideig nem tudott felmutatni.

A Bitcoin bika piacát én személy szerint a 11 500-12 000 dolláros árfolyam áttöréséhez teszem. Ebben a Bitcoin blokkfelezése és az intézményi befektetők megjelenése nagyon sokat segített. 

Csúcs Bitcoin kapitalizáció 2020 I Cryptofalka

BTCUSD-1w-20201118

Az ellenállás áttörésével egy olyan tartományba kerültünk, ahol nem sok ellenállás van előttünk, így a Bitcoin ismét dinamikusan tud emelkedni. A napokban a BTC árfolyama újra átlépte a 18 000 dolláros tartományt is, melynek következtében itt az új csúcs a Bitcoin piaci kapitalizációjában. ⤵️

 

330 milliárd dollár az új Bitcoin csúcs a piaci kapitalizációjában

Jelenleg a körforgásban lévő maximális Bitcoinok száma: 18 546 662 BTC.
A Bitcoin mai ára: $17 779,87.
Ezzel a Bitcoin teljes piaci kapitalizációja vagy összértéke: $329 757 168 250.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Vagyis a Satoshi Nakamoto által közel 12 éve létrehozott digitális pénz összértéke már közel 330 milliárd dollár. Ugyan a Bitcoin ára még nincs a csúcson, de a korábbi 2017-es Bitcoin csúcs óta eltelt 3 év. Azóta pedig a Bitcoin kódjában meghatározott feltételek alapján a bányászok blokk jutalmának köszönhetően nőtt a Bitcoin darabszáma. 2017 decemberében még csak 16 774 450 Bitcoin volt a körforgásban. Tehát ma közel 2 millió Bitcoinnal több áll rendelkezésre, így az alacsonyabb darab ár mellett így jön ki az új csúcs.

új Bitcoin csúcs a piaci kapitalizációban 2020 I Cryptofalka

A jelenlegi árfolyam emelkedés dinamikája többnyire a 2017-es bika piac túlfűtött hangulatát idézi. Valószínűleg fogunk itt még látni több ezer dolláros korrekciókat is, amire a kezdő befektetőknek gyomorban erősen fel kell készülniük. Viszont, ami egyértelműen látszik, hogy a Bitcoin fundamentálisan megérett az új csúcsok kialakítására. A blokkfelezés, a hash rate szárnyalása és a széleskörű elfogadottság lehetővé tette azt, hogy újra új csúcsokat döntögessen. Szinte biztos vagyok benne, hogy az elkövetkező 1 évben meg fogja ütni a Bitcoin árfolyam is az új csúcsot, a nagy kérdése csak inkább a mikor.

Aki tavasszal az amerikai 1200 dolláros stimulusból akkor Bitcoint vásárolt, az ma 3100 dollárnál és +160% profitnál jár. Long Bitcoin, short the bankers. 😉

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.