Újabb frissítéssel érkezik az Ethereum, jön az Altair

Szerző: | okt 23, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az Altair frissítés közvetlenül nem érinti az Ethereum hálózat felhasználóit, mégis egy fontos mérföldkő az Ethereum 2.0 sikeres indulásához. 

 

Újabb fontos lépés, hogy az Ethereum áttérjen a 2.0-ás verzióra

Kevesebb, mint három hónap telt el azóta, hogy az Ethereum blokklánc hatalmas hálózati frissítésen ment keresztül, amely megváltoztatta a bányászok kifizetését. Az Ethereum blokklánc fő fejlesztői október 27-én egy újabb frissítést fognak alkalmazni, az Altair frissítést.
 
Ethereum 2.0 I Cryptofalka
 
Az Altair a főhálózatot frissíti, az Ethereum blokklánc gerincét, a Bacon Chain-t. A frissítés segíti az áttérést a PoW-ról PoS-ra. Pooja Ranjan szerint, aki az Ethereum Cat Herders néven ismert decentralizált projektmenedzser-csoportot vezeti, ez lehet “az egyetlen frissítés főhálózaton, mielőtt az Ethereum áttérne Proof of Stake -re”.
 
 

Egyre közeledik a Proof of Stake Ethereum hálózat

A tavaly decemberben életbe lépett Beacon Chain egy proof-of-stake lánc, amely a proof-of-work lánccal párhuzamosan fut a főhálózaton. Először is bevezeti az Ethereum ökoszisztémájába az ETH stakelést. Jelenleg az Ethereum blokklánc “bányászokat” használ a tranzakciók feldolgozásához, validálásához; minden bányász speciális hardvert használ, hogy versenyezzen, hogy ő legyen az első, aki megold egy kriptográfiai rejtvényt és megkapja a blokkjutalmat. A staking megszünteti ezt, decentralizációt és biztonságot biztosít azáltal, hogy az emberek ETH coinjai egy részét a szoftverbe zárják. A lezárt Ethereumért kamatot kapnak ETH formájában. Vagyis az új proof of stake rendszerben már nem hardwarrel és árammal, hanem a tőkével biztosítják a hálózat függetlenségét és sikerét.
 
A másik fontos célja, hogy előkészíti a hálózatot a “shard-oknak”, amelyek 64, teljes harmóniában működő blokklánc létrehozásával gyorsítják a tranzakciókat a gyakran zsúfolt hálózaton. Az Ethereum Alapítvány dokumentációja szerint ez az a funkció, amely az úgynevezett “Ethereum 2.0”-t teljesen működőképessé teszi. 
 

Egyelőre a Beacon Chain azt teszi lehetővé, hogy az emberek stakeljék az ETH-ot, de kivenni még nem tudják. “Egy későbbi, 2022-es frissítéssel a felhasználók esetleg pénzt vonhatnak ki.” – mondta Ranjan
 

Az Ethereum Altair frissítésének előnyei

Tim Beiko szerint, aki az Ethereum magfejlesztőinek munkáját koordinálja, az Altair-nek három fő előnye van. Először is, a frissítés után a fejlesztők klienseket építhetnek a Beacon Chain-re. Ezek a kliensek kevésbé terjedelmesek, mint a teljes csomóponti (node) szoftver a blokkok és a bennük lévő tranzakciók érvényesítésére; nem kell folyamatosan szinkronizálni a teljes blokklánccal, így ideális azok számára, akiknek egyszerűbb módra van szükségük a hálózattal való interakcióhoz.
 
A stakerek nem dőlhetnek hátra és kereshetnek hozamot. Csomópontjaikat online kell tartaniuk, és frissíteniük kell a legújabb szoftverre. Ha nem, akkor büntetést kaphatnak. Beiko azt mondta: “Az induláskor engedékenyebbek lesznek a korábbi lezárt értékekkel szemben.” Azok, akik nem végzik el a csomópontok frissítését elveszíthetik ETH-jaik egy részét.
 
Az Altair frissítés egy lehetőség, hogy a fejlesztők megbizonyosodjanak, hogy a hálózat gond nélkül frissíthető a Beacon Chain-en. “Szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy az összevonás előtt zökkenőmentesen működik” – mondta Beiko.
 
 

Megkezdődik az átállás az Ethereum 2.0 -ra 

Az embereknek el kell kezdeni a csomópontjaik frissítéseit. Danny Ryan, aki az Ethereum 2.0-ra való átállást koordinálja, elmondta, hogy az emberek körülbelül fele már frissítette a csomópontját, ami körülbelül 10 percig tart. “Biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén elég sokat fejlesztünk, de csak szerdára fogjuk tudni, meddig jutunk.”
 

Ha esetleg több csomópont nem frissül, az szélsőséges körülmények között a hálózatot sebezhetővé teheti a láncfelosztással szemben. Ez történt augusztusban, amikor az Ethereum Geth szoftverkliens felhasználóinak nem sikerült frissíteniük szoftverüket, miután egy bug-ot találtak.

A korábbi, a london hard fork néven ismert hálózati frissítés egy sor változtatást vezetett be, ezek közül a legjelentősebb az EIP-1559, az Ethereum fejlesztési javaslata, amely a tranzakciós díjakat a bányászoktól egy olyan pénztárcába irányította át, amelyhez senki sem férhetett hozzá, ezzel hatékonyan csökkentve a forgalomba lévő ETH-ek mennyiségét.

Bár az Altair nem rendelkezik ilyen drasztikus tulajdonságokkal, és nem is érinti a hálózat alkalmi felhasználóit, mégis egy újabb nagy lépés az Ethereum jövője felé.
 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.