Alig van már elérhető Ethereum mennyiség a tőzsdéken

Szerző: | máj 26, 2023 | Kriptovaluta

5 éves mélyponton van a tőzsdéken elérhető Ethereum (ETH) mennyisége. Mi vezetett ehhez és milyen hatásai lehetnek ennek az altcoinra?

 

Folyamatosan zsugorodik a tőzsdék Ethereum készlete

A Shapella frissítését követően a főbb kriptotőzsdék, mint például a Binance, a Bitfinex és a Kraken, jelentős ETH kiáramlást tapasztaltak a tárcáikból. Ez hozzájárult a jelenlegi elérhető és likvid egyenleg csökkenéséhez.

Ezzel az Ethereum (ETH) mennyisége a kripto tőzsdéken 5 éves mélypontra zuhant. Május 26-án a tőzsdéken tartott Ethereum teljes mennyisége mindössze 17,86 millió ETH-ra esett, ami olyan drasztikus csökkenés, amire 2018 áprilisa óta nem volt példa. A Glassnode adataiból kiderül, hogy a teljes Ether-kínálatnak jelenleg mindössze 14,85%-a található a centralizált tőzsdéken. Ez jelentős visszaesést jelent a 20211-es bikapiac idején mutatott 25-26%-os kínálathoz képest.

Glassnode Ethereum tőzsde mennyiség

 

Ezek voltak az ETH csökkenés kulcstényezői

Az Ethereum tőzsdei kínálatának csökkenése két jelentős eseményre vezethető vissza. Először is, az FTX kriptotőzsde 2022 novemberében bekövetkezett bukása sokakat arra késztetett, hogy eszközeiket a tőzsdei tárcákról saját letétbe helyezzék.

A második és vitathatatlanul nagyobb hatású esemény a Shapella frissítése volt. Ez a frissítés lehetővé tette az Ethereum validátorok számára, hogy két év után kivegyék a lekötött ETH-jukat. Azonban közülük csak egy kis hányad döntött úgy, hogy feloldja lekötéseiket. Sőt, azonban megfordulni látszik a dinamika és egyre többen szeretnék lekötni és stakelni az Ethereumjukat. A Shapella frissítését követő egy héten belül ugyanis a lekötött Etherek száma meghaladta a kivontakét. A Glassnode becslése szerint a központi tőzsdékről kiutalt Ethereumok jelentős része stakelésben került lekötésre.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Ez lehet az Ethereum mennyiség csökkenésének eredménye

Az Ethereum 2.0 és annak proof-of-stake konszenzusmechanizmusa jelentősen befolyásolta a jelenlegi piacot. Az Etherek a centralizált tőzsdékről való elvándorlása bullish jelnek tekinthető, ami arra utal, hogy a kereskedők nem szívesen adják el a jelenlegi árakon a coinjaikat. Sőt inkább saját tárcában tárolják, illetve szívesen stakelik azt.

Ezzel szűkülni látszik az Ethereum kínálati oldala, ami mindenképpen pozitív hatással lehet idővel az árfolyamra is. Ahogy egyre több ETH-t kötnek le az idővel növelheti a hálózat biztonságát, csökkentheti az ETH árfolyamának volatilitását, és előkészítheti az Ethereum DeFi (decentralizált pénzügyek) és dApps (decentralizált alkalmazások) ökoszisztémájának további növekedését.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

 

 

 

 

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka