Állami kriptovaluta fejlesztésén gondolkodik Kanada

Szerző: | febr 26, 2020 | Kriptovaluta

Japán, Kína, Oroszország után Kanada is állami kripto felé kacsingat. Egyelőre ötlet, mintsem konkrétum, de a fejlett országok tendenciája azt mutatja, hogy a központi bankok nyitnak a digitális valuták felé.

 

Jobb ha van, mintha nem lenne

Habár nem azonnali tervekről van szó, Kanada Központi Bankja nem zárja ki az állami kriptovaluta indítását. Ennek okai a nagy potenciállal rendelkező jövőbeni adoptálás és az elképzelt készpénz mentes társadalmak kora. 

Tim Lane, a Kanadai Központi Bank megbízott helyettese beszélt a témáról Montreálban a Fintech RDV-n. Állítása szerint jelenleg nem égető a központi banknak az állami kriptovaluta kibocsátása, egy prototípus azonban úton van, és a bank hamarosan megkezdi az egyeztetéseket az érintett felekkel a saját kriptovaluta kidolgozásának ötletében.

“A Kanadai Központi Bank elképzelései szerint a saját kriptovaluta a készpénz előnyeit biztosítaná ugyanúgy – biztonság, könnyű elérhetőség, érték megőrzés – azonban digitális formában, így az emberek képesek lesznek majd online és személyesen is vásárolni vele.”

A Központi Bank egyértelműen számol a kriptovalutákban rejlő lehetőségekkel, és azzal a ténnyel, hogy akár fenyegetést jelenthetnek a Kanadai dollárra nézve is. Lane hozzátette:

“Ha egy, vagy több digitális valutáról széles körben elterjed, hogy alternatívát jelent a Kanadai dollár helyett, akkor a Központi Bank állami kriptovalutája használható a monetáris szuverenitás megvédésére.” 

 

Készülő állami kriptovaluták sora

Nem újdonság az állami kriptovaluta ötlete. A Nemzetközi Fizetések Bankja egyre növekvő érdeklődést tapasztal az egyes országok központi bankjai felől állami kriptok kibocsátására. Az országok közül Kína áll a legközelebb ahhoz, hogy előállítsa saját digitális valutáját. Kínával nagy versenyt fut a Facebbok Libra projektje, és Japán is a kínai valutától tartva, maga is állami kripo kidolgozásán dolgozik. Nemrégiben pedig Svédország is csatlakozott a sorba, hogy csak pár nevet említsünk. 

A Cointelegraph szintén beszámolt róla, hogy a kanadai bázisú kereskedelmi platform, a Shopify csatlakozik a Facebook Libra Associaton-hoz. A Libra hivatalosan 2019 júniusában indult, és azóta is komoly aggályokat vet fel a szabályozók körében, hogy milyen hatást váltana ki az általuk elképzelt globális fizetési hálózat. 

A Libra hatására több ország is kezdi újraértelmezni az Amerikai dollár dominanciáját a gazdaságban, és a bankok beismerték, hogy a Facebook stablecoin projektje arra készteti a központi bankokat, hogy átvizsgálják a digitális valuták lehetőségét a készpénz lecserélésre. 

 

Az eredeti cikk és a borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka