Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jön a PayPal Coin az ismert cég stabilcoinja

Jön a PayPal Coin az ismert cég stabilcoinja

A PayPal Coin lehet a következő projekt, amivel az e-fizetési óriás előáll: egy amerikai dollárhoz kötött stabilcoin.

 

Érkezik a PayPal Coin

Ha azt gondolná az ember a napjainkban zajló piaci korrekció révén, hogy a kriptovaluta ipart temetni kellene téved, ugyanis a PayPal éppen a saját kriptovalutája kifejlesztésén dolgozik.

Paypal coin | Cryptofalka Forrás: Cointelegraph

A PayPal egy stabil érme kifejlesztésén dolgozik, amely valószínűleg az amerikai dollárhoz lesz kötve. A projekt ütemtervéről nincs még pontos információ. Jose Fernandez da Ponte, a PayPal kripto- és digitális valutákért felelős alelnöke a Bloombergnek nyilatkozva elárulta, hogy a törekvés egyelőre csak feltáró jellegű, mégis nagyon komoly, annak ellenére, hogy még nem voltak konkrét tervek a gyakorlati megvalósításra. Azonban azt kijelentette, hogy jóváhagyás esetén a PayPal Coin minden szükséges szabályozási előírásnak megfelel:
„Egy stabil érmét kutatunk; ha és amikor tovább akarunk lépni, természetesen szorosan együttműködünk a megfelelő szabályozókkal.”
 

Mi értelme egy stabilcoinnak a PayPal számára?

Egy stabilcoin fejlesztése bizonyos előnyöket kínál a PayPal számára. Például elkerüli az ingadozóbb és decentralizáltabb kriptovaluták körül fennálló szabályozási nyomást, nyugalmat biztosít az ügyfeleknek, hogy a pénztárcájukban tartott összeg idővel azonos értéket fog képviselni. Ezenkívül jobban illeszkedik a PayPal üzleti modelljéhez, amely lényegében egy engedélyekkel rendelkező pénzutaló rendszer.
 
stabilcoin | Cryptofalka Forrás: https://krdo.com/
 
A PayPal Coin -t és annak kódnevét 2021 elején fedezte fel Steve Moser, egy szoftverfejlesztő, aki novemberben arra is rájött, hogy a PayPal App kódja utalásokat tartalmaz a NEO kriptovalutával való lehetséges kompatibilitásra.
 
A NEO egy kínai fejlesztésű intelligens szerződéseket kezelő blokklánc, amelyet a kínai Ethereum néven is ismernek. A 2017-2018-as bikapiac idején nagy népszerűségnek örvendett, főként azért, mert az egyik első Ethereum-gyilkosként bélyegezték. A következő években azonban nem sikerült felkelteni a közvélemény figyelmét. Jelenleg a 69. helyen áll a TOP 100 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta között.
 
 

A PayPal aktív tagja a kripto-közösségnek

Peter Thiel, a PayPal társalapítója már 2021-ben figyelmeztette az amerikaiakat arra, hogy a Bitcoin Kína pénzügyi fegyvere lehet, és arra szólított fel, hogy szorgalmazzák az amerikai kripto-ipar kutatás-fejlesztését, hogy ne maradjanak le a kriptovaluták és a digitális eszközök piacának uralmáért folyó versenyben. Azonban azóta Kína nagyjából betiltott minden kriptovalutával kapcsolatos tevékenységet, kezdve a bányászattól a kereskedésig és csak a saját állami kriptovalutája, CBDC -je kifejlesztésén dolgozik.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
2020-ban a PayPal bejelentette a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin és a Bitcoin Cash vásárlására szolgáló funkciót, és azóta kibővítette szolgáltatásait, lehetővé téve a kriptovaluták értékesítését is. Azt is fontos megjegyezni, hogy a PayPal alapító tagja volt a Libra Association-nak, a Facebook által vezetett kezdeményezésnek, amely egy több nagyvállalat által ellenőrzött kriptovaluta létrehozására irányult. A projekt végül kudarcot vallott, de úgy tűnik, hogy a PayPal hajlandó tanulni a Facebook hibáiból, hogy sikeresen bevezesse saját kriptovalutáját.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.73% $67,138.12
Ethereum ETH -4.43% $3,659.17
BNB BNB -3.36% $593.73
Solana SOL -6.83% $165.41
XRP XRP -1.19% $0.5234
Dogecoin DOGE -5.24% $0.1585
Cardano ADA -4.94% $0.4598
Litecoin LTC -1.19% $85.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!