Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Életbe lépett a MiCA: Jöhetnek a szabályozott stabilcoinok

Életbe lépett a MiCA: Jöhetnek a szabályozott stabilcoinok

A MiCA korlátozza a stablecoinok napi tranzakcióinak számát, és csak a szabályozott stablecoinok használata engedélyezett az EU-ban.

Stabilcoinok átváltása szabályozott eszközökbe

Az EU Markets in Crypto Assets (MiCA) rendelete a stablecoinok számára most már hatályba lépett, amelynek értelmében csak szabályozott stablecoinokat engedélyeznek használatra az EU-n belül.

Az új szabályozási keret számos intézkedést igényel azoktól a vállalatoktól és felhasználóktól, akik stablecoinokat kívánnak kibocsátani vagy használni az Unióban.

Ilya Volka, a YouHodler vezérigazgatója szerint kulcsfontosságú az EU-beli felhasználóknak, hogy a nem megfelelő stablecoinjaikat szabályozottakra cseréljék, például az USDC-re.

"Ez az átalakítás maximális stabilitást biztosít, és nem befolyásolja a digitális eszközök értékét" - mondta Volka.

Volka hozzátette, hogy az uniós befektetőknek, akik stabilcoinokat tartanak, nem kell áthelyezniük őket offshore platformokra.

"A MiCA-kompatibilis platformon maradva a felhasználókat a legújabb piaci szabályozások védik. Az ellenőrizetlen stablecoinok használata veszélyes lehet, mert jogi és pénzügyi kockázatoknak teszi ki a felhasználókat, beleértve az eszközök esetleges befagyasztását a hatóságok által" - tette hozzá a YouHodler vezérigazgatója.

Volka hangsúlyozta, hogy az ellenőrizetlen stabilcoinok átváltása szabályozottra nem jár veszteséggel. Például, amikor USDT-t USDC-re váltanak át, az eszközeik ugyanolyan összegű dollárban maradnak.

A Tether aggódik az EU kriptovaluta-szabályozása miatt

Június elején a Binance bejelentette, hogy korlátozni fogja az engedély nélküli stablecoinok hozzáférését az EU 27 tagállamában. Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója aggodalmát fejezte ki a MiCA és annak hatásai miatt a stablecoinokra vonatkozóan.

"A Tether aktívan részt vett a szabályozási technikai szabványokra vonatkozó konzultációkon az elmúlt hónapokban, és aggodalommal állapította meg, hogy a MiCA több problémás követelményt tartalmaz" - mondta Ardoino.

Ezek a követelmények nemcsak a stabilcoin kibocsátója számára lehetnek rendkívül bonyolultak, hanem az EU-licenc alatt működő stablecoinokat is rendkívül sebezhetővé és kockázatosabbá tehetik.

Az ilyen nagyságrendű szabályozási keretrendszer esetén a technikai végrehajtási szabványokról további megbeszélések elengedhetetlenek a piac számára bizonyos rendelkezések tisztázása érdekében.

mica

Az engedélyezési követelményeken túl a MiCA további bizonytalanságot teremt a stablecoinok kibocsátásának korlátozásai révén. A jogszabály 23. cikke szerint a vállalatok nem bocsáthatnak ki több stablecoint a blokkon belül, ha a stablecoinjuk csereeszközként meghaladja az egymillió tranzakció napi küszöbértékét vagy a napi teljes kereskedési volumen meghaladja a 200 millió eurót (kb. 215 millió dollár).

Az EU MiCA jogszabálykerete példás lehet más joghatóságok számára

A kihívások ellenére Volka szerint a MiCA példa más joghatóságok számára, amit követni lehet és tanulhatnak belőle. Eleanor Gaywood, a Coincover stratégiai vezetője egyetértett ezzel az állásponttal, és elmondta, hogy a MiCA stablecoinokra vonatkozó rendelkezésének végrehajtása az EU-t a kriptoágazat innovációinak befogadására irányuló átállás élére állítja.

"Az elmúlt hetekben több tőzsdén is láttunk bizonyos stablecoinokat a végrehajtási határidő előtt törölni a listáról, ami számomra azt sugallja, hogy még mindig van egyfajta zavar a kriptocégek körében, hogy hogyan kell megfelelni az új szabályoknak. A jövőre nézve remélem, hogy az ESMA az iparággal együttműködve segít a vállalatoknak a megfelelésben, ahelyett, hogy végrehajtási intézkedésekkel, például bírságokkal vagy büntetésekkel szabályozna" - tette hozzá Gaywood.

Június 30-án a MiCA részben alkalmazhatóvá vált a kriptoeszköz szolgáltatók számára és azok KYC/AML követelményeire. Az Európai Unió új szabályozási keretrendszerének teljes betartása decemberre lesz kötelező.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.47% $66,902.38
Ethereum ETH 1.01% $3,516.37
BNB BNB -1.31% $585.86
Solana SOL -0.29% $177.52
XRP XRP 0.83% $0.6013
Dogecoin DOGE -0.80% $0.1363
Cardano ADA -2.19% $0.4247
Litecoin LTC -3.18% $71.64
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!