Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Solana ETP indulhat a kanadai tőzsdén - jöhet az ETF is?

Solana ETP indulhat a kanadai tőzsdén - jöhet az ETF is?

A 3iQ benyújtotta Solana ETP beadványát a kanadai tőzsdén, amely az első ilyen típusú termék lenne Észak-Amerikában. A QSOL arra törekszik, hogy a részvényesek számára a Solana-hálózatból származó hozamot biztosítson.

Bevezetésre kerülhet az első Solana alap Kanadában

A digitális eszközök kezelésével foglalkozó 3iQ bejelentette, hogy benyújtotta a Solana (SOL) alapú ETP beadványát a torontói tőzsdére (TSE), ami ha jóváhagyásra kerül, az első ilyen jellegű termék lesz Észak-Amerikában.

A 3iQ a Twitteren tette közzé a hírt 2023. június 20-án, ahol azt is megjegyezte, hogy a Solana Alapról (QSOL) egy előzetes ismertetőt is kiküldtek, amelyet minden kanadai tartomány és terület értékpapír-felügyeleti hatósága részére benyújtottak, Quebec kivételével.

A 3iQ korábbi termékei közé tartozik a 3iQ Bitcoin ETF (BTCQ) és a 3iQ Ether Staking ETF (ETHQ), amelyek jelentős sikereket értek el a torontói tőzsdén, 233 millió és 38,7 millió dolláros nettó eszközértékkel. Az új Solana ETP (Exchanged Traded Products) célja, hogy hasonló sikereket érjen el, miközben új lehetőségeket biztosít a befektetők számára a kriptopiacon.

A 2012-ben alapított 3iQ egyébként a világ egyik vezető digitális eszközbefektetési alapkezelője, amely kényelmes és könnyen megismerhető befektetési termékeket kínál a befektetőknek a digitális eszközöknek való kitettség érdekében.

Az új Solana ETP részletei és várható hozamai

Az új Solana ETP, a QSOL célja, hogy a részvényesek számára a Solana hálózatból származó staking hozamokat biztosítsa. A 3iQ becslései szerint ezek a hozamok 6-8% között mozoghatnak, ami vonzó lehetőséget jelenthet a befektetők számára. A QSOL célja, hogy "expozíciót biztosítson a SOL digitális valutára" és kövesse a SOL amerikai dollárban kifejezett napi ármozgásait.

"A QSOL egy másik úttörő iparágat képvisel majd először a 3iQ jól bevált történetében a vezető szerep és innováció a digitális eszközök terén." - áll a 3iQ hivatalos tájékoztatójában.

A QSOL beadvány részletei szerint a Coinbase Custody és a Tetra Trust lesznek a letétkezelők. A Coinbase Custody kizárólagos intézményi staking infrastruktúrát biztosít majd a Solana alap számára. 

Amerikai cégek még nem gondolkoznak spot Solana ETF indításában

A kanadai értékpapír-felügyeleti hatóságok már korábban jóváhagyták a világ első spot Bitcoin ETF-jeit 2021 februárjában, valamint a spot Ether termékeket két hónappal később. Ezek a lépések Kanadát a kripto-ETF-ek terén vezető szerepbe helyezték, szemben az Egyesült Államokkal, ahol csak később engedélyezték a spot alapú ETF-eket.

Noha más nagy pénzügyi szolgáltatók, például a Franklin Templeton dicsérték a Solana hálózatot, egyelőre egyetlen amerikai cég sem jelentett be konkrét terveket egy spot Solana ETF indítására.

Ennek ellenére világszerte már több mint 1 milliárd dollár értékben érhetők el Solana alapú ETP-k, például a 21Shares Solana Staking ETP és az ETC Group Physical Solana termékei Európában.

A 3iQ új Solana alapja tehát jelentős lépés lehet a kanadai és globális kriptopiac számára, új lehetőségeket kínálva a befektetők számára, miközben tovább erősíti Kanada vezető szerepét a kripto alapú pénzügyi termékek piacán.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.18% $58,395.21
Ethereum ETH 2.81% $3,153.68
BNB BNB 3.13% $536.98
Solana SOL 3.22% $139.73
XRP XRP 9.21% $0.5142
Dogecoin DOGE 3.46% $0.1094
Cardano ADA 5.00% $0.4213
Litecoin LTC 1.99% $70.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!