Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Tether rekord nyereséget ért el 2023 utolsó negyedévében

A Tether rekord nyereséget ért el 2023 utolsó negyedévében

A Tether 2023 utolsó negyedévében rekorddöntő nettó nyereséget ért el, főként az Amerikai Kincstár értékpapírjaiból származó bevételnek köszönhetően.

A Tether az év végét rekord nyereséggel zárta

Tether Holdings Limited, a Tether stabilcoin mögött álló vállalat, "rekordot döntő nettó nyereséget" könyvelt el 2023 utolsó negyedévében. A kincstári kamatok és egyéb eszközök erős teljesítménye révén a vállalat január 31-i jelentése szerint 2,85 milliárd dolláros nettó nyereséggel büszkélkedik ebben az időszakban.

Az Egyesült Államok kincstárának értékpapírjaiból származó nettó kamat akár 1 milliárd dollárt is magában foglal. Az arany és bitcoin tartalékok tovább erősítették a vállalat fennmaradó egyenlegét.

"Ez az igazolás megerősíti a Tether Egyesült Csoport konszolidált tartalékjelentésének (CRR) pontosságát, és részletes bontást ad a csoport által 2023. december 31-én birtokolt eszközökről." - áll a Tether hivatalos közleményében.

A Zippia elemzése szerint a Tether 125 alkalmazottat foglalkoztat, így az egy alkalmazottra jutó nettó nyereség 22,8 millió dollár volt az elmúlt negyedévben.

Brutális számok a Tether mérlegén

Az év során összesen 6,2 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el a Tether, amiből az amerikai államkötvények és más, nem kriptó befektetések 4 milliárd dollárt tettek ki. A Tether kezelt vagyona a dokumentumok szerint magában foglal 80,3 milliárd dollárnyi amerikai kincstárjegyet, 2,8 milliárd dollárnyi BTC-t, 3,5 milliárd dollárnyi aranyat és 1,5 milliárd dollárnyi kockázati tőkebefektetést.

"A többlettartalékok minden idők legmagasabb, 2,2 milliárd dolláros növekedését regisztrálták, összesen 5,4 milliárd dollárt, míg a fennmaradó 640 millió dollárt különböző stratégiai projektekbe fektették (például bányászat, AI infrastruktúra, P2P telekommunikáció és egyéb)"

A közlemény nemcsak a pénzügyi helyzetet részletezi, hanem kiemeli az összegyűjtött tartalékokat is, ezzel válaszolva a korábbi aggodalmakra.

"A Tether büszkén jetelenti be, hogy elérte azt a célját, hogy a token-tartalékokból kivonja a biztosított hitelek kockázatát. Bár az ilyen biztosított hitelek széles körben túlbiztosítottak, a Tether elegendő többlettartalékot halmozott fel ahhoz, hogy a teljes kockázatot fedezze."

tether nyereség rekord I CRYPTOFALKA

Robusztus alapok és ambiciózus tervek a következő évre

Az USA által támogatott kincstárjegyek a legbiztonságosabb befektetések közé tartoznak. A kincstárjegyek az Egyesült Államok Kincstárának minisztériuma által kibocsátott, a kormányzati kiadások finanszírozására használt értékpapírok. Ezek a hozamot azon kamatok képviselik, amelyeket a befektetők a kormánynak nyújtott kölcsönért kapnak.

Az egyéves amerikai kincstárjegy hozama 2023 decemberében 4,7% volt. A Tether 2022 óta erősítette meg stabilcoinját T-kötvényekkel és aranytartalékokkal, azon igyekezve, hogy minőségét javítsa. A cég 2023 szeptemberében azt állította, hogy a világ vezető amerikai kincstárjegy-vásárlói közé tartozik.

Az alábbi ábra azt mutatja, hogy 2023. december 31-ig a Tether 5,4 milliárd dollárnyi többlettartalékot halmozott fel, amely teljes mértékben fedezi az USDT tartalékok között szereplő ~4,8 milliárd dollárnyi fedezett hitelállományt.

tether nyereség rekord I CRYPTOFALKA

Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója hangsúlyozta:

"A Tether negyedik negyedéves tanúsítása alátámasztja az átláthatóság, a stabilitás és a felelős pénzügyi gazdálkodás iránti elkötelezettségünket. A nem csak az év utolsó negyedévében, hanem az egész évben elért jelentős, 6,2 milliárd dollárt kitevő nettó nyereség pénzügyi erőnket mutatja. Továbbá a fenntartható energiába, a Bitcoin-bányászatba, az adatokba, az AI-infrastruktúrába és a P2P-távközlési technológiába történő befektetéseink jól mutatják a fenntarthatóbb és inkluzívabb pénzügyi jövő iránti elkötelezettségünket."

A Tether a kriptotél egyik nagy nyertese

A Tether-t az elmúlt kriptotél egyik nagy nyertesének tekintik. A vállalat 2023-ban konszolidálta piaci részesedését, az USDT tokenek a forgalomban lévő stabilcoinok több mint 70%-át képviselik.

A vállalat nemrégiben bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája (FBI) csatlakozott a partnerei közé. Ez a lépés része a bűnüldöző hatóságokkal való együttműködési erőfeszítéseknek, amelyek az illegális tevékenységek nyomon követésére és visszaszorítására irányulnak.

Röviden összefoglalva elmondható, hogy a Tether sikeresen reagált az elmúlt években kialakult aggodalmakra, és elkötelezett az anyagi stabilitás biztosítása mellett. Bár az év még csak most kezdődött, a Tether már kapcsolatba lépett az ENSZ-szel, válaszolva az USDT illegális felhasználására vonatkozó kifogásokra.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.84% $58,145.54
Ethereum ETH 2.14% $3,139.19
BNB BNB 2.93% $536.88
Solana SOL 2.90% $139.31
XRP XRP 10.83% $0.5136
Dogecoin DOGE 3.01% $0.1094
Cardano ADA 6.21% $0.4248
Litecoin LTC 2.14% $70.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!