Jön az amerikai kriptoszabályozás a stabil coinokra

Szerző: | dec 27, 2020 | Kriptovaluta

Az Egyesült Államok kormánya komolyan veszi a digitális valuták piacát. Most pedig újabb lépéseket tesznek a kriptoszabályozás előmenetelében. Miután ledöbbent a világ, hogy a Ripple-t beperelte az Amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC), az ország szabályzói azzal álltak elő, hogy a kriptoszabályozás elengedhetetlen a fenntartható kriptovaluta ipar számára. 

 

Kriptoszabályozás első lépései

2020 december 23-án a pénzügyi piacokkal foglalkozó munkacsoport egy nyilatkozatot tett közzé a stabilcoinokra vonatkozóan. A munkacsoport szerint világos szabályrendszert kell létrehozni a kriptoszabályozás érdekében, hogy a stabilcoinok tömeges elfogadása ne sértse az amerikai kormány érdekeit.

A rövid dokumentum csupán 4 oldalas, de tartalmilag meglehetősen széleskörűen határozza meg a szabályozó szervek érdekeit, a technikai szempontoktól a geopolitikáig. Azt elismerik, hogy a stabilcoinok képesek dinamizálni a fizetéseket, ám hangsúlyozza az aggodalmakat is a kormányok csekély ellenőrzése miatt. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mit tartalmaz ez a kriptoszabályozás?

A legfőbb állítása a határozatnak, hogy a stabilcoinokat értékpapírnak lehet tekinteni. A munkacsoport határozott volt abban, hogy fokozni kell a szabályozást, amely előírja a banki engedélyeket a stabilcoinok számára.

Az Egyesült Államokban a kötelezettségek magukba foglalják a Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) nyilvántartásba vételét. A kriptoszabályozás egyik lényege, hogy a kibocsátónak felelőssége és feladata, a hatékony pénzmosás elleni program (AML-program) kidolgozása, végrehajtása és fenntartása. Továbbá nyilvántartási és jelentési kötelezettségek, ideértve a gyanús tevékenységeket jelentését is. 

A kriptoszabályozás logikája az, hogy megkülönböztesse az állami eredetű eszközöket más, hagyományos centralizált vagy decentralizált termékektől. 

Kripto szabályozás I Cryptofalka

Forrás: www.cryptopotato.com

Fennáll annak a lehetősége is, hogy a stabil kripto eszközöket értékpapírnak tekintik, ám ez, nagyon megnehezítené a velük való kereskedést a népszerű kripto-tőzsdéken. Ennek súlyos következményei lehetnek, ha figyelembe vesszük, hogy az USDT a BTC-vel együtt az iparág egyik legnagyobb forgalmú hálózata.

A kialakítástól és egyéb tényezőktől függően, az Egyesült Államok szövetségi értékpapírjaira és/vagy származtatott termékeire vonatkozó törvény hatálya alá tartozó értékpapír, árucikk vagy származék lehet. Ha igen, akkor a szövetségi értékpapír-törvény és/vagy árutőzsdei törvény szabályozása érvényes a stabilcoin megállapodásban résztvevő termékekre. 

Egy sor biztosítékot is kidolgoztak, amelyeket a kiskereskedőknek szánt állampolgárok vonatkozásában alkalmaznak. Például a tartalékok tanúsítását annak érdekében, hogy 1:1 arányban legyenek rögzítve a dollárral szemben. A stabilcoin megállapodás azt is rögzíti, hogy minden résztvevő fél személyazonosságának megszerzése és ellenőrzése érekében mindent meg kell tenni, ideértve a nem általuk kezelt pénztárcákat is. A megállapodás kitér annak fontosságára is, hogy a stabilcoinok nem ronthatják a fiat dollár iránti bizalmat. 

Forrás: investopedia.com

 

Az amerikai hatóságok figyelmét felkeltették a kriptoeszközök

Justin Muzinich, a pénzügyminiszter helyettes titkára, hivatalos sajtóközleményben jelentette ki, hogy a nyilatkozat tükrözi az elkötelezettséget mind az innováció fontos előnyeinek előmozdítása, mind a nemzetbiztonsággal kapcsolatos kritikus célok elérése végett. Elmondta, hogy elkötelezettek a szabályozások létrehozásában és a lehető legnagyobb mértékű együttműködést várják el az ágazattól, valamint a nemzeti és nemzetközi szabályzó szervektől.

Az Egyesült Államok egy ideje vizsgálja a kriptoszabályozás lehetőségeit, különös tekintettel arra, hogy az USDT stabilcoin a használhatóság szempontjából – még a Bitcoin esetében is – felülmúl minden más tokent. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.