Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
1100$ felett az Ethereum ára, 50%-ot ugrott egy hét alatt

1100$ felett az Ethereum ára, 50%-ot ugrott egy hét alatt

A Bitcoin száguldása után az altcoinok piaca is kezd éledezni, 50% ot ugrott az Ethereum ára dollár ellenében egy hét alatt. Hova tovább? 📊

 

Sikeresen pattant az Ethereum a megjelölt támaszról

Karácsonykor írtunk nektek még az Ethereumról egy elemzést, amikor is 616$-ba került egyetlen ETH. Azzal a címmel, hogy Vízválasztó előtt az Ethereum és az altcoinok árfolyama. Ugyanis a Bitcoin szárnyalása közepette az altcoinok nem tudták követni a vezető kriptovaluta emelkedését és az ALTBTC párok meredek csökkenésben voltak. Viszont az Ethereum árfolyama egy erős támaszhoz érkezett meg a 0,025000BTC környezetében. Így vélekedtünk akkor róla:

Az Ethereum árfolyama egy kritikus zónát tesztel jelenleg vissza Bitcoin ellenében. Az ábrán zölddel jelölt tartomány egy olyan fontos zóna a vezető altcoinnál, amit meg kellene tartania ahhoz, hogy ez a megkezdett még fiatal emelkedő trend életben tudjon maradni. Vagyis az elkövetkező hetekben szükség lenne arra, hogy az Ethereum felül tudja teljesíteni a Bitcoin mozgását. Ha ez nem jön össze és elbukja ezt a zónát, akkor az akár hónapokkal is visszavetheti az altcoinok éledezését és további alulteljesítés várható tőlük. - 2020.12.25

Így nézett ki még akkor az Ethereum grafikonja Bitcoin ellenében:

Ethereum árfolyam vs. Bitcoin árfolyam 2020 I Cryptofalka Ethereum árfolyama Bitcoinban kifejezve 2018-2020

 

És így néz ki ma:

Ethereum árfolyam elemzés 2021 I Cryptofalka Ethereum árfolyam 2021

 

Vagyis valóban sikerült a megjelölt erős támasz zónát felhasználni és közel +30%-ot emelkedett az Ethereum ára még a Bitcoinnal szemben is. Ez ugye azért nagy dolog, mert ez azt mutatja, hogy ezen időszak alatt az Ethereum még a Bitcoin mozgását is túl tudta szárnyalni. Vagyis ha valaki ezen időszak alatt Ethereumba fektetett, akkor több Bitcoinja lett, illetve még több dollárt tudott bezsebelni mintha csak Bitcoint tartott volna.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Így már 1100$ felett egy Ethereum ára

Mivel a Bitcoin is szépen emelkedett az elmúlt hetekben a dollárral szemben, így az Ethereum ára még jobban túl tudta teljesíteni a dollárt az elmúlt héten. Egy Bitcoin jelenleg 33 260 dollárt, míg egy Ethereum 1 113 dollárt ér. Az Ethereum következő komolyabb ellenállása a korábbi 1350-1400 dolláros csúcsnál van jelenleg.

Ethereum árfolyam elemzés 2021 I Cryptofalka Ethereum árfolyam dollár ellenében

Ami érdekes az Ethereumnál, hogy a vezető altcoin ára még a 2017-es korábbi csúcs alatt helyezkedik jelenleg el. Az egyértelmű, hogy 2020 a Bitcoin éve volt, a legtöbb intézményi befektető és lakossági befektető is a Bitcoin iránt érdeklődött. Viszont fontos kiemelni azt, hogy ahogyan kezd szépen lassan elfogyni rövid távon a Bitcoinban lévő potenciális profit, úgy kezdenek majd a befektetők nagyobb rizikót vállalni és kisebb kapitalizációjú altcoinok felé kacsingatni.

Ezért azt gondolom, hogy 2021 főként az altcoinok éve lesz! Ha szeretnéd figyelemmel követni az altcoinok árfolyam változását, tekintsd meg a kriptovaluta árfolyam oldalunkat.

 

70% a Bitcoin dominancia, lesz honnan hódítaniuk az altcoinoknak

Az, hogy főként a Bitcoin volt a rivaldafényben az elmúlt hónapokban rossz hatással volt az Ethereum és más altcoinok árára is. Az altcoinok inkább stagnáltak, míg a Bitcoin meredeken emelkedett. Ennek hatására a kriptovaluta piac dominanciája úgy alakult, hogy a Bitcoin viszi ismét a teljes piac közel 70%-át. Viszonylag rég, még 2017-ben láthattunk hasonló értékeket.

Kriptovaluta dominancia I Cryptofalka

Amit pedig érdemes itt megnézni az a 2017 tavaszi időszaka. Vagyis az, amikor az alapvetően magas Bitcoin dominancia mellett alacsony Ethereum és más altcoin dominancia van jelen. Ilyenkor a sokkal kisebb értékkel bíró altcoinoknak van honnan "teret hódítaniuk" és azt láthatjuk, hogy a Bitcoin dominancia esni kezd, miközben főleg az Ethereum és más altcoinok dominanciája emelkedik. Vagyis tőke áramlik át a Bitcoinból altcoinokba, így főként Ethereumba.

A Bitcoin tőzsdei ciklusához hasonlóan az altcoinoknak is van egy ilyen ciklikussága, amit "alt season-nek" szoktunk legtöbbször nevezni.

 

2021 szerintem jó év lesz az Ethereum számára

Sokszor szólnak a legújabb kriptovaluta projektek arról, hogy mennyire jobb, mint a Bitcoin vagy mennyivel jobb, mint az Ethereum. Amit itt viszont fontos látni, hogy az, hogy melyik projekt jobb papíron, az önmagában semmit nem számít. Maga a Litecoin is akár jobb lehet hétköznapi fizetésre, mint a Bitcoin (ezt mindenki tudja is), mégis a bizalom és az ismertség miatt a Bitcoin értéke többszöröse a Litecoinénak. Vagyis nem elég önmagában, hogy valami jó, azt ismerni is kell és bízni is kell benne ahhoz, hogy ez az árfolyamban is tükröződjön.

Pontosan ezért azt gondolom, hogy az altcoinok közül az Ethereum hasonló indokok miatt fog idén igazán jól tejesíteni. Ha az intézményi befektetők "megunják" a Bitcoint, akkor újabb nagyobb rizikós befektetést fognak maguknak választani. Az altcoinok közül pedig egyértelműen az Ethereum viszi messze az ismertségi és elterjedési versenyt. Sőt a legtöbb nagyvállalat az Ethereum platformjára kezdett el már fejlesztéseket építeni.

Az intézményi befektetők is már el kezdtek Ethereumból is csipegetni, a Grayscale alapkezelő már 2 900 000 Ethereumot birtokol. Ez ugye még csak tizede értékben a Bitcoin készletüknek, de szintén tízszer akkora, mint az Ethereumot követő harmadik helyezett Litecoin készlete.

Grayscale Ethereum készlete I Cryptofalka

 

[box type="bio"] Sokat emelkedett az Ethereum ára 2021-ben, de úgy gondolom, hogy lesz még bőven hova hódítania a vezető altcoinnak. Erősek az ETH fundamentális alapjai és ha az intézményi befektetők tovább folytatják az altcoin vásárlásaikat, akkor nagy valószínűséggel továbbra is az Ethereumot fogják preferálni. Ekkor pedig a Bitcoinnál kisebb kapitalizációval rendelkező Ethereum akár folytatni tudja még a Bitcoinnal szembeni emelkedését is.[/box]

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.07% $63,513.37
Ethereum ETH 2.46% $3,069.83
BNB BNB 2.90% $549.89
Solana SOL 4.46% $140.37
XRP XRP 1.75% $0.5035
Dogecoin DOGE 2.12% $0.1511
Cardano ADA 1.71% $0.454
Litecoin LTC 1.56% $80.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!