Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Binancecoin (BNB) árfolyam grafikon és piaci kapitalizáció

BNB (BNB) jelenlegi árfolyama $259.95 és $40.57 B kapitalizacióval rendelkezik. A BNB ára -0.46% down változott az elmúlt 24 órában, amit a (BNB) árfolyam grafikonon tudsz megtekinteni.


 • binancecoin
  BNB (BNB)
 • Live Price
  $259.95
 • 24h %
  -0.46%
 • Market Cap
  $40.57 B
 • Volume
  $843.38 M
 • ATH
  $686.31
 • Available Supply
  155.86 M BNB
 • Rank
  4

 

Binancecoin (BNB) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Binancecoin (BNB) ár kalkulátor

 
Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka
[/et_pb_image]
[/et_pb_column]

Mi az a Binancecoin (BNB)?

A BNB a Binance tőzsde és DEX saját kriptovalutája. A Binance többféle módon honorálja a coin költését és tartását, valamint a Binance Chain amin fut, egy alacsony költségű okosszerződés platform.

Az eredetileg ERC-20 tokent 2017-ben kezdte el árusitani a tőzsde Chagpeng Zhao vezetésével, és 200 milliót hoztak létre az ICO alatt. A BNB a kereskedési díj formájában visszaáramlik a tőzsdéhez, aminek egy részét a Binance coin égetéssel megsemmisíti, ezzel csökkentve a forgalomban lévő készletet 100 millióig negyedévente.

Kereskedési díjkedvezményen kívül a coin birtoklásával lehet reszt venni a Binance IEO-kban, vagy nagyobb visszatérítést kapni a Binance saját Visa kártyájára vásárlások után. A BNB közvetlen fizetőeszköznek is használható, mivel 1 mp a tranzakcióidő és még mikrotranzakciókhoz is elég alacsony a hálózati díj.

 

HOGYAN INDULT A TŐZSDE ÉS A BINANCE COIN?

A Binance Coin (BNB) a népszerű Binance tőzsde saját kibocsátású és használatú kriptovalutája. Coinok és tokenek jönnek-mennek a kriptopiacon, mindegyiknek megvan a maga háttere és létjogosultsága. Ahol pedig piacképes a mögöttes tartalom, ott gyönyörűen felívelő árfolyamokat látunk.

A BNB esetében a versenyelőny az egyidejűleg elinduló kripto tőzsde volt 2017-ben. Az alacsony kereskedési díjra további kedvezményt adott a tőzsde azoknak, akik BNB valutában fizetik a költséget. A Binance – elsősorban Kínában – hamar az élmezőnybe került, a saját coinja mögött így jelentős és stabil kereslet jelent meg. Amíg a Binance nagy forgalmat bonyolít, a BNB-nek lesz valós használói bázisa a spekulációs célú keresleten kívül is. A Binancen rendkívül sok altcoinnal lehet kereskedni stabilicoin párokon, BTC és ETH párokon, és persze az összes belistázott coin kereskedhető BNB páron is. Ez pedig hozzájárul a coin napi forgalmának szinten tartásához is. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy bármennyire is win-win egy effajta coin létezése a tőzsdék és ügyfeleik számára, a BNB értékének a sorsa teljes mértékben a Binance igazgatótanácsának a kezében van. Akárcsak egy részvény esetében, nem pedig a használók/bányászok/fejlesztők decentralizált közösségében.

binance exchange

A BNB piacra bocsátása ICO formájában történt 2017 június 26 és július 3 között, 11 nappal a tőzsde nyitása előtt. Kezdetben ERC-20 tokenként létezett, de 2019 áprilisában elindult a BEP mainnet. Ez lett a Binance saját okosszerződés platformja, az Ethereum alapú tokeneket átváltották Binance Chain alapú coinokra 1:1 arányban. Jellemző megoldás újonnan induló okosszerződéses kriptók esetén, hogy az ICO szakaszban az Ethereum kipróbált blokkláncán létrehozott tokenek formájában indul a projekt. Majd a beáramló tőkéből fejlesztik le a cégek a saját mainnetjüket; az EOS és Tron is ezt az utat járta be.

 

BNB COIN ÉGETÉS

A BNB coin nem bányászható, így a kezdetben kibocsátott 200 000 000 darabnál soha nem lesz több. Ellenben a cég ígérete szerint a teljes készlet felét negyedévenkénti coin égetéssel megsemmisítik, annak érdekében, hogy növekedjen az értéke. A Binance tőzsde folytonosan kap vissza a készletből, hiszen a kereskedési jutalékot sokan fizetik BNB-ben, ebből a saját készletből semmisít meg egy saját maga által meghatározott részt a cég rendszeresen. Az égetés már az ERC-20 fázisban is zajlott negyedévente, ahogy azt az Ethereum blokkláncon megfigyelhetjük pl. ezen az Etherscan linken, illetve a Binance Chain fejlesztése során természetesen beemelték ezt a funkciót az okosszerződés parancsai közé – így néz ki. A cikk írásának idejében a forgalomban létező coinok száma 155 536 713 darab, ami fokozatosan 100 millióig fog csökkenni.

 bnb burn

 

KERESKEDÉSI DÍJ KEDVEZMÉNY A BINANCE COIN-NAK KÖSZÖNHETŐEN

Egyik fő és legjelentősebb előnye a Binance coin-nak, hogy a Binance tőzsde kedvezményt biztosít a kereskedési díjaiból ha azt BNB-ben fizetjük. Az első évben az alap 0,1%-os díjból 50% kedvezményt kapott az, aki tartott BNB-t erre a célra, a másodikban 25%-kal fizetünk kevesebbet. A tőzsde minden évfordulóján feleződik a kedvezmény az ötödik évig, amikor konkrétan megszűnik. Az alapdíjra további kedvezményt ad a tőzsde ha tartunk BNB-t, egész 0,02%-ig lehet csökkenteni a díjat a költégszerkezetben meghatározott BNB mennyiségek szerint. Emellett a Binance ad kedvezményt beajánlásos alapon is, ezen a linken regisztrálóknak például 10%-ot

 

BNB, MINT FIZETŐESZKÖZ

Tekintve hogy a BNB jelenleg top 10-ben van a kriptovaluták között és rendkívül alacsony a tranzakciós díja (0,000375 BNB) és ideje (kb. 1 mp); a tőzsdén kívül is megállja a helyét fizetőeszközként.

Olyan kereskedőknek akik használják a Binance tőzsdét kifejezetten előnyösebb BNB-t elfogadni mint pl. Bitcoint. Hiszen egyrészt a kereskedéshez mindenképpen használni fogják, másrészt pedig a tőzsdén tárolt BNB mennyisége további kedvezményeket, lehetőségeket biztosít a felhasználóknak.

 

INITIAL EXCHANGE OFFERING (IEO)

Initial Exchange Offering, az ICOk új generációja. 2017-2018-ban láthattuk, hogy rengeteg ICO jelent meg a piacon, majd a nagyrészéről kiderült, hogy eleve átverés vagy komolytalan. Kb. 90%-uk mára elvérzett, több mint 95%-os esést elkönyvelve az induló értéküktől, ami betudható a 2018-as medvepiacnak is. Mivel bárki indíthat ICO-t (néhány országban szabályzás alá esik indítani, vagy belevásárolni), a mögöttük álló csapatok ígéretén kívül semmi garancia nem volt semmire, ami ezen startupok jövőbeli teljesítményét illeti. A befektetők többsége, aki azt hitte, hogy bevásárolt a következő nagy dobásba, csúnyán megégette magát.

Az ICO ötlet kényelmes közösségi finanszírozási formának indult startupok számára, de a tömegével világra szabadított rossz projektek miatt megingott bennük a bizalom. Itt jött a képbe az IEO.

Changpeng Zhao

Szintén kripto startupokról van szó, ezúttal viszont a legforgalmasabb tőzsde kezdte árulni a projektek coinjait/tokenjeit. Changpeng Zhao és csapata azzal az ötlettel állt elő, hogy néhány ígéretesebb projektnek lehetőséget biztosítanak a Binancen a piacra lépésre. Mivel az IEO-kat az adott tőzsde kizárólagosan forgalmazza a piacra lépésnél, valamilyen szinten a nevét is adja a projektekhez. Így a Binance-ról vásárolt IEO-k esetében számíthatunk arra, hogy az alapvető minőségi szűrőkön jól szerepelt a csapat és a digitális eszköz. Ami az árfolyamaik várható alakulását illeti, megoszlanak a vélemények. Van aki bízik abban hogy a közép-, hosszútávon stabil és nyereséges projektek ilyen IEO-k közül kerülnek ki, mások szerint pedig ez csak egy újabb terepe a pump-and-dump spekulációnak a nagy felhajtás miatt.

IEO vásárlására BNB tartásával lehet jegyeket szerezni az IEO kihirdetése szerinti módon. Több BNB –  több jegy, ugyanakkor a vásárlási lehetőség sorsoláshoz kötött. Amíg a Binancen az IEO-k iránt van érdeklődés, az adott időszakban egyesek igyekeznek felhalmozni a coinból egy másik kriptovalutába való befektetés érdekében.

 

BINANCE CHAIN

A BNB coin 2019 óta a saját blokkláncán létező kriptovaluta. A Binance Chainen BEP alapú tokenek hozhatók létre, amik szabadon működtethetők, a költségek fedezésére szolgáló alap valuta pedig a BNB. A Binance Chainhez szorosan kapcsolódik a DEX (decentralizált tőzsde), amin a BEP tokenekkel és BNB-vel lehet kereskedni közvetlenül abból tárcából, ahol a kriptót tartjuk, anélkül hogy beküldenénk a tokeneket egy tőzsde tárcájába. A DEX tipusú tőzsdéken egymáshoz kapcsolódnak a kereskedők kriptó címei, amikor betöltenek egy ajánlatot, így nincs szükség regisztrációra, vagy KYC-re, teljesen anonim módon működik a rendszer.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Egy DEX viszonylag egyszerűbb dAppnak számít, hiszen a centralizált tőzsdék funkcióinak csak kis részével bír. Ennél komolyabb applikációk létrehozására jött létre a párhuzamosan futó Binance Smart Chain, ami új elemként a programozhatóságot adja hozzá a rendszerhez okosszerződésekkel. Másik fontos funkciója pedig lehetővé teszi a legnagyobb okosszerződés platformmal, az Ethereummal való kompatibilitást úgy, hogy a Binance Chain technikai tényezői érvényesülnek, ami pl. a tranzakciós sebességet és költséget illeti.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.