A bitcoin bányászat az egyik legfenntarthatóbb iparág

Szerző: | máj 2, 2022 | Kriptovaluta

A Bitcoin Bányászati Tanács közzétette az első 2022-re vonatkozó jelentését a hálózat állapotáról és annak egyik legvitatottabb aspektusáról, az energiafogyasztásról. Az önkéntes felméréssel összegyűjtött adatok a hálózat 50%-át képviselik a jelentésben.

 

Felmérés a Bitcoin bányászat energiafogyasztásáról

A 2021-ben önkéntes globális fórumként létrehozott szervezet, amelyet a legnagyobb bitcoin-bányász cégek és a MicroStrategy hozott létre. Olyan adatokkal támasztják alá tevékenységeiket, amelyek ellentétben állnak a fősodratú média Bitcoinról alkotott véleményével. Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója mutatta be a felmérés eredményeit.

Az idei eredmények azt mutatják, hogy a felmérés résztvevői 64,6%-ban fenntartható áramot használnak. Ez 59%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez magát az iparágat “globálisan az egyik legfenntarthatóbb iparággá teszi“.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

A BTC-hálózat a saját bővülésével és a technológiai fejlesztések megvalósításával biztonságosabbá vált, miközben növelte hatékonyságát és csökkentette energiafelhasználását. Ez utóbbi 25%-kal csökkent az elmúlt évhez képest.

Mint a szervezet felfedte, a Bitcoin hálózat a globális energiafogyasztás “jelentéktelen” részét képviseli 16 bázisponttal (bps). Mint alább látható, a világon összesen 1154,750 terawatt/óra (TWh) energiát termelnek, a BTC bányászat pedig mindössze 247 TWh-t fogyaszt.

 

BMC Cryptofalka

forrás: BMC

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója ismertette a felmérés eredményeit, azt állítotva, hogy ezzel a BTC-bányászat a globális energiafogyasztás kevesebb mint 0,1%-át teszi ki. Más országokkal összehasonlítva a BTC bányászat 247 TWh-ja egyre kisebbnek tűnik. Csak Kína és az USA több mint 70 000 TWh-t fogyaszt.

Saylor hozzátette:

A kritikusok majd azt mondják, hogy a BTC bányászat energiafogyasztása nagyobb, mint X országé és mindig kiválasztanak egy olyan országot, amely a világ energiafelhasználásának tized százalékát teszi ki, csak hogy nagynak tűnjön (…). 

 

A Bitcoin fenntarthatóbb, mint a legtöbb ország

A BTC Bányászati Tanács által szolgáltatott további adatok azt mutatják, hogy ez az ágazat a fenntarthatóság eddig nem látott szintjét érte el. Amint az alábbiakban látható, a BTC bányászat az energiamix alapján mérve fenntarthatóbb, mint az Európai Unió (EU), az USA és más nagy gazdaságok:

BMC Cryptofalka

forrás: BMC

Ezzel szemben a BTC-bányászat sokkal fenntarthatóbb, mint más iparágak, erősítette meg Saylor. Az építőipar és a pénzügyi és biztosítási szektor mintegy 9000 TWh-t, a légi közlekedés 4000 TWh-t, a katonai-ipari komplexum pedig mintegy 7000 TWh-t fogyaszt.

Ezen adatok ellenére a BTC bányászatot továbbra is támadják a politikusok, a szabályozó hatóságok és a mainstream. Az adatok arra utalnak, hogy a probléma túlmutat az energiafogyasztáson, és inkább a hálózat azon képességével lehet összefüggésben, hogy független maradjon a központosított szereplőktől. 

 

Összefoglalva

2022 első negyedévében a Bitcoin hálózat hashrátája és a kapcsolódó biztonsága 23%-kal javult az előző évhez képest, miközben az energiafelhasználás 25%-kal csökkent. A hatékonyság 63%-os növekedését figyeltük meg az előző évhez képest a félvezető-technológia fejlődésének, az észak-amerikai bányászat gyors terjedésének, a kínai exodusnak és a fenntartható energia világméretű elterjedésének köszönhetően.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka