Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az USA és Németország is befolyásolhatja a kriptopiacot

Az USA és Németország is befolyásolhatja a kriptopiacot

Az amerikai kormány újabb 3940 Bitcoint adott el a Coinbase-en, növelve az eladói nyomást a piacon. De nem csak Amerika, Németország is megszabadult néhány bitcointól. Mi áll a háttérben?

Amerika újra megszabadult pár bitcointól

Egy ismert szövetségi kézben lévő tárca az Egyesült Államokban szerdán 3940 BTC-t (~240 millió dollárt) küldött a Coinbase intézményi platformjára, a Coinbase Prime-ra. A tranzakciót azonnal észrevették a blockchain elemzők, ugyanis mindössze 18 dollárba került az átutalás díja.

USA Bitcoin.jpg

Kérdéses az eladott bitcoinok eredete

Szakértői vélemények megoszlanak arról, honnan származnak az áthelyezett Bitcoinok. Az on-chain elemző, ZachXBT Telegram csatornáján közzétett információk szerint ezek az érmék a "Silk Road hack"-ből származnak.

A hírhedt darknet piac bezárása után 2013-ban az USA Igazságügyi Minisztériuma nyomon követte a hackert, és 50 676 BTC-t foglalt le, amelyet azóta is szakaszosan értékesítenek.

Van egy másik elmélet is: Banmeet Singh esete

Az Arkham Intelligence azonban azt állítja, hogy ezek a Bitcoinok egy harmadik forrásból származnak. A cég szerint a Bitcoinokat eredetileg Banmeet Singh kábítószer-kereskedőtől foglalták le, és 2024 januárjában ítélték elkobzásra.

bitcoin crime.jpg

Singh bűnösnek vallotta magát egy nemzetközi kábítószer-kereskedő hálózat működtetésében, és beleegyezett, hogy 150 millió dollár értékű kriptovalutáját átadja, amely azóta még értékesebbé vált a Bitcoin árfolyamának emelkedése miatt.

A kormányzati Bitcoin eladások piacra gyakorolt hatása

Az Egyesült Államok kormánya jelenleg körülbelül 13 milliárd dollár értékű Bitcoint birtokol, így az egyik legnagyobb Bitcoin tulajdonos a világon, a MicroStrategy után.

Az ilyen eladások növelik a Bitcoinra nehezedő eladási nyomást, miközben az on-chain elemzések szerint a Bitcoin iránti kereslet csökkent. A Bitcoin jelenlegi árfolyama 60 800 dollár, ami 13%-os csökkenést jelent a hónap során.

A német kormány is eladta bitcoinkészlete egy részét

A német hatóságok is bitcoin értékesítést hajtottak végre, miután már korábban 170 millió dollár értékű kriptovalutát adtak el. A szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) 400 BTC-t (körülbelül 25 millió dollár értékben) küldött a Coinbase és a Kraken tőzsdékre, míg további 500 BTC-t (több mint 30 millió dollár értékben) egy ismeretlen címre helyeztek át.

Az Arkham adatai szerint a német kormány jelenleg 46 359 BTC-t birtokol, amely a jelenlegi árfolyamon 2,8 milliárd dollárt ér.

Piaci kilátások és befektetői reakciók

A kormányzati eladások miatti félelmek tovább növelték a piac résztvevőinek aggodalmait, különösen a Mt. Gox csődje óta tartó folyamat miatt, amelynek keretében 140 000 BTC-t készülnek értékesíteni a károsultak kártérítésére.

Az ilyen eladások továbbra is aggodalmat keltenek a befektetők körében, különösen, ha az eladások időzítése és mennyisége nem teljesen átlátható. Azonban a piaci stabilizáló tényezők, mint például az alacsony tőzsdei egyenlegek, enyhíthetik ezeket a hatásokat.

Ráadásul ezek a hírek gyakran csak átmeneti FUD-ot okoznak a piacon, amelyet követően számos esetben jelentős áremelkedést tapasztalhatunk a piacon, amint azt a Cryptofalka szakértői is megírták a Discordon a tagok részére.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.59% $66,881.51
Ethereum ETH 1.23% $3,525.64
BNB BNB -1.11% $586.84
Solana SOL -0.57% $176.92
XRP XRP 0.49% $0.6021
Dogecoin DOGE -1.35% $0.1358
Cardano ADA -2.09% $0.4246
Litecoin LTC -2.75% $71.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!