Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
SEC vs. Binance.US: bírósági beavatkozásra van szükség

SEC vs. Binance.US: bírósági beavatkozásra van szükség

A Binance.US elutasítja az információszolgáltatást - állítja a SEC, de a kriptotőzsde szerint a felügyelet kérései meghaladják a szabályozó hatáskörét.

Élesedik a konfliktus a Binance.US és a SEC között

A digitális valuták világában egy újabb jelentős fejlemény került előtérbe: a Binance.US és az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti információs konfliktus. 

A vita középpontjában a Binance.US állítólagos mulasztásai állnak, miszerint nem nyújtottak kellő információt az ügyfelek eszközeiről és más kulcsfontosságú kérdésekre sem válaszolnak a folyamatban lévő vizsgálat során. 

A Binance és az SEC közötti konfliktus nem csupán egy egyszerű információs vita; a Binance Amerikán kívül eső ágának alkalmazottainak hozzáférési lehetőségei a Binance.US ügyfeleinek eszközeihez is kérdésesek. 

A SEC bírósági beavatkozást kért az ügyben

A Tőzsdefelügyelet vizsgálatának középpontjában most az áll, hogy a Binance nem amerikai ágának alkalmazottai fenntartották-e a Binance.US ügyfélvagyonához való hozzáférést. A SEC azt állítotja, hogy a Binance.US nem tudta bizonyítani, hogy nem rendelkezett hozzáféréssel a privát kulcsokhoz vagy az ügyfelek eszközeihez való hozzáférés más formáihoz.

Forrás: CourtListener

A BAM Trading Services - amely Binance.US néven tevékenykedik - "nem tudott vagy nem akart" válaszolni az ügyfelek eszközeinek őrzésére vonatkozó információkérésekre, állította a SEC március 5-i jelentésében a washingtoni kerületi bíróságnak.

A felügyelet arra kérte a bíróságot, hogy járjon közbe a feltárási folyamat felgyorsítása érdekében.

Ellentétes Álláspontok: Az SEC és a Binance.US Vitája

Az SEC álláspontja szerint a Binance.US nem szolgáltatott elegendő információt a vizsgálathoz, ami néhány kulcskérdésben patthelyzetet eredményezett közöttük. A kriptotőzsde ezzel szemben azt állítja, hogy a SEC ügyfélvagyonnal kapcsolatos állításai "megalapozatlanok", és hozzátette, hogy "az értékpapír-felügyeleti hatósággal szemben vállalt kötelezettségein felül" járt el.

A Binance.US álláspontja a jelentésben ellentmond az SEC állításainak. Forrás: CourtListener

A Binance.US hozzátette, hogy több ezer dokumentumot nyújtott már be "az eszközmegőrzési gyakorlatának minden elképzelhető aspektusára" vonatkozóan, beleértve az eskü alatt tett nyilatkozatokat, a havi jelentéseket és az ügyfelek eszközeit érintő megosztott felügyeleti eszközök több ellenőrzését is megkönnyítette.

A kriptovaluta tőzsde állítja, hogy már minden szükséges információt megadott, amelyet a szabályozó "rendkívül széles körű" kérései magában foglaltak, és arra kérte a bíróságot, hogy zárják le az eljárást. 

Régóta küzd a Binance az Amerikai Tőzsdefelügyelettel

A SEC tavaly júniusban beperelte a Binance-t, a Binance.US-t és a tőzsde alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Changpeng "CZ" Zhao-t, azt állítva, hogy be nem jegyzett értékpapírokat értékesítettek és összekeverték az ügyfelek vagyonát egy Zhao által irányított külön cégben.

A Binance november 21-én 4,3 milliárd dolláros egyezségre jutott az Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, elismerve, hogy megsértette az amerikai pénzmosás és terrorizmus finanszírozás elleni törvényeket. Az egyezség részeként Zhao bűnösnek vallotta magát a pénzmosási vádakban, és büntetőügyi ítéletre vár, ahol akár 18 hónap börtönbüntetést is kaphat.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $64,132.9
Ethereum ETH -0.13% $3,424.18
BNB BNB -0.32% $572.4
Solana SOL 1.43% $161.72
XRP XRP -5.43% $0.5547
Dogecoin DOGE -1.96% $0.1201
Cardano ADA -3.34% $0.4245
Litecoin LTC -0.87% $71.35
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!