Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Európai Központi Banki képviselők: a BTC valós értéke nulla

Európai Központi Banki képviselők: a BTC valós értéke nulla

Két Európai Központi Banki tisztviselőt kevésbé hatotta meg az Egyesült Államokban jóváhagyott spot Bitcoin ETF, és aggodalmukat fejezték ki a témában.

Még az Európai Központi Bankban is vannak ellentmondások

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság januárban hagyott jóvá 11 spot Bitcoin ETF-et. Azóta a befektetési alapok nettó összege több mint 3 milliárd dollárra nőtt, egy hét alatt több mint 1 milliárd dollár befizetés érkezett. A első ETF bevezetés után elindultak a pletykák arról, hogy az Ethereum ETF lehet a következő a sorban. 

Az Európai Központi Bank bejegyzése szerint a Bitcoin "tanítványai" számára az ETF jóváhagyások azt jelentik, hogy a Bitcoin biztonságos, és az azt követő árnövekedés is sikerességének bizonyítéka. Két tisztviselő, Bindseil és Schaaf azonban nem értenek egyet ezekkel az állításokkal, sőt azt is kijelentették, hogy a Bitcoin reális értéke nulla. 

Bitcoin has failed to become a global decentralised digital currency, instead falling victim to fraud and manipulation.

The recent approval of an ETF doesn’t change the fact that Bitcoin is costly, slow and inconvenient, argues #TheECBBloghttps://t.co/e9Ek01Dism pic.twitter.com/ddBFsv4g0w

— European Central Bank (@ecb) February 22, 2024

Azzal érvelték, hogy egy újabb Bitcoin fellendülés és azt követő összeomlás nyomasztó kilátásokat vetít előre, melynek mellékhatási erőteljesen súlytanák a pénzpiac világában kevésbé jártas befektetőket. 

Bár a blogbejegyzés kijelenti, hogy az kifejtett álláspont nem feltétlenül képviselik az Európai Központi Bank nézetét, de az kétségtelen, hogy mindkét szerző a központi banknál áll alakmazásban. Bindseil az EKB piacinfrastruktúra és fizetési főigazgatója, míg Schaaf ugyanazon az egységen belül tanácsadó.

A bankárok szerint a Bitcoin tranzakciók "kényelmetlenek“

A szerzők szerint a Bitcoin-tranzakciók még mindig "kényelmetlenek, lassúak és költségesek" hozzátéve, hogy a darkneten kívüli bűnügyeket leszámítva "alig használják fizetésre". Azt is megjegyezik, hogy még El Salvador sem volt képes a Bitcoint sikeresen fizetési eszközként adaptálnia.

A bankárok azt sugallják, hogy a Bitcoin hálózatának nagymértékű bűnügyi használatát ellenőrző szabályozási kezdeményezések nem voltak sikeresek, az árfolyam manipulációktól vezérelt, és bányászata továbbra is jelentős mértékben szennyezi a környezetet. Nem beszélve arról, hogy a magasabb BTC árfolyamok fokozodó energiafogyasztást jelentenek.

Bindseil és Schaaf álláspontja nem újdonság

A tisztviselők 2022 novemberében kijelentették, hogy a Bitcoin az "irrelevancia útján" halad, és ezt még azelőtt nyilvánvalóan látni lehetett, mielőtt a FTX kriptotőzsde csődbe ment volna.

Természetesen az X közössége nem hagyta szó nélkül a posztot. A CH4 Capital klímatechnológiai befektetője és ügyvezető partnere, Daniel Batton, így reagált

"Ez kétségtelenül egy bikás jel. Az EKB 'A Bitcoin utolsó küzdelme' című cikke után a Bitcoin 197%-kal emelkedett. Továbbra is küldjétek a FUD-ot! Világszerte már több mint 400 millió embert oltottak be ellene, és ez exponenciálisan növekszik."

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.07% $63,926
Ethereum ETH -4.15% $3,069.25
BNB BNB -5.05% $548.08
Solana SOL -2.03% $137.54
XRP XRP -5.77% $0.4875
Dogecoin DOGE -4.41% $0.1518
Cardano ADA -6.13% $0.4504
Litecoin LTC -3.99% $77.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!