Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan profitálhat a Bitcoin az EKB kamatcsökkentéséből?

Hogyan profitálhat a Bitcoin az EKB kamatcsökkentéséből?

Az EKB várhatóan ezen a héten 0,25%-kal csökkenti az alapkamatot, miután hét hónapon át folyamatosan csökkent az infláció az eurózónában.

Hogyan reagál a Bitcoin az EKB kamatcsökkentésére?

A Bitcoin befektetések növekedést mutathatnak ezen a héten egy kulcsfontosságú monetáris politikai döntés után az Európai Unióban. Várhatóan június 6-án az Európai Központi Bank (EKB) 0,25%-kal, 4,25%-ra csökkenti az alapkamatot. A kamatcsökkentés növelheti a befektetők kockázati eszközök, például a Bitcoin iránti étvágyát, Jag Kooner, a Bitfinex derivatívái vezetője szerint. Kooner a Cointelegraphnak azt mondta: 

"Az Európai Központi Bank várhatóan jövő héten csökkenti az alapkamatot a gazdasági növekedés ösztönzése érdekében. Az alacsonyabb kamatok általában gyengítik az eurót és növelik a likviditást, ami növelheti a kockázati eszközök, beleértve a Bitcoint is, értékét." - Kooner

A kamatcsökkentési várakozások egy olyan időszakban érkeznek, amikor lassul az infláció Európában. A májusi főbb Fogyasztói Árindex (CPI) várhatóan 2,6% lesz - ez potenciálisan a nyolcadik egymást követő hónap lehet, amikor az infláció a 3% alatt marad.

Bitcoin Cryptofalka

A Bitcoin köhetheti a részvények emelkedését

James Wo, a Digital Financial Group alapítója és vezérigazgatója szerint a potenciális kamatcsökkentés elősegítheti a hagyományos részvénypiacok növekedését, és a Bitcoin számára is több felfelé tartó lendületet adhat. Wo a Cointelegraphnak ezt mondta:

"A kamatcsökkentés hatással lehet a hagyományos részvénypiacokra is, ahogy az látszik, ahogy az európai részvények emelkedtek az EKB Tanácsának májusi enyhítő megjegyzéseit követően. Ez átfordulhat a likviditás átcsoportosításába a kockázati eszközökhöz, mint például a Bitcoinhoz, ami növelheti az árát." - Wo

Az európai két zászlóshajójának részvényindexe, a STOXX 600 és a DAX 40 is emelkedett májusban, együtt a Bitcoin árával. A STOXX 600 több mint 3,3%-kal, míg a DAX 40 több mint 3,8%-kal emelkedett az elmúlt 30 napban, miközben a BTC ára több mint 17,4%-kal emelkedett, a BitStamp adatai szerint.

chart cryptofalka

 A Bitcoin leválik az részvényektől 

A Bitcoin történelmi korrelációja a hagyományos részvénypiacokkal vegyes volt. Azonban a Bitcoin követheti a részvénypiacokat felfelé egy gazdasági ösztönzőkkel teli környezetben.

"Történelmileg a Bitcoin vegyes korrelációt mutatott az részvényekkel. Gazdasági stressz esetén a Bitcoin gyakran tükrözi a részvénypiaci trendeket, ahogy az befektetők likvidálják az eszközeiket. Egy ösztönzőkkal teli környezetben, alacsonyabb kamatok mellett a Bitcoin a részvényekkel együtt haszonra tehet szert a likviditás növekedése miatt." - mondta Kooner

 Azonban a Bitcoin ára erősen emelkedett idén, annak ellenére, hogy az részvények piaca lemaradt a világ legnagyobb gazdaságában, az Egyesült Államokban. Az S&P 500 index 2021-ben eddig több mint 11,5%-kal nőtt, míg a Bitcoin ára idén eddig 57,6%-kal növekedett, a BitStamp adatai szerint. Míg az amerikai részvények visszafordultak, a BTC erős maradt. 

BTC Chart Cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.16% $61,332.37
Ethereum ETH 0.05% $3,390.66
BNB BNB 0.69% $574.55
Solana SOL 9.05% $136.46
XRP XRP 1.17% $0.4783
Dogecoin DOGE 3.55% $0.1237
Cardano ADA 3.21% $0.3875
Litecoin LTC -0.96% $70.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!