Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mérföldkő: 1 milliárd tranzakció a bitcoin hálózatán

Mérföldkő: 1 milliárd tranzakció a bitcoin hálózatán

A Bitcoinhálózat újabb mérföldkőhöz érkezett: feldolgozásra került egymilliárd tranzakció. Hogyan hathat a hálózat növekedése a kriptopénz jövőjére és piaci teljesítményére?

1 milliárd tranzakcióhoz ért a bitcoin

A Bitcoin, a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta, jelentős mérföldkövet ért el. Az 1 milliárd tranzakciós teljesítmény kiemeli a kriptopénz erős aktivitását és növekvő elfogadottságát a változékony piaci körülmények között is.

Az alábbi twitter bejegyzésen gyorsítva végig lehet követni, ahogy az évek alatt eléri az 1 milliárd tranzakciót a blokklánc-hálózat. 👇🏼

A közösség Twitteren ünnepléssel fogadta a jelentős számot, amely hangsúlyozza az eredmény jelentőségét a befektetők és az érdeklődők számára.

bitcoin tranzakció milliárd | CRYPTOFALKA

Az on-chain adatok megerősítették a történelmi pillanatot. A Clark Moody által készített műszerfal megmutatja, hogy a Bitcoin hálózatának összes tranzakciós száma elérte az 1 000 193 647-et. Továbbá Swan adatai szerint az 1 milliárd tranzakciós eredményt a 842 241. blokk magasságában könyvelték le.

A Bitcoin skálázhatósága, kihívások és kilátások

A Glassnode adatai szerint a 2024. április 23-a volt az eddigi legmagasabb Bitcoin-tranzakciószám. Ezen a napon 926 842 tranzakciót rögzítettek, amikor a Bitcoin ára 66 403 dollár körül mozgolódott. Ennek a keresletnek a nagy része a Runes protokoll, egy új Bitcoin token szabvány 840 000-es blokkjának bevezetéséből származott.

bitcoin tranzakció milliárd | CRYPTOFALKA

A tranzakciók száma nem tartalmazza azokat, amelyeket a Lightning Network-ön hajtanak végre, a Bitcoin második rétegű (2L) hálózatán, ami elsősorban mikrofizetésekre összpontosít.

A River tőzsde adatai szerint a Lightning Network 2023 augusztusában kb. 6,6 millió tranzakciót dolgozott fel, amiből következtethetünk arra, hogy a Lightning 2018 januári indulása óta több százmillió tranzakciót hajtott végre.

Mi történhet, ha tovább nő a bitcoin-hálózat?

Az 1 milliárd tranzakció ellenére a Bitcoin skálázhatósága továbbra is vita tárgya. Colin Talks Crypto kriptoelemző megosztotta véleményét az X fiókján; úgy látja, hogy a kihívások és a lehetséges méretezési problémák továbbra is fennállnak, mivel a Bitcoin folyamatosan növekszik.

Azt jósolja, hogy a Bitcoin ára „eufórikusan felrobbanhat”, ami hatalmas torlódásokhoz és a tranzakciós díjak jelentős növekedéséhez vezethet. Az ilyen forgatókönyvek sokak számára megfizethetetlenné tenné a tranzakciókat. 

„Ez azt is jelentheti, hogy hetekig vagy akár hónapokig kell várni, amíg a tranzakcióhátralék kiürül a poolból. Ha a torlódások és a díjak már annyira súlyossá válnak, hogy a felhasználók hangos elégedetlenségbe kezdenek, talán akkor lesz hajlandóság arra, hogy végre növeljék a blokk méretét. Véleményem szerint a 2015-2017-es tranzakciós lemaradásnál és a magas díjaknál is rosszabbra fordulhat a dolog” – tette hozzá Colin .

Colin nézőpontja rávilágít egy kritikus vitára a Bitcoin közösségen belül a „nagy blokk mellett érvelők” és a „kis blokk pártiak” között. A nagy blokkok mellett érvelők a bitcoin blokkok méretének növelését szorgalmazzák, hogy több tranzakciót lehessen kezelni és csökkenteni a díjakat. Ezzel szemben az utóbbiak ellenállnak az ilyen változásoknak, és a decentralizáció és a biztonság fenntartására összpontosítanak.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.31% $67,690.01
Ethereum ETH -2.10% $3,775.96
BNB BNB -0.21% $596.75
Solana SOL -0.70% $168.56
XRP XRP 0.21% $0.5296
Dogecoin DOGE 1.91% $0.1664
Cardano ADA 0.92% $0.4595
Litecoin LTC 0.53% $83.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!