Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Sokak szerint már leállíthatatlan a Bitcoin és a kriptopénzek

Sokak szerint már leállíthatatlan a Bitcoin és a kriptopénzek

A Bitcoin betiltására tett több erőfeszítés sem akadályozhatta meg, hogy a legnagyobb kriptopénz megtartsa vezető szerepét. A Bitcoin kapitalizációja jelenleg 700 milliárd dollár!

 

Az Ark Investment szerint nem tudják betiltani a Bitcoint

Míg a Bitcoin (BTC) világszerte egyre inkább a szabályozók ellenőrzése alá kerül, az Ark Investment alapítója és vezérigazgatója, Cathie Wood bízik abban, hogy a szabályozók nem lesznek képesek leállítani a világ legnagyobb kriptovalutáját. A múltban számtalan próbálkozást láthattunk Kínától, de egyelőre mindegyik hasonló kísérlet elbukott. Vagyis jelenleg a leginkább elképzelhető forgatókönyv az, hogy tiltani nem, hanem megfelelő keretek közé fogják a szabályozók terelni a kriptovalutákat.

Wood szerint a BTC „már úton van, és lehetetlen lesz leállítani” - jelentette ki. A globális szabályozók „egy kicsit barátságosabbak lesznek az idő múlásával” a kriptovaluták iránt.

Bitcoin I Cryptofalka

A Bitcoin elleni legutóbbi szabályozási visszaszorítás Európában, az Egyesült Államokban és Kínában, hozzájárult a Bitcoin piacainak visszaeséséhez. De a BTC vásárlását szüneteltető intézmények elsődleges kiváltó oka a bányászattal kapcsolatos környezeti aggályok voltak, amelyeket a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk fokozott.

A hónap elején Musk utalt arra, hogy a Tesla 1,5 milliárd dolláros Bitcoin állományát eladhatja "a fosszilis üzemanyagok Bitcoin bányászatához és tranzakcióihoz, különösen a szénhez való gyorsan növekvő felhasználása" miatt.

"A megoldás fele a probléma megértése" - mondta Wood, megjegyezve, hogy az észak-amerikai bányászok hajlandóak a megújuló energiaforrásokat előtérbe helyezni a Bitcoin bányászatban. Létrehozva a Bitcoin Bányászati Tanácsot, megpróbálják megoldani a bányászattal kapcsolatos problémákat. Ez „komoly megkönnyebbülést hozhat, és felgyorsítja a megújuló energiaforrások használatának elfogadását a kriptovaluta bányászatban.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Sok cég fektetett Bitcoinba

Az elmúlt 7 hónapban népszerű befektetési eszköz lett a Bitcoin az intézmények között. Több, milliárdos cég is Bitcoinba fektette tartalékainak egy részét. A legtöbb Bitcoint birtokló cég a MicroStrategy üzleti intelligenciával foglalkozó vállalkozás lett. 

Bitcoin intézményi befektetések I Cryptofalka Forrás: Twitter

Lehetetlen elképzelni, hogy ezek a vállalkozások csak úgy, egyik napról a másikra eladják a BTC készletüket. Egyrészről azért sem mert hosszútávú befektetési eszközként vásárolták, másrészről pedig azért, mert nem akarják elbukni a befektetett pénzt. Hiszen ha minden cég eladásba kezdene, akkor a kriptovaluta értéke beszakadna, és a befektetési értékének töredékéért tudnák értékesíteni. 

 

Folyamatosan nő a Bitcoin elfogadása

Míg a Tesla lemondott arról a lehetőségről, hogy elfogadja a Bitcoint az autókért, addig más vállalkozások, sőt még helyi szervek is elfogadják azt. Miamiban lehet BTC-ben adót fizetni, lehet házat venni, vagy bérelni. De a portugálok már Bitcoinnal is fizethetnek egy áramszolgáltatónál.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

A Bankok sem akarnak lemaradni a Bitcoinról

A New York Digital Investment Kriptográfiai letétkezelő cég bejelentette, hogy hamarosan az amerikai bankoknak lehetőségük lesz a meglévő számláikon keresztül az ügyfeleknek BTC-t vásárolni, tartani és eladni. Ez újabb jel arra, hogy a BTC a mainstream elfogadás felé tart. Ha a bankok megnyílnak a kriptovaluták előtt, akkor több tíz millió dollár áramolhat a Bitcoin piacára. 

 

Összegzés

Az látszik, hogy nehéz lenne egyik pillanatról a másikra betiltani a BTC-t, ahhoz túlságosan beépült a mindennapi életünkbe. Gazdasági károkat okozna az, ha egyik pillanatról a másikra kivonnák a forgalomból. A legvalószínűbb forgatókönyv inkább az, hogy az államok is kijönnek majd a saját nemzeti kriptovalutájukkal, CBDC-kkel és megfelelő szabályozás mellett fognak együtt létezni a nemzeti és a közösségi kriptovaluták.

Ha szeretnél többet tudni a témáról, hallgasd meg Gurbács Gáborral készített podcastünket, aki napi szinten egyeztet a világ minden táján a szabályozókkal.

[buzzsprout episode='6216340' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.53% $64,071.21
Ethereum ETH -1.07% $3,063.7
BNB BNB 1.06% $560.55
Solana SOL -0.23% $143.68
XRP XRP 3.42% $0.5154
Dogecoin DOGE 1.57% $0.155
Cardano ADA 8.46% $0.497
Litecoin LTC 2.12% $82.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!