Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nő a hash rate és tovább erősödik a Bitcoin hálózata

Nő a hash rate és tovább erősödik a Bitcoin hálózata

A legrosszabbon túl van a Bitcoin, a hash rate júniusi mélypontja óta már duplázott egyet. Ezzel újra biztonságosabb lett a Bitcoin hálózata. 

Kína visszaszorítása a Bitcoin bányászati műveletekre kétségtelenül számos fennakadást okozott a BTC hálózatában, mivel a bányászok kénytelenek voltak leállítani a gépeket és elköltözni a régióból, hogy folytassák tevékenységüket. A bányászat országos tilalma nem maradt következmények nélkül. Mivel a Bitcoin bányászok több mint fele Kínában tartózkodott, a BTC hash rate több mint 60% -kal csökkent egy éves mélypontra júniusban. Nagyjából két hónappal később azonban a helyzet megváltozott, és a hash rate körülbelül 100%-kal nőtt.

 

Kína fennakadásokat okozott a Bitcoin hálózatban és a hash rateben

A hash rate (számítási teljesítmény) kritikus biztonsági mutatója a Bitcoin blokkláncnak. A növekvő számítási kapacitás nagyobb biztonságot jelent, ezért a hálózat ellenállóbb a támadásokkal szemben. Júliusban a bányászhiány körülbelül tíz év után először négy egymást követő kiigazítása negatív volt. Ez azt jelenti, hogy négyszer egymás után csökkent a Bitcoin bányászati nehézsége. 

Satoshi Nakamoto tervei szerint, a Bitcoin protokoll 2016 blokkonként nehezebbé válik, a bányászok számától és a blokklánc számítási teljesítményétől függően. A bányászati nehézség minden két hétben igazodik a megfelelő szintre. 

Satoshi_nakamoto_cryptofalka Satoshi_nakamoto_cryptofalka

Egy jelentés megerősítette, hogy a kínai tiltás csúcspontján a Bitcoin hálózat a történelem leglassabb blokkgyártását élte meg, és a bányászok bevételük jelentős részét elvesztették. Az időszak alatt csak 58 új Bitcoin blokkot bányásztak ki a 144-es alapérték helyett. Emellett a bányászok bevétele a májusi mindenkori csúcsról, 70 millió dollárról júniusban 13 millió dollárra csökkent, ami több mint 80% -os csökkenést jelent.

 

Duplájára nőtt a Bitcoin hash rate azóta

Lassan a Bitcoin bányászati ágazat kezd talpra állni a kínai tiltásból. Sok bányász már áttelepült más, barátságosabb régiókba, például Európába és az Egyesült Államokba, hogy folytathassa tevékenységét. Így csökkentet Kína dominanciája, és decentralizáltabbá lett a Bitcoin hálózat.

Mostanra a hash rate megduplázódott a júniusi mélypont óta. A Bitinfocharts adatai azt mutatják, hogy a hálózat számítási teljesítménye visszatért 130 GH/s fölé, ami 100% -os növekedést jelent a két hónappal ezelőtti legalacsonyabb, nagyjából 67 GH/s szinthez képest.

Bitcoin hash rate 08. | Cryptofalka Forrás: Bitinfocharts

A BTC blokklánc más kulcsfontosságú mutatói, mint például a bányászok bevétele és nehézségei, szintén kezdenek helyreállni a hanyatlásból. A hónap elején a bányászok hashenkénti bevétele visszatért 8,8 BTC/EH -ra, miután 9,5 BTC/EH -ról 2021 -re 5,6 BTC/EH -ra csökkent.

Bitcoin bányászati nehézség 08. | Cryptofalka Forrás: Bitinfocharts

A bányászati nehézség, amely július végén többéves mélypontra süllyedt 14T alá, most három egymást követő pozitív kiigazítás után 17,6 T-ra emelkedik. Ennek ellenére a mutató még messze van a májusi rekordok óta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.90% $61,491.85
Ethereum ETH 4.70% $3,401.93
BNB BNB 3.64% $411.29
Solana SOL 12.83% $122.02
XRP XRP -1.09% $0.577
Cardano ADA 3.40% $0.6416
Dogecoin DOGE 16.06% $0.1119
Litecoin LTC 2.08% $76.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!