Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az 5 legfurcsább történet a kriptovaluták világából 2023-ban

Az 5 legfurcsább történet a kriptovaluták világából 2023-ban

 A kriptovaluták világa sokféle lehet, de unalmas semmiképp. Íme néhány izgalmas történet 2023-ból, amin csámcsoghatott a kriptovilág.

Bizarr követelések a KyberSwap hack során

A KyberSwap, egy többláncú DEX aggregátor 2023. november 23-án egy hacker támadás áldozata lett. A kizsákmányolás körülbelül 47 millió dolláros veszteséget okozott több hálózaton és a hack mérete miatt az egyik legjelentősebb is volt idén.

November 30-án a hacker üzenetet küldött a láncon, amelyben részletesen ismertette követeléseit. Elvárásai a vállalat feletti teljes körű vezetői irányítást, valamint a cég teljes vagyonátruházását is tartalmazta.

A hacker így zárta az üzenetét:

„Ez a legjobb ajánlatom. Ez az egyetlen ajánlatom. Követeléseimet december 10-ig kell teljesíteni; ellenkező esetben a szerződés meghiúsul.”

A KyberSwap végül nem tett eleget a hacker bizarr kéréseinek.

A népszerű kipto youtubert, BitBoyt letartóztatták

Szeptemberben Ben Armstrong – más néven BitBoy Crypto – Carlos Diaz házához ment, és olyan élő közvetítést kezdett, amely rövid időn belül a törvény rossz oldalára és egyúttal rács mögé juttatta az influencert.

Diaz bejárati ajtaja előtt állva Armstrong elkezdett vádaskodni, és azzal vádolta Diazt, hogy többször megfenyegette Armstrongot, és kapcsolatban áll a "maffiával".

Az influenszer azt állítja, hogy a Hit Network megtévesztette őt, és elérte, hogy lemondjon a 2018-as Lamborghini Huracan Performante luxusautójáról, és átadja a járművet és annak kulcsait Carlos Diaznak. Általánosságban elmondható, hogy Armstrong zavartnak tűnt azzal kapcsolatban, hogy miért van egyáltalán Diaz birtokán.

A 37 perces stream addig folytatódott, amíg a rendőrség meg nem érkezett, és azonnal letartóztatta a befolyásos üzletembert. Armstrongot végül szabadlábra helyezték, miután letette a 2600 dolláros óvadékot. 

A 650 milliárd dolláros tokenégetés

A Uniswap alapítója, Hayden Adams a HayCoin (HAY) készlet 99%-át elégette október 20-án az X-en (korábban Twitteren) megjelent bejelentés szerint. A tokenek többségét kivonták a forgalomból, mivel Adams aggodalmát fejezte ki az elmúlt napok árspekulációi miatt.

Adams öt évvel ezelőtt, a decentralizált protokoll Uniswap elindítása előtt telepítette tesztelésre a HAY tokent. Létrehozott egy kis tesztlikviditási készletet a teljes kínálat elenyésző töredékével, és a HAY tokenek több mint 99,9%-át a tárcájában tartotta. 

„Az évek során néhányan felfigyeltek rá, és viccből/spekulációból vették meg. Rendkívül meglepett, hogy az elmúlt héten az emberek jelentős dollárösszegeket vásároltak és adtak el, és úgy kezelték, mint egy meme coint. A kriptográfia néha furcsa tud lenni. "

Amikor egy zsetont elégetnek, az véglegesen kikerül a forgalomból. De inflációs hatást is gyakorol az árukra, mivel csökkenti a rendelkezésre álló egységek mennyiségét. Egyesek szerint Adams eladhatta volna inkább a tokeneket vagy eladományozhatta volna a nyereséget.

Rasszizmussal vádolták a BAYC NFT kollekciót

Októberben az Egyesült Államok kerületi bíróságának bírája arra kötelezte Ryder Rippst és Jeremy Cahent, hogy fizessenek 1,57 millió dollár kártérítést a Yuga Labs  Bored Apes Yacht Club (BAYC) NFT kollekció másolása miatt.

A furcsaságot Ripps és Cahen viselkedése adja az eset során. Ripps egy ideig azt állította, hogy a BAYC NFT-k rasszisták és antiszemiták, sőt, még egy weboldalt is indított, hogy megvádolja a márkát azzal, hogy valójában "náci dögkeselyűk".

2023 kriptovaluták történet I CRYPTOFALKA

Ripps és Cahen ezután egy kísértetiesen hasonló NFT kollekciót indított el, amelyek sértették a BAYC szellemi tulajdonjogát. Ám míg a BAYC NFT-k állításuk szerint egy nyereszkedő rasszista kollekció volt, a saját „szatíra" NFT kollekciójukból való profitálással már nem volt problémájuk.

Nem meglepő módon érvelésük jogi körökben nem sok sikert aratott. 

Richard Heart: HEX, PulseChain és PulseX botrány

Richard Heart, a HEX és a PulseChain alapítója saját dokumentumfilmjének premierére készült. Az üzletembernek van múltja az extravagáns túlzásokban, így némi várakozás övezte a megjelenést. Heart viszont nem tudta, hogy a SEC ezzel egy időben jogi lépéseket készül indítani, és épp időben jelent meg a színen ahhoz, hogy elrontsa a bulit.

Míg a Heartnak hűséges követői vannak a kriptovilágban, a rajta kívülállók kevésbé vannak lenyűgözve az influencer tevékenységétől. Ahogy egy filmkritikus mondta:

"Egy ember akkor is szélhámos, ha előre megmondja, hogy átver?"

2023 kriptovaluták történet I CRYPTOFALKA

A hatóságok megvádolták az üzletembert és három általa irányított szervezetet - HEX-et, a PulseChaint és a PulseX-et - hogy olyan digitális eszközértékpapír-kibocsátást végeztek, amely több mint 1 milliárd dollárt gyűjtött be befektetőktől.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.02% $51,036.71
Ethereum ETH -1.51% $2,939.07
BNB BNB -1.88% $374.53
Solana SOL -3.15% $101.08
XRP XRP -2.12% $0.5363
Cardano ADA -2.07% $0.5858
Dogecoin DOGE 0.03% $0.08499
Litecoin LTC -1.20% $68.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!