Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin elemzések - Alt dominancia, Ethereum és Litecoin

Altcoin elemzések - Alt dominancia, Ethereum és Litecoin

Kripto piacon hagyományosnak számító altokkal foglalkozunk ma. Ethereum és Litecoin a terítéken, nagyobb időtávú, heti nézeteken, Bitcoin ellenében. Rajtuk kívül az altok dominanciájának kérdését is megtárgyaljuk. 

 

Mostoha BTC körülmények, bukdácsoló altcoin piac

Ha altokkal foglalkozunk, elsőként meg kell vizsgálnunk a Bitcoin teremtette piaci viszonyokat. Az altcoinokra általánosságban igaz, hogy nyugodt BTC körülmények közepette képesek áremelkedéseket produkálni. Ez annyit jelent, hogy az altcoin/bitcoin valutapároknak akkor van a legnagyobb esélyük bull run-t összehozni, ha szűk volatilitású BTC mozgás érvényesül a piacon.

A múlt héten történt Bitcoin pánik természetesen nem fest ideális piaci környezetet altozáshoz. A nagy volatilitású Bitcoin mozgások általában kellemetlenül érik az alt/BTC párokat, így történt ez a múlt heti pánik során is.

Bitcoin - altcoin dominancia Bitcoin - altcoin dominancia

A piac jelenlegi helyzetében tehát kockázatos altcoin vásárlásokkal foglalkozni, azonban nézzük kicsit nagyobb távlatokban az ármozgást. Hosszabb időtávhoz, nagyobb intervallumot felőle ábrák szükségesek, emiatt a heti időtávra szóló grafikon választás. 

Érdekes lesz az is, hogy mire képesek a jövőben az altok a Bitcoin csökkent piaci kapitalizációja ellen. Nem sok tér jutott az altcoinoknak az utóbbi 2 évben. Míg Bitcoin a 2017 év végi 20 ezer dollár körüli ATH (all time high) érték után, bár új csúcsot nem tudott produkálni, de szép bull run-okat fel tudott mutatni. Ebben az idő intervallumban, 1-2 kivételtől eltekintve (Link, BNB), az altok folyamatos csökkenéseket produkáltak, csökkenő piaci dominancia mellett (fenti ábra). Arra célzom, hogy megcsappant BTC ár és piaci kapitalizáció ellen jobb esélye van az altcoin piacnak a jövőben emelkedéseket produkálni Bitcoin valutapár ellenében. 

 

Ethereum, Litecoin altcoin elemzések

A korábbi állapotokhoz képest, mára jelentősen megnőtt az altcoinok száma. Az altok közt is megkülönböztetünk nagyobb market cap-pel (piaci kapitalizáció) rendelkező neveket, illetve kis cap-es társaikat. A fent felsorolt nevek az első kategóriába tartoznak. Ha az altcoin piac felé nézelődőm, jobban szeretem a "hagyományosnak" számító neveket. Ennek oka, hogy valósabb kapcsolatokkal rendelkeznek, mint kisebb piaci kapitalizációkkal rendelkező társaik, illetve, ha a nagyobb befektető rétegek felé (ETF előterjesztések) mozdul a kripto világ, akkor elsősorban a nagyobb nevek lesznek elérhetőek szélesebb közönség számára.

ETH-BTC 1w


Ethereum

Csúnya eladói volume mellett záruk a múlt hetet. Ekkora eladói volume minden esetben medve jelnek számít, így a vásárlás kockázatos Ethereum esetében. Szép azonban az év elején produkált emelkedés. Nem elhanyagolható, hogy az említett emelkedéssel kitörtünk a bika alakzatoknak számító eső ék, majd egy dupla alj keretei közül. A dupla alj jelenleg is érdekes, ugyanis a korábbi nyakvonal területét teszteljük vissza támaszként, ami felveti a jelenlegi szintről a pattanás lehetőségét. A pattanásnak egyelőre nincsen nyoma, erre utaló jel lenne, ha sikerülne a következő 1-2 hétben a nyíllal jelölt, múlt heti gyertya (márc. 9 -15) nyitó ára felett zárni. Pattanás esetén a nagyobb keretek közt alakuló csökkenő árcsatorna tetejének/ellenállásának tesztelése is játszana hosszabb távon.

 

Litecoin

Nem fest jól LTC. Fontos támaszt látszik letörni az ármozgás, és a berajzolt váll fej alakzat sem biztató. Mindkettő erős medve jel. Az egyetlen lehetőségünk, ha a berajzolt, enyhén csökkenő árcsatorna támaszának sikerül tartania az ármozgást. A múlt héten történt nagyobb leszúrás épp az árcsatorna aljára irányult. Ennek a pontnak, tehát az árcsatorna támaszának a tesztelését várom ismét a közeljövőben. Erre irányul a formálódó heti bearish engulfing zárás is, ami szintén a medve jeleket bővíti.
Váll fej alakzat, támasz letörése, majd annak visszatesztelése ellenállásként, a heti bearish engulfing. Sok tehát a bearish (medve) jel, így kérdéses képes lesz-e megtartani az árcsatorna az árat. Short esélyes grafikon. 

LTC-BTC 1w LTC-BTC 1w

 

A borítókép tulajdonosa a Cointelegraph oldal.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Itt lenne a következő pénzügyi világválság? A számok azt mutatják!
  3. Elérte a pánik a kripto tőzsdéket, tanácsok zuhanás közepette
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.70% $64,530.6
Ethereum ETH 0.43% $3,085.07
BNB BNB 1.60% $560.27
Solana SOL 5.17% $146.59
XRP XRP 0.53% $0.5039
Dogecoin DOGE 1.46% $0.1528
Cardano ADA 3.73% $0.4721
Litecoin LTC 0.01% $81.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!