Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin árfolyama második legmagasabb hónapját zárta

A Bitcoin árfolyama második legmagasabb hónapját zárta

2500 dolláros emelkedést tud a háta mögött júliusban a Bitcoin árfolyama. Ezzel kiválóan sikerült a havi gyertya zárása, megmutatjuk miért is fontos ez! 📊

 

Miért fontos a gyertyák zárása?

Ha a Bitcoin árfolyama jön szóba egy beszélgetésnél, legtöbben általában a magas volatilitását említik meg először. Vagyis azt, hogy az egyik pillanatban képes akár 1000 dolláros emelkedést produkálni, majd ezután akár simán hasonló mértékű zuhanást is. Minden tőzsdei termék árfolyama emelkedő és csökkenő ciklusokat követ, mind rövid, mind hosszú távon. Tehát az árfolyam folyamatos hullámzása teljesen hétköznapi a tőzsdei kereskedők világában, egyedül a volatilitás mértéke az, ami piacról piacra nagyban különbözik. 📈📉

Azért, hogy a folyamatosan hullámzó árfolyamgörbét egyszerűen fel tudjuk dolgozni, az adott időtartamok mozgását blokkokba, ugynevezett gyertyákba tömörítjük. A grafikonon megjelenő piros és zöld gyertyák pedig jól szemléltetik az adott perióduson belüli nyitó és záró árat, valamint a minimális és maximális értékeket. 

Gyertyák: CryptoFalka tőzsdei oktatás Gyertyák: CryptoFalka tőzsdei oktatás

A gyertyák zárása egy olyan technikai jellemző, amire a legtöbb kereskedő aktívan odafigyel. Ha valaki figyelte már rövid távon a Bitcoin árfolyamát, akkor biztosan találkozott már azzal a jelenséggel, hogy az egyik pillanatban még teljesen jól nézett ki a szép nagy zöld gyertya, míg a másik pillanatban már egy jó csúnya piros lett belőle. 🔥

Az árfolyam gyertyán belüli változása általában kiszámíthatatlan, ezért a legtöbb kereskedő azt a stratégiát kövei, hogy a kereskedése előtt megvárja az adott kiszemelt gyertya zárását. Legyen szó egy daytradernél mondjuk 15 perces, egy swing tradernél mondjuk 4 órás, egy hosszú távú befektetőnél pedig heti gyertyáról. Minél hosszabb távú gyertya zárása történik meg, az annál erősebb jelzés a piac részéről. Most pedig szép havi gyertyát zárt a Bitcoin árfolyama! ⤵️

 

2017-ben zárt csak magasabb hónapot a Bitcoin árfolyama

A lenti grafikonon a havi Bitcoin-dollár grafikont láthatjátok, ezen a nézeten egy gyertya egy teljes hónap mozgásait foglalja magába. Szépen mutatja, hogy az eddigi maximális Bitcoin ár közel 19 700 dollár volt, a legmagasabb havi gyertya zárása pedig 13 800 dollár. Ezt 2017 végén sikerült megütnie a vezető kriptovalutának, majd ezután gyakorlatilag alacsonyabbnál alacsonyabb árak követték egymást.

2020 júliusában viszont egy 2500 dolláros havi emelkedést tud maga mögött a Bitcoin árfolyama. A havi gyertya zárása pedig egy felső árnyék nélküli gyertyával, 11 350 dolláron sikerült. 🤑

Bitcoin árfolyama havi zárás I Cryptofalka Bitcoin árfolyama havi zárás I Cryptofalka

Ez a Bitcoin árfolyamának második legmagasabb zárása! Ezzel pedig egy közel 3 éves rekordhoz került közel ismételten a decentralizált fizetőeszköz árfolyama. Látható, hogy 2019-ben is járt ebben a 10 000 - 14 000 dolláros tartományban a Bitcoin, viszont akkor rendre elbukta ezeket a szinteket és nem sikerült a hónapos gyertyát bezárni a kritikus pontok felett. Mivel havi gyertyáról beszélünk, ezért ez egy igazán hosszú távra jelzést adó mutató, aminek a hatása hosszabb távon realizálódhat!

 

Az elmúlt években csontnélkülit dob az Ichimoku indikátor

A havi nézet mellett a legtöbb hosszú távú befektető a heti és napi nézeteket szemléli még kimondottan.

A személyes kedvenc stratégiáim általában a trendkövetésre épülnek. Vagyis arra, hogy megpróbálom hosszú és rövid távon is meghatározni  az árfolyam mozgásának az irányát, ezután pedig a trenddel megegyező kereskedéseket preferálni. A trend a barátod! A hosszú távú trend meghatározásához szerintem minden Falka követő tudja már, hogy a napi Ichimoku felhőt szoktam használni. 

Ez az indikátor pedig 2020 áprilisában adott bika jelet a Bitcoin árfolyamára a 7000 dolláros zónában, amiről még áprilisban mi is írtunk. Vagyis ez a hosszú távú trendet mutató indikátorunk már április óta pozitív jelet ad, aki pedig épített az eddig tanultakra, az szépen kitudta használni ennek az indikátornak a sikerét. 

Bitcoin árfolyama havi zárás I Cryptofalka Bitcoin árfolyama az Ichimoku felhő felett

A napi zárásnál pedig egyetlen komolyabb hosszú távra becslést adó zárás létezik, ami még nem ad teljesen bika jelet, ez pedig a heti Ichimoku felhő feletti zárás! ⤵️

 

Fontos lesz a heti Bitcoin árfolyam zárása is

A heti nézetünkön több hónapja figyelünk mi is egy szép nagy háromszöget, aminek sikerült áttörnünk a csökkenő trendvonalát.

Önmagában a heti nézet ábrája egy bull pennant, mint trendfolytató bika alakzatra emlékezteti az embert, úgy gondolom, hogy az nem is kérdéses, hogy a 10 000-es ellenállás törni fog. Csak a kérdés, hogy mikor?! Viszont ha az megvan utána már nem sok ellenállás lesz a Bitcoin árfolyam előtt az előző mindenkori csúcsig… - Cryptofalka 2020.06.04

Bitcoin árfolyama heti nézeten I Cryptofalka Bitcoin árfolyama heti nézeten I Cryptofalka

A sikeres áttöréssel kezdenek elfogyni az árfolyam előtt lévő ellenállások és így a korábban pangó volatilitás is éledezni kezdett. A vasárnapi heti gyertya zárása kimondottan fontos lesz, ugyanis ha sikerül 11 500 dollár felett zárnunk, akkor a napi Ichimoku jelzés nagytestvére a heti felhő is hosszú távú pozitív jelet fog adni. Ezzel pedig egy olyan zónába érkezhet meg lassan az árfolyam, ahol már egyszerűen elfogynak a fékek és ellenállások és szabadabban tud emelkedni az árfolyam.

A heti Bitcoin grafikon szépen mutatja, hogy a korábbi bika piacon nagyon kevés időt töltött az árfolyam a 14 000 dollár feletti tartományban. Mindössze 1-2 heti gyertyáról beszélünk. Ezért szerencsére ebben a 14 000 dollár feletti zónában nem alakultak még ki erősebb ellenállások.  

Így ha sikerül majd a héten vagy akár a jövő héten az utolsó hosszú távra becslést adó indikátor felett zárnia a Bitcoin árfolyamának, az közelebb hozhatja a mindenkori csúcs elérését, mint gondolnánk. A fundamentumok szintén támogatnák egy újabb csúcs elérését még akár 2020-ban is. Megvolt a blokkfelezés, csúcson a hashrate és a dollár is gyengélkedik.

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode='4735253' player='true']

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.03% $67,267.41
Ethereum ETH -7.85% $3,254.32
BNB BNB -5.53% $590.37
Solana SOL -12.47% $152.02
XRP XRP -11.51% $0.5444
Dogecoin DOGE -13.66% $0.1714
Cardano ADA -12.84% $0.5081
Litecoin LTC -13.02% $85.75
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!