Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Merőben hasonló a Bitcoin állapota a 2016-os bika piacéhoz

Merőben hasonló a Bitcoin állapota a 2016-os bika piacéhoz

Nő az aktív Bitcoin tárcák és a hosszú távú befektetők száma. Így a csökkenő szabad készlet és a növekvő kereslet elősegítheti a következő bika piacot. 📈

 

A hosszú távú befektetők dominálnak a spekulálókkal szemben

A Grayscale Investments befektetési csoportja szerint, a Bitcoin jelenlegi állapota merőben hasonló a 2016-os bika piac kezdetéhez. Ezt a Glassnode grafikonjai is megerősítik!

Az alapkezelő szerint a Bitcoin iránti igény már most is magas, de ez a jövőben még tovább emelkedhet. Melynek fő mozgatója a laza monetáris és fiskális politika, valamint a potenciálisan megugró infláció lehet. Ezek hatása a részvény, arany és kriptovaluták áraiban már jelenleg is érezhető, de hatása valószínűleg még hosszabb távon fog csak igazán megmutatkozni.

Erről Zsiday Viktortól itt ➡️ LINK , Anthony Pomplianotól pedig itt olvashatsz ➡️ LINK

A Grayscale riportja több blokklánc indikátora segítségével vizsgálja a hálózatok aktivitását és a Bitcoin iránti igényeket. Ezek alapján több hosszú távú indikátor is azt mutatja, hogy a befektetői hosszú távú hangulat folyamatosan erősödik a digitális valutánál. Ez mellett a napi aktív Bitcoin tárcák száma még a 2017-es Bitcoin bika piacnál tapasztalható értéket is meghaladja.

Grayscale befektetési alap I Cryptofalka

Ha a Grayscale számításai helyesek, akkor az a vezető kriptovaluta iránti kereslet erős növekedését jelentheti. A Bitcoin árára és a bika piac kialakulására nem csak a kereslet, de a kínálat is erős hatással van. Ez pedig a 2020-as Bitcoin blokk felezésnek köszönhetően szintén beszűkült. Ugyanis a naponta újonnan bányászott Bitcoinok száma már nem 1800 BTC, hanem csak 900 BTC.

Csak, hogy éreztessük, hogy ez a napi 900 újonnan bányászott Bitcoin mennyire kevés: Májusban csak a Grayscale befektetési alapkezelő átlagban napi 600 Bitcoint vásárolt. Vagyis durván az új készlet kétharmadát. Ez mind azt mutathatja, hogy a Bitcoin fundamentálisan igazán erős és valóban közel lehet a következő bika piac kialakulása. 

 

Mit mutatnak a Bitcoin fundamentális alapjai?

Egy főként Bitcoin és kriptovaluta befektetéssel foglalkozó csoporttól nem meglepő, hogy pozitív víziók érkeznek. Nyílván nekik még nagyobb veszíteni valójuk van ha rosszul kalkulálnak a piaccal, de azért szeret az ember saját maga is utána nézni a hasonló adatoknak. Ezért a következőkben a Glassnode grafikonjai közötti barangolásaimból mutatok nektek néhányat.

 

Nullánál több Bitcoint tartalmazó tárcák száma:

Nem 0 Bitcoint tartalmazó tárcák I Cryptofalka

Ezen a grafikonon valóban az látható, hogy a Bitcoint birtokló tárcák száma tényleg mindenkori csúcson van. Vagyis azok száma, akik Bitcoinnal rendelkeznek valóban nagyobb már most, mint mondjuk a 2017-es Bitcoin bika piac idején, amikor egy BTC ára közel 20 000$ volt.

 

Aktív Bitcoin tárcák száma

Aktív bitcoin tárcák száma I Cryptofalka

A jelenleg aktív Bitcoin tárcák számában is egy erős emelkedő trend figyelhető meg. Vagyis ez azt mutatja, hogy a hálózat használata folyamatosan nő. Ugyan a mindenkori csúcs ár mellé társuló kiugró aktivitás értékét még nem éri el, de az szépen látszik, hogy az átlagos Bitcoin tárcák száma fokozatosan emelkedik.

 

Bitcoin hash rate

Bitcoin hash rate 2020 I Cryptofalka

A Bitcoin blokkláncának erősségét és a kriptovaluta bányászat aktivitását mi sem mutatja jobban, mint a Bitcoin átlagos hash rate-je. Ennél szintén az látható, hogy a korábbi blokkfelezés előtti aggodalmak teljesen alaptalanok voltak, ugyanis a Bitcoin hash rate hétről hétre új csúcsokat döntöget. Vagyis a Bitcoin blokklánca biztonságosabb és erősebben dübörög, mint korábban bármikor. Jelenleg közel 130 EH/s -nál jár a maximális értéke.

 

Potenciális bitcoin bika piac összefoglaló

A Glassnode grafikonjai megerősítik a Grayscale alapkezelő állításait, miszerint a Bitcoin iránti kereslet fokozatosan nő. Mondhatni a Bitcoin fundamentális alapjai talán erősebbek, mint valaha. Ezzel szemben pedig a blokkfelezéseknek és a fokozatos felhalmozásoknak köszönhetően a kínálat egyre csökken. Ezek a folyamatok valóban elősegíthetik a következő Bitcoin bika piac kialakulását és a Bitcoin árfolyam következő robbanását.

Tekintsd meg korábbi elemzésünket, ahol a Cryptofalka szakértői a technikai elemzés módszereivel vizsgálták a BTC árfolyamát.
Milyen messze lehet a Bitcoin bika piac? Szakértőnk válaszol

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Vitalik Buterin is megvált az Ethereum készlete egy részétől
  2. CRO árfolyam elemzés, ez látható a Crypto.com grafikonján
  3. Földbe döngölte a fiat pénzeket a hazai sztárbefektető is
  4. Warren Buffett aranylázából a Bitcoin is pozitívan jöhet ki
  5. Így vásárold első bitcoinodat Binance tőzsde segítségével
  6. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.77% $62,057.4
Ethereum ETH 1.64% $3,443.19
BNB BNB 1.12% $409.51
Solana SOL -3.12% $129.32
XRP XRP 6.05% $0.6251
Cardano ADA 10.97% $0.7418
Dogecoin DOGE 18.26% $0.1429
Litecoin LTC 4.55% $89.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!