Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma

Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma

A sportolók egyre jobban érdeklődnek a kriptovalutákban történő fizetések iránt. Mi a trend és hogyan hat ez a blokklánciparra?

 

Kedvező kilátások a sport szektorban

A sport szektor is jelentős veszteségeket szenvedett el a COVID-19 világjárvány okozta problémák miatt. A szurkolók egy része a kriptovaluták felé nyitott, hogy kapcsolatban maradjanak a klubokkal. 

Az elmúlt 18 hónapban számtalan ügyletről és szponzorálásról számoltak be a Web3 projektek és a sportcsapatok között. Ha a dolgok a tervek szerint alakulnak, akkor ez csak a jéghegy csúcsa lehet a két iparág számára. A blokkláncon folyamatosak a fejlesztések, a sport szektor pedig hatalmas piacnak számít. 

Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma Forrás: cardiff.ac.uk

Az új projektek kezdik felismerni a hűséges közösség fontosságát. Minden szükséges lépést megtesznek egy odaadó rajongótábor felépítése és fenntartása érdekében. Ez a sportcsapatoknál is így működik.

A Crypto.com és a Coinbase 6,5 millió dollárt költött 30 másodperces hirdetési helyekre az idei Super Bowl során. Egy sportelemző cég azt állítja, hogy a sportvilág kriptoügyletei 2026-ra várhatóan meghaladják az 5 milliárd dolláros bevételt.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Rajongói tokenek a sport világában

Amikor a „kripto” szót a sportban használjuk, az nem csak a hagyományos kriptovalutákra vonatkozik, hanem a nem helyettesíthető tokenekre (NFT) és a rajongói tokenekre is. Az úgynevezett fantokeneket a  sportolók és a klubok a rajongói elkötelezettség fokozása érdekében hozták létre. Ezek a tokenek lehetővé teszik a birtokosok számára, hogy exkluzív előnyökhöz jussanak, például szavazzanak a stadionban lejátszandó dalra a mérkőzés kezdete előtt.

A rajongói tokenek mellett a sportfogadási környezet is nagy figyelmet kap a blokkláncipartól. A kriptovalutában történő sportfogadásokkal az emberek sportesemények vagy ligarangsorok kimenetelére fogadhatnak. A nyerteseket olyan kriptovalutákkal fizetik ki, mint a Bitcoin (BTC), Ether (ETH) és Litecoin (LTC). Bár ez nem hangzik forradalmian, jelentős hatással van a kriptovaluták széleskörű elfogadására.

Bővül a kriptovalutákkal fizetett sportolók száma Forrás: bitcoinist.com

Az a tendencia, hogy a sportolók fizetését részben vagy egészben kriptoval fizetik, sokkal elterjedtebbé vált, miután 2021-ben volt. Az NFL-s Odell Beckham Jr. volt az egyik első játékos, aki beleegyezett, hogy felvegye 750 000 dolláros fizetését Bitcoinban. Egy potenciálisan jelentős oka annak, hogy a játékosok szívesen elfogadják ezeket az ügyleteket, az amerikai dollár növekvő inflációja, amely idővel ténylegesen csökkenti fizetésük értékét.

Saquon Barkley, egy másik atléta, aki azt mondta, hogy elfogadja a fizetését Bitcoinban. Barkley beszélt a Best Business Show műsorvezetőjével, Anthony Pomplianóval, és elmagyarázta döntését;

„Látod az inflációt, látod, milyen magas jelenleg. Ezért a marketingtevékenységért járó fizetésemet Bitcoinban fogom felvenni.”

 

Összefoglalva

Aaron Rodgers, a Green Bay Packers hátvédje tavaly novemberben a Twitteren jelentette be, hogy fizetésének egy részét Bitcoinban fogja kivenni. A Cash App mobilfizetési platformmal együttműködve tette ezt Rodgers. Akkoriban Rodgers szerződése szerint évi 33,5 millió dolláros fizetést kapott. A bejelentéssel együtt Rodgers azt is megemlítette, hogy hisz a Bitcoinban, és „a jövő fényes”. Ha a sportolók kriptovalutákban kapják a fizetésüket (vagy annak egy részét), akkor az számos embert közelebb hozhatnak a kriptovaluták világához. Az említett fantokenek pedig tovább növelhetik az adoptációt hosszútávon. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.06% $62,284.53
Ethereum ETH 1.64% $3,447.75
BNB BNB 1.24% $411.38
Solana SOL -4.32% $128.9
XRP XRP 5.71% $0.6277
Cardano ADA 11.51% $0.7502
Dogecoin DOGE 17.19% $0.1425
Litecoin LTC 7.05% $91.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!