Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Cardano elemzés, vajon van még szusz az altcoin rallyban?

Cardano elemzés, vajon van még szusz az altcoin rallyban?

Technikai elemzés segítségével vizsgáljuk meg, hogyan teljesít Cardano Tether árfolyammal szemben. Mi látható a grafikonon, mi jöhet ezután? 📊

A Cryptofalka és a CoinCash új közös játékának nyertese a Cardano lett. Ezért a Cardano-Bitcoin és Cardano-Tether árfolyamokról készítettek nektek a Cryptofalka elemzői technikai elemzést. 🤩 A játék során az olvasók a facebookon szavazhatnak arról, hogy milyen grafikonról készüljön analízis. Az elemzés egyik részét pedig a CoinCash, másik részét a Cryptofalka oldalán olvashatjátok. Na de nézzük is mi a helyzet a Cardano grafikonnal! ⤵️

 

Cardano-Tether árfolyam elemzés heti nézeten

Ahogyan a múlt heti forint elemzés, a mai Cardano elemzés is nagyobb időtávon készült el. Heti nézeten vizsgáljuk az eseményeket USDT (Tether) pár ellenében. Minél nagyobb időtávon nézelődünk, az annál hosszabb távra ad képet az árfolyamról, mivel az egyes gyertyák annál nagyobb periódust ölelnek fel, jelent esetben 1 hetet.

ADA-USDT 1w ADA-USDT 1w

Egyik legszebben teljesítő altcoinról van szó, ha az idei évet vizsgáljuk. Úgy gondolom, hogy az emelkedés oka inkább Cardano-Bitcoin grafikonban keresendő. Az erről szóló elemzést a CoinCash oldalán olvashatjátok. Több név is érdekes lehetőséget tartogat hosszabb távra az altcoin/Bitcoin piacon, ami mellett érdemes megállni pár szóra.

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

Nagyon szép emelkedést hozott az elmúlt hetekben tehát a Cardano. Ami különösen tetszik, az a piacon megjelenő volume, magyarán kereslet. Szép vásárlóerő robbant be a piacra, és egyértelműen növekvő volume jellemzi a piacot az utóbbi időszakban. Ez pozitívum, ugyanis a volume jelenléte nélkülözhetelen az emelkedéshez. Egy emelkedés úgy valid, ha megfelelő kereslet támaogatja. Ellenkező esetben könnyen kipukkanhat az emelkedés. A kereslet Cardano piacán adott.

Nehéz jósolni, hogy meddig mehet el az ármozgás. Ahogy említettem érdemesebbnek találom jelenleg a Bitcoinnal szembeni grafikont vizsgálni, ha a Cardano elemzés kerül a fókuszba. Ezen a grafikonon pedig van még mozgás, és USDT-vel szemben is szolgál pozitív jelekkel az elmúlt hetekből a Cardano. Ilyen a támasz 1-gyel jelölt, korábbi ellenállás áttörése. Ezzel a tavaly júniusi csúcsot utasította maga mögé Cardano.

Masszív volume mellett tehát új csúcsokat döntöget ADA mozgása USDT pár ellenében, azonban jobbnak tartom jelen helyzetben óvatosnak lenni a vásárlásokkal. Bár az emelkedés során nem mutatkoznak még trendfáradásnak jelei, ennek ellnére hosszú uptrenden vagyunk, ahhoz, hogy kockázatmenetesen vásároljunk. Biztonságosabb várni egy hosszabb konszolidációt, mire újra képbe jöhet Cardano. A konszolidáció szintjeit jelöltem a képen látható támaszokkal, amiket a használt mozgóátlagok (10 EMA, 50 EMA) is megerősítenek.

 

Jól festő altcoin piac

Említettem, hogy érdemes megállni pár szóra a jól festő altcoin/Bitcoin piac mellett. Ennek a piacnak egyik szép idei emelkedése a Cardano rally. Azonban könnyen lehet, hogy más altok is követik majd a teljesítményét. Miket érdemes keresni az alt/BTC grafikonokon?

A legtöbb alt rengeteget esett a korábbi csúcsoktól számítva. Olyan grafikonokat érdemes keresni, ahol a nagy esést, hosszú oldalazás, jellemzően +300 napos oldalazás váltja fel. A zuhanás és oldalazás során megjelenő nagy piros és zöld volume-ok váltakozása szintén a trendfordítást erősíti. Ezek a piac kifárasztására, majd felhalmozásra utalnak, és pozitívumként jelennek meg a grafikonokon. Az oldalazás úgy hatékony, hogyha megfelelő mértékű divergenciával jár együtt. Ezt általában az RSI grafikonján keressük, és az indikátor és az ármozgás ellentétes mozgását jelenti. Míg oldlazó mozgás során az ármozgás azonos szinteken lévő aljpontokat produkál, addig az RSI grafikonja emelkedő aljpontokat alakít. Ez annyit jelent, hogy jelentősen fogy az eladói lendület a piacon, ami trendfáradásra utal, így spekülálhatunk a fordulásra. Utolsó jelként potenciálisan kijátszódó trendfordító alakzatokat érdemes keresni a grafikonokon. Ilyenek a dupla alj és a fordított váll fej alakzatok. A felsorolt jeleket nagyobb időtávú grafikonokon érdemes keresni, gondolok itt a heti időtávra.

A fent felsorolt jeleket szépen szolgáltatta ADA a kitörés előtt. Ezért érdemes ezeket a tulajdonságokat keresni más alt piaci veresenyzők esetében is, amik még esetlegesen kitörés előtt állhatnak. Ami Cardano-t illetti, van még hely az emelkedésben, de új belépők számára érdemes várni a véleményünk szerint, míg mélyebb konszolidációt vesz az ármozgás.

 

Cikkünk folytatódik! A Cardano-Bitcoin elemzésünket a CoinCash oldalán olvashatjátok!

Ha kedvet kaptál a kriptovaluta vásárláshoz, kattints ide és látogass el a CoinCash weboldalára!

 

[buzzsprout episode='3417535' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.85% $67,340.67
Ethereum ETH -7.77% $3,256.03
BNB BNB -5.53% $591.12
Solana SOL -12.35% $152.59
XRP XRP -10.92% $0.5455
Dogecoin DOGE -13.77% $0.1722
Cardano ADA -13.30% $0.5081
Litecoin LTC -12.79% $85.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!