Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Megéri Eurót tartani a Forint helyett? Elemzőink válaszolnak!

Megéri Eurót tartani a Forint helyett? Elemzőink válaszolnak!

Technikai elemzés segítségével vizsgáljuk meg, hogyan teljesít a Forint az Euró árfolyammal szemben. Mi látható a grafikonon, mi jöhet ezután? 📊

A Cryptofalka és a CoinCash új közös játékának vicces nyertese a Forint lett. Ezért a Forint-Euró és Forint-Dollár árfolyamokról készítettek nektek a Cryptofalka elemzői technikai elemzést. 🤩 A játék során az olvasók a facebookon szavazhatnak arról, hogy milyen grafikonról készüljön analízis. Az elemzés egyik részét pedig a CoinCash, másik részét a Cryptofalka oldalán olvashatjátok. Na de nézzük is mi a helyzet az Euró-Forint grafikonnal! ⤵️

 

Euró-Forint árfolyam havi nézeten

Ahogyan a múlt heti Bitcoin Cash elemzésnél, a mai Euró-forint elemzést is a távoli képpel fogjuk indítani. Mégpedig a havi nézettel, aminek segítségével képet kapunk nem csak a jelenlegi, de az elmúlt évek mozgásairól is. Ez alapvetően önmagában ad egy alap érzetet a macro trendünkről, vagyis, hogy hosszú távon tekintve hogyan mozog az Euró-Forint árfolyam. Egy gyertya egy teljes hónap árfolyam mozgásait foglalja magába ezen a grafikonon, ezért igazán hosszú távra ad képet az árfolyamról. (hónapok-évek)

Forint euró árfolyam elemzés I Cryptofalka Forint euró árfolyam elemzés - havi nézet

Ami egyértelműen feltűnhet a grafikonon, hogy az Euró-forint árfolyam az elmúlt 10 évben egy masszív emelkedő trenden van. Vagyis ha eltekintünk a lokális minimumoktól és maximumoktól, akkor azt láthatjuk, hogy a forint évről-évre veszít az értékéből az Euróval szemben. Míg 2009-ben 240 forintba, 2015-ben 300 forintba, 2020-ban pedig már 355 forintba került egyetlen euró. Fontos, hogy a grafikonon egy aránypárt (EURHUF) láthatunk, aminek értéke kétféleképpen növekedhet. Vagy erősödik az euró és azért, vagy gyengül a forint és azért.

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK 

Természetesen az ilyen hosszú távú trendek mögött általában erős fundamentális okok állnak, amik fűtik az egész macro trendet. Ennek kivesézésébe nem mennénk bele, viszont az Alapblog készített egy cikket a témában, ezt ajánlanánk erre:

Vásárlóerőparitáson, akár a fogyasztói, akár a termelői árindexek, akár pedig a munkaerőköltségek alapján nézzük, ezeken a szinteken a magyar gazdaság versenyképességének nem akadálya a forint árfolyama. Miután azonban feltételezhetően Magyarországon az (bér)infláció meg fogja haladni a nyugat-európai szintet, ezért a forint árfolyamának nominális leértékelődése az euróval szemben a jövőben is folytatódhat... Az MNB megítélésünk szerint „elégedett” a 350 körüli EURHUF árfolyammal és nem bánja a forint lassú csúszó leértékelődését. - Alapblog Forint Euró vagy Dollár? 

Vagyis a havi nézetű grafikonon és a fundamentális elemzésből is az jön ki, hogy hosszú távon tekintve az Euró-forint árfolyam növekedése nagy valószínűséggel folytatódni fog. Vagyis a forint az elkövetkező években is valószínűleg tovább fog veszíteni az értékéből az euróval szemben. A havi nézet igazán távoli macro képet ad, közelítsünk rá az elmúlt hónapok mozgásaira. ⤵️

 

Euró-Forint árfolyam napi nézeten

Az egyértelműen látszik, hogy az Euró-forint árfolyam egy masszív emelkedő trenden van, így elmondható, hogy érdemes lehet hosszú távon (hónapok-évek) Euró megtakarítást tartani. De a havi nézet nem ad megfelelő képet ahhoz, hogy rövid távon potenciális beszállókat találjunk. Ehhez a napi nézetet hívhatjuk segítségül, egy gyertya egy nap mozgásait foglalja magába.

Egyértelmű, hogy a rövid távú napi nézeten is az Euró-forint árfolyam emelkedő trendje dominál. Vagyis ahogyan haladunk előre az időben, egyelőre emelkedő csúcsokat és emelkedő aljakat láthatunk. Az Euró-forint árfolyam idén még a maximális 369 forintos árfolyamot is megütötte.

Forint euró árfolyam elemzés I Cryptofalka Forint euró árfolyam elemzés - napi nézet

Ezután kezdetét vette egy nagyobb korrekció! Viszont az is egy trendfolytató, bika alakzatot, egy eső ék alakzatot vett fel. Az ármozgás az emberek kereskedési viselkedése miatt sokszor nevezetes alakzatokat formál. Ami szuper az alakzatokban, hogy segítenek kordába terelni az árat és ez alapján előre felkészülni az adott alakzatra jellemző kereskedési stratégiával.

Az emelkedést valószínűsítő eső ékből való kitörés esetén jött is az alakzatra jellemző dinamika és tovább folytatódott az Euró-forint árfolyam emelkedése. Az alakzat célára 360 dollárra tehető, ennek nagyját le is tudta már a grafikon.

Ez mellett ha a korábbi ármozgások ellenállásait és a Fibonacci számokat is segítségül hívjuk, akkor ezek alapján a 356-360 forintos szint mutatkozik egy komoly ellenállásnak. Rövid távon ez foghatja az árat, viszont ha ezt is sikerül áttörnie az Euró-forint árfolyamnak akkor utána ismét nem nagyon lesz ellenállás felfele és simán letesztelhetjük a korábbi 370-es csúcsokat is!

Mivel éppen egy ellenállás zóna előtt vagyunk, ezért rövid távon nem gondoljuk vásárlásra ideálisnak a mostani zónát. Két lehetőség van, amire építhet, aki szeretne beszállni az emelkedő trendbe kisebb rizikóval:

  1. Bízni abban, hogy lepattanunk az ellenállásról, ekkor a 347-350 forintos zóna biztosíthat támaszt, itt lehet érdemes beszállót keresni.
  2. Megvárni, amíg sikeresen zárunk az ellenállás felett, ekkor már egy biztosnak tekinthető újabb emelkedő ciklusba vásárolni bele.

 

Cikkünk folytatódik! A Forint-dollár elemzésünket a CoinCash oldalán olvashatjátok!

Ha kedvet kaptál a kriptovaluta vásárláshoz, kattints ide és látogass el a CoinCash weboldalára!

 

[buzzsprout episode='3417535' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.55% $64,034.68
Ethereum ETH -0.49% $3,062.92
BNB BNB 0.95% $560.66
Solana SOL 0.34% $143.74
XRP XRP 3.87% $0.5148
Dogecoin DOGE 2.00% $0.1548
Cardano ADA 8.89% $0.4963
Litecoin LTC 2.74% $82.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!