Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elindult az új "Twitter-gyilkos" közösségi platform!

Elindult az új "Twitter-gyilkos" közösségi platform!

Elindult a Damus, egy decentralizált közösségi médiaplatform, amelyet részben Jack Dorsey finanszírozott. A közösségi médiaplatform a Nostr protokollon fut, és azt állítja, hogy a felhasználók teljes mértékben irányítják a hálózatot.

 

Damus, a decentralizált Twitter

Újabb decentralizált közösségi hálózati alkalmazás jelent meg az App Store-ban, amely a Twitter kihívója lehet. A Nostr protokollt használó mobilalkalmazás, a Damus lehetővé teszi, hogy cenzúra nélkül bárki kipróbálhassa az új technológiát.

Az új alkalmazás a legújabb a sok Twitter-rivális közül, amelyek Elon Musknak a közösségi hálózat átvételét követően jelentek meg. A "hatalomátvétel" arra késztette a korábbi Twitter-felhasználókat, hogy visszatérjenek a régebbi alkalmazásokhoz, például a Tumblr-hez, és kipróbáljanak más decentralizált közösségi hálózati szolgáltatásokat, például a Mastodont.

A Damus mellett vitathatatlanul a legnagyobb név az alternatívák listáján még a Mastodon, amely akkor került a címlapokra, amikor a Twitter felvásárlását követően a felhasználói bázisa robbanásszerűen megnőtt. A Damus elsősorban abban különbözik a Mastodontól, hogy nem kéri a felhasználóktól a platformon való regisztrációhoz szükséges adatok megadását. A Damus teljesen decentralizált, a Nostr protokoll pedig decentralizált rendszeren keresztül kommunikálja az üzeneteket.

Damus I Cryptofalka 

A platform egyik legfigyelemreméltóbb jellemzője, hogy lehetővé teszi a Bitcoin borravaló lehetőségét. Ezeket tranzakciókat a Bitcoin Lightning Networkön keresztül hajtják végre, amely egy 2. layer megoldás, és növeli az átviteli sebességet.

A Damus máris nevet szerzett magának, annak ellenére, hogy csak február 1-jén indult. Az alkalmazás máris az Apple alkalmazásboltjának top 10-es listáján szerepelt az Egyesült Államokban a közösségi hálózatok között. A Twitter-követők száma is megugrott az indulást követően.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Dorsey hisz a Damus jövőképében

Dorsey 2022 decemberében finanszírozta a projektet, 14 BTC-t ajánlva fel, ami akkoriban valamivel kevesebb mint 250 000 dollár volt. A vállalkozó köztudottan támogatja a Bitcoint és a decentralizált technológiákat, a Twitter után most a Blockra, egy mobilfizetéssel foglalkozó vállalatra helyezte át a hangsúlyt.

A Twitter egykori vezérigazgatója a Damus elindítását a nyílt protokollok mérföldkövének nevezte. A platform minden bizonnyal összhangban van Dorsey személyes meggyőződésével, miszerint az internetnek nyitottnak és szabadnak kell lennie.

Az alkalmazás ígérete egy olyan nyílt közösségi hálózat, amelyben nincs olyan központi hatóság, amely döntéseket hoz a hálózat tartalmáról vagy arról, hogy ki vehet részt benne, mint a Facebook vagy a Twitter. Ehelyett - magyarázza az alkalmazás honlapja - "te irányítasz... nincs olyan platform, amely betilthat vagy cenzúrázhat. Te irányítod az adataidat!" - olvasható.

 

Pozitív a Damus fogadtatása

A közösség reakciója a Damus elindítására főleg pozitív, bár nem egyöntetű az ünneplés. Edward Snowden is azok között volt, akik ünnepelték a Damus elindítását, és kifejezetten a Nostr protokoll nagyszerűségére utalt. Dicsérte a 280 karakteres korlát hiányát, és természetesen azt, hogy nincs cenzúra.

Mások képeket posztoltak, kiemelve, hogy a Damus nem gyűjt adatokat, ami az egyik legelterjedtebb kritika a többi nagy közösségi médiaplatformmal szemben.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.79% $64,788.54
Ethereum ETH 3.41% $3,146.37
BNB BNB 2.83% $569.99
Solana SOL 5.43% $149.41
XRP XRP 5.27% $0.5279
Dogecoin DOGE 6.13% $0.1623
Cardano ADA 7.90% $0.5044
Litecoin LTC 5.35% $84.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!