Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Obama korábbi embere áll a Facebook Libra élére

Obama korábbi embere áll a Facebook Libra élére

Új CEO-t nevezett ki a Facebook Libra projektje! Stuart Levey a George W. Bush és az Obama kormány idején szolgált terrorizmus elleni pénzügyi szakértőként.

 

További mozgolódás a Facebook Libra projekténél

Durván egy hónapja írtunk arról, hogy komoly módosításokat vezet be a Facebook Libra azért, hogy megfeleljen a szabályozói elvárásoknak. Ugyanis korábban a Facebook saját digitális valutájának kifejlesztésére létrehozott Libra, súlyos kritikákat kapott a szabályozók részéről. A mostani CEO kinevezéssel úgy néz ki, hogy a Facebook és a Libra továbbra is szeretne a törvényhozók kezére játszani.

Stuart Levey a Facebook Libra új CEO-ja! A férfi, aki a pénzmosás elleni harcot vívta George W. Bush és az Obama kormány idején. Jelenleg pedig jogi hivatalnokként dolgozott a multinacionális HSBC banknál.

Facebook Libra új CEO_2 I Cryptofalka

Az előző részek tartalmából: Bár az első pletykák már 2018-ban felröppentek arról, hogy a facebooknak is tervei vannak a blokklánc technológiával, hivatalosan csak 2019 június 18-án jelentették be a Librával kapcsolatos terveket és az ezt bemutató fehér könyvet. Ekkor még úgy nézett ki a dolog, hogy egy 27 tagból álló konzorcium áll majd a projekt mögött, olyan nevekkel, mint a Visa, PayPal, eBay, Uber, Spotify vagy a Vodafone. Az már nemsokkal a bejelentés után látszott, hogy nem lesz egyszerű menet a projekt véghezvitele. Számtalan helyről támadták a Librát, főként kormányok, pénzügyi döntéshozók és bankok. Októberre az ismertebb cégek nagyrésze kilépett a konzorciumból. Így mire Mark Zuckerberg kongresszusi meghallgatására sor került, már egy jelentősen legyengült felállásban próbálta megvédeni a projektet.

A Facebook Libra projektével szembeni ellenszenvnek a vállalat korábbi, felhasználók adataival való visszaélési ágyaztak meg. Illetve a Facebook digitális valutájának elindulásával durván 2,5 milliárd felhasználó tudná elkezdeni használni a Facebook pénzügyi szolgáltatását is. A szabályozók részéről ezért érthető, hogy aggályok merülnek fel ezzel az új szolgáltatással kapcsolatban.

Korábban pontosan ezrét több a projektet támogató vállalat is kihátrált a Facebook Libra mögül. Így tett például a Mastercard, a Visa és a PayPal is.

 

Az új Facebook Libra CEO képes lehet a szabályozók kedvére tenni

A kormányzati és banki múlttal is rendelkező új CEO képes lehet talán elnavigálni a Facebook Libra projektjét úgy, hogy az megfeleljen a szabályozók elvárásainak, de az innovációt is megtartsa.

A Libra Association egy tagja Katie Haun így nyilatkozott erről:

Stuart egy igazán egyedi és több oldalú tudással érkezik a Facebook Libra élére. Ugyanis egy a kormányzat és a politika által is elismert személyről van szó. Ez mellett pedig a HSBC-nél eltöltött évek során a privát szektor és a bankok életébe is betekintést kapott. Talán ez a kettős tulajdonság fogja segíteni, hogy megtalálja az egyensúlyt az innováció és a szabályozás között.

facebook libra cryptofalka

 

Több milliárd emberhez eljuttatni a Facebook pénzügyi szolgáltatását, míg a rosszfiúkat kizárni

Levey nyilatkozatában hangsúlyozta annak fontosságát, hogy több milliárd ember képessé váljon a  Facebook modern pénzügyi szolgáltatásának a használatára. Miközben megakadályozza a tiltott pénzügyi tevékenységeket is.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozom a Libra Association-hez, ugyanis lenyűgöz a technológia ereje, valamint ahogyan átformálja a jelenlegi pénzügyi környezetet. Ez az új technológia lehetőséget kínál számunkra, hogy megkönnyítsük az egyének és a vállalkozások számára is a pénzküldést és -fogadást.  

Miután a Facebook nyilvánosságra hozta a Libra projekt részleteit tavaly júniusában számos kritika érte a szabályozók részéről a projektet. Ez késztette őket arra, hogy változtassanak a projekten mind technikai, mind jogi oldalról. A mostani új CEO kinevezése tovább segítheti a Facebook digitális valutájának valós elstartolását. Ezt előreláthatólag valamikor 2020 telén szeretnék megtenni.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.35% $63,969.14
Ethereum ETH -1.00% $3,065.8
BNB BNB -0.33% $559.19
Solana SOL -1.17% $142.88
XRP XRP 3.38% $0.5172
Dogecoin DOGE 0.48% $0.1535
Cardano ADA 1.71% $0.4815
Litecoin LTC 1.81% $82.79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!