Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jegybankok fiat pénzt nyomtatnak, a Binance BNB-t éget

Jegybankok fiat pénzt nyomtatnak, a Binance BNB-t éget

Itt az újabb BNB égetés! A jegybankok a fiat pénz nyomtatásával tartják életben a gazdaságot, közben a Binance elégeti a profitját, a BNB felértékelése érdekében.

 

Megvolt a 15-ik BNB égetés

Múlt pénteken (április 16) megtörtént a Binance tizenötödik BNB tokenégetése, ami a binance chainen követhető adatok alapján 600 millió USD-t tett ki. A Binance a tőzsde és a BNB indulásakor elkötelezte magát, hogy negyedévente megsemmisíti a kereskedési díj formájában hozzájuk visszaáramló Binance Coin egy részét, folyamatosan csökkentve ezzel a kezdeti 200 millió BNB mennyiségét 100 millióra. A tokenégetés ütemterve szerint a tőzsde a hasznának kb. 20%-át égeti el BNB-ben, de a jelenlegi arány vélhetően sokkal nagyobb volt ennél.

BNB burn

 

Jól állnak a Binance Coin fundamentumai

Sam Bankman-Fried az FTX – az egyik legnagyobb származtatott kripto termékeket forgalmazó tőzsde - CEO-ja szerint a Binance becsült bevétele 1 milliárd USD körül lehetett az első negyedévben. Összehasonlításképpen a Coinbase összes eddigi haszna 780 millió és 1.3 milliárd USD között volt 2014-óta. A Coinbase sem kispályás a kriptós cégek között, ezen a héten listázták be a részvényeit a Nasdaq tőzsdén.

Bankman-Fried számítása figyelembe veszi a kereskedési díj súlyozott átlagát, és a tőzsde forgalmát, ebből arra következtetésre jutott, hogy a tőzsde a negyedévben kb. 750 millió USD haszonra tett szert és ennek 70-80%-át semmisítette meg a tokenégetés során.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Binance Coin az egyik legjobban teljesítő altcoin 2021-ben

Március 27-e óta a Binance Coin 180%-ot rallizott 233 USD-ről egészen 640 USD-ig, ezzel a BNB piaci kapitalizációja felment a nagy versenytárs, az ETH harmadáéra. A jelentős felívelés mögött valószínűleg a Binance tőzsde és a származtatott kereskedés teljesítménye állhat, illetve a Binance Smart Chain népszerűsödése.

A Binance Smart Chain kiemelkedő napi forgalmakat bonyolított az eddigiekhez képest. A BSCScan – ami a Binance Smart Chain explorere - adatai alapján a blokklánc tranzakcióinak száma a januári napi 380 ezerről 4.7 millióig ugrott fel. Mivel a Binance Smart Chainen a fizetőeszköz a BNB, és a mostanában rendkívül népszerű PancakeSwap szintén BSC alapú, a BNB coinokra kimagasló igény támadt.

 

BSC transactions

 

A Binance Smart Chain lendülete folytatódik

Az első negyedévben a CoinGecko kimutatása szerint a Binance Coin volt az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta, 710%-ot emelkedett az időszakban. Az elemzők továbbá az Ethereum magas hálózati díját is hajtóerőnek gondolják a BNB felívelése mögött.

A többi Ethereum-gyilkosnak tartott coin hasonlóan jól profitált az ETH hálózati díjak elszállásán: az ADA 555%-ot, a DOT pedig 294%-ot emelkedett Q1-ben.

BNB chart

Nagy Gábor

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.21% $64,139.73
Ethereum ETH 0.31% $3,072.62
BNB BNB 1.59% $558.26
Solana SOL 4.74% $145.58
XRP XRP 0.21% $0.5015
Dogecoin DOGE 1.07% $0.1516
Cardano ADA 3.46% $0.4699
Litecoin LTC -0.30% $81.35
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!